لوازم آرایش گیاهی یا مصنوعی
امروزه استفاده از گیاهان و ادعاها دربارهٔ «کاملا طبیعی بودن» آنها بیشتر شده است.صنعت میخواهد زنان باور کنند که هر نوع عصاره گیاهی باید برای پوست مفید باشد و مواد مصنوعی مضر و بد هستند.در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب راجع به لوازم آرایش گیاهی برایتان توضیح می دهیم.
ادعای شرکت های سازنده لوازم آرایش گیاهی
اصلاً مهم نیست که گیاهی ناشناخته باشد؛ همین که گیاهی وجود دارد، دلیل مناسبی برای استفاده از آن است.
همچنین اصلا اهمیت ندارد که مواد گیاهی کمتر از 0.5 الی 3 درصد از کل محصول را تشکیل دهند و مواد غیر طبیعی بیش از ۶۷ درصد محتوا و بقیه را در آب تشکیل بدهند!
علیرغم این واقعیات، بازتاب لوازم آرایش گیاهی در مصرف کننده ها یک تصور مغلوب کننده و قوی می باشد.
(عصاره هلو) به جای (عصاره جو)، (عصاره قان) به جای (عصاره کلم)، یا (روغن یلانگ – یلانگ) در عوض (عصاره بابونه) یا (عصارهٔ صدف دریایی) که این آخری در حقیقت یک جانور بی مهرهٔ دریایی است نه یک گیاه!
تقریباً هزاران نوع از این عصاره های بالقوه وجود دارند که می توان آنها را در لوازم آرایش گیاهی استفاده کرد.
آیا می توان عصاره های گیاهی را بیش از حد مصرف کرد؟
مسأله مواد طبیعی، به جای مواد مصنوعی، موضوعی است که سالها به تفضیل در مورد آن نوشته شده است.
اما باید توجه داشت که طبیعی به معنای خوب، و مصنوعی به معنای بد نیست.
هرکدام نقصان ها و مزایای خود را دارند، ایا یکس می پذیرد که چون گیاهان برای پوست مضر نیستند، پس پای برهنه از مسیر پیچکهای سمی راه برود؟
واژهٔ طبیعی فقط منبع ماده را مشخص میسازد و اطلاعاتی دربارهٔ تأثیرات یا خطرهای احتمالی آنها در اختیار شما قرار نمی دهد.
شاید منتول (جوهر نعناع) و روغن نعناع منبع طبیعی داشته باشند، اما هر دو محرک هایی خطرناک و برای پوست کاملاً مضر هستند.
در عوض موادی مانند سیلیکون و الکل استئاریل مصنوعی به طور قابل ملاحظه ای نرم کننده و لطیف، و جزء مواد اصلی ترکیبهای ارایشی هستند.
عصارهٔ شیرین بیان (به شکل اسید گلیسریتنیک) یک ضد محرک بسیار خوب است اما روی پوست به صورت استروئید پوستی عمل میکند.
تفاوت لوازم آرایش گیاهی و مصنوعی
عبارت «مصنوعی» در واقع به شما میگوید که مواد در آزمایشگاه بدست آمده اند، و اگر چه ممکن است چنین منبعی ناسالم به نظر بیاید، اما اغلب این مواد، از مواد طبیعی سالم تر خواهند بود.
عناصر طبیعی از صدها ماده شناخته و ناشناخته ساخته می شوند و ممکن است همهٔ این مواد برای پوست مناسب نباشند.
علاوه بر این، موادی که برای تهیه عصاره گیاهان، به کار گرفته می شوند – برای استخراج و تهیه روغن یا سایر مواد طبیعی از گیاهان، از روند شیمیایی استفاده میشود – اکثراً مصنوعی و غیر طبیعی هستند.
هیچیک از این مواد نباید به این پیشنهاد منجر گردد. که کاربرد گیاهان در فرآوردههای پوستی، بی فایده است. اما این عقیدهٔ کلی که آب تره (شاهی آبی)، کامفری، اسطوقدوس، چای سبز و نظایر آنها خاصیت ضد پیری دارند، میتوانند چروک صورت را برطرف کنند، یا جوشیها را برطرف کند فاقد هرنوع استدلال و مدرکی است.
بعضی از گیاهان واقعاً فوایدی دارند که آنها را قابل عرضه می کند و تحقیقات روشن و واضحی در مورد آنها وجود دارد. اما ادعای اینکه اثر یک گیاه خالص، وقتی باسایر ترکیبات آرایشی مخلوط شود هم مشاهده می شود بجای دلیل و مدرک برپایه ذهنیت افراد است.