قبل از انتخاب همسر چشم و گوشتان را باز کنید

 هر انسانی در طول زندگی خویش ضرورتاً انتخاب ها و تصمیم گیری های بسیار زیادی انجام می دهد. بعضی از این تصمیم ها و انتخاب ها(مثل نوع و رنگ لباس، برنامه ی تلویزیونی، مارک مواد غذایی و…) گرچه اهمیت دارند ولی سرنوشت ساز نیستند اما بعضی دیگر از انتخاب ها (مثل انتخاب همسر ، نوع شغل، رشته ی تحصیلی، دوستان، محل سکونت و…) تأثیراتی بسیار فراگیر و البته طولانی مدت (اعم از مثبت و منفی) بر زندگی فرد بر جای می گذارند.

انتخاب همسر

 

به عبارت دیگر این انتخاب ها آن قدر با اهمیت و سرنوشت ساز هستند که ضرورت دارد هر اندازه که در توان دارید برای درست تر انجام شدن آنها بررسی و تأمل داشته باشید.این انتخاب ها به ویژه انتخاب همسر، سایر ابعاد زندگی شما (عاطفی، ارتباطات، سلامتی جسم و روان، اقتصادی، اجتماعی، و حتی اعتقادی و مذهبی) را تحت تأثیرات قابل ملاحظه ای قرار می دهد.

از طرف دیگر تغییر دادن و تعویض این گونه تصمیم گیری ها نیز به سادگی و بدون پرداخت و تحمل هزینه های قابل توجه معنوی و مادی امکان پذیر نیست. در این راستا مطالب ذیل می تواند به شما در ارتقای ضریب اطمینان در انتخاب همسر مناسب و در نتیجه، برخورداری از یک زندگی مشترک سالم تر کمک نماید.

خودشناسی در انتخاب همسر

خودشناسی از مهم ترین و اساسی ترین اقداماتی است که هنگام ازدواج و انتخاب همسر باید مدنظر شما قرار گیرد. آگاهی از نقاط ضعف و قوت، توانایی ها، کاستی ها، عادت های رفتاری، انگیزه ها و کشش های خود برای فردی که می خواهد ازدواج کند امری بسیار مهم است. به عبارت دیگر شما قبل از اینکه دنبال شناسایی همسر مورد نظر خود باشید لازم است خود را بشناسید.

قبل از اینکه به به همسر آینده خود و انتظاراتی که از او دارید بیندیشید، به این فکر باشید که شما چه توانایی مادی و معنوی دارید و چه چیزهایی می توانید به زندگی مشترکتان هدیه کنید. به عنوان مثال آیا بردبار هستید؟ آیا می توانید به خاطر زندگی مشترک، بعضی از عادت ها و خواسته های خود را کنار بگذارید؟ تحمل دشواری های زندگی را دارید؟ و ده ها و صدها مسأله دیگر.

انتخاب همسر

 

شناخت معیارهای ازدواج

ازدواج، یک موضوع و مفهوم کلی است و هر دختر و پسری قبل از تصمیم گیری و قرار گرفتن در موقعیت ازدواج و انتخاب همسر لازم است شرایط و معیارهای یک ازدواج مناسب و اصولی از جمله (تشابه خانواده ها، سن، تحصیلات، شغلی، هوش هیجانی و عاطفی، شخصیت و…) را در مورد خود و همسر احتمالی شان بررسی کنند.

به عبارت دیگر قبل از هر تصمیم و اقدام خاصی ببینید شما شرایط اولیه ی یک ازدواج مناسب را دارید یا خیر؟ و پس از آن در مورد فردی که می خواهید با او ازدواج کنید بررسی های لازم را انجام دهید. در این راستا استفاده از توانایی ها و تجربیات مددکاران اجتماعی و مشاورین متخصص و با تجربه و همچنین شرکت در دوره ها و کلاس های آموزش خانواده و مشاوره ی قبل از ازدواج اصولاً کمک کننده و مفید است.

انتخاب همسر

 

چشم و گوش خود را باز کنید

توصیه می شود برای انتخاب همسر و قبل از ازدواج تا می توانید چشم ها و گوش های خود را باز کنید یعنی بادقت و موشکافانه بررسی ها و تحقیقات لازم را انجام دهید. به عبارت دیگر از ضرب المثل معروف «جنگ اول به از صلح آخر است» استفاده کنید.

سئوالات، ابهامات و انتظارات متقابل زیادی وجود دارد که می توانید و لازم است بدون پروا با همسر آینده خود آنها را به بحث بگذارید و اصولاً صحبت های دختر و پسر که در حال حاضر اکثراً در منزل خانواده ی دختر صورت می گیرد به همین دلیل ضرورت دارد و باید جدی گرفته شود.

این صحبت ها می تواند در راستای سئوالات اساسی دختر و پسر (از جمله علایق طرفین، اخلاق، انتظارات از همسر، اهداف و ایده آل های هر کدام در زندگی، آداب و رسوم خانواده ها در مورد مسائل مختلف و…) تنظیم شود. به نظر می رسد آگاهی در مورد ویژگی های رفتاری – اجتماعی یک فرد سالم می تواند کمک بزرگی برای تصمیم گیری در مورد ازدواج باشد.

به همین دلیل نیازاست که ویژگی های یک فرد سالم را بشناسید. البته ویژگی های اجتماعی و رفتاری یک فرد سالم هم در مورد شما و هم در مورد فردی که می خواهید با او ازدواج کنید باید مورد بررسی قرار گیرد یعنی لازم است قبل از ارزیابی این ویژگی ها در فرد مورد نظر، رفتارهای اجتماعی خودتان را به دقت بررسی نموده و از کم و کیف آن ها اطلاع و آگاهی کافی به دست آورید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا