ماده معدنی منیزیم و ارائه 10 ماده غذایی متنوع حاوی آن
منیزیم یک ماده معدنی بسیار مهم برای بدن انسان بوده به این دلیل که سبب تولید انرژی، تنظیم قند خون و واکنشهای شیمیایی بدن فرد میشود، همچنین ماده معدنی منیزیم به حفظ سطح مناسب سایر مواد معدنی از جمله کلسیم، پتاسیم و روی نیز کمک خواهد کرد. در نظر داشته باشید که قلب، عضلات و کلیهها همگی برای داشتن عملکردی درست و مناسب به منیزیم نیاز دارند، ضمنا این ماده معدنی برای ساخت دندانها و استخوانها نیز بسیار مفید خواهد بود.
ماده معدنی منیزیم و بررسی تاثیرات آن
علاقهمندان به مجله پزشکی آسان طب؛ برخی از شرایط نامبرده شده در زیر میتواند منجر به کمبود ماده معدنی منیزیم در بدن شود، این شرایط شامل موارد زیر خواهد شد:
بیماریهای دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریکپذیر، بیماری کرون و بیماری سلیاک
دیابت
بیماریهای کلیوی
ویروس معده که سبب بروز استفراغ و اسهال میشود
نوشیدن بیش از حد کافئین به طور منظم
توجه داشته باشید که موسسه ملی سلامت، میزان مصرف ماده معدنی منیزیم را برای ردههای سنی مختلف مشخص کرده است.
میزان مصرف در ردههای سنی مختلف:
کودکان 1 تا 3 سال: 80 میلیگرم
کودکان 4 تا 8 سال: 130 میلیگرم
کودکان 9 تا 13 سال: 240 میلیگرم
نوجوانان 14 تا 18 سال: پسران 410 میلیگرم و دختران 360 میلیگرم
بزرگسالان 19 تا 30 سال: مردان 400 میلیگرم و زنان 310 میلیگرم
بزرگسالان 31 سال به بالا: مردان 420 میلیگرم و زنان 320 میلیگرم
ماده معدنی منیزیم به طور طبیعی در بسیاری از غذاهای مختلف یافت شده اما با این حال، بزرگسالان به طور متوسط تنها 66 درصد از منیزیم توصیه شده روزانه خود در رژیم غذایی معمول خود را دریافت خواهند کرد و این میتواند نتیجه مصرف بالای مواد غذایی فرآوری شده باشد.
10 ماده غذایی نامبرده شده در زیر، بهترین منابع طبیعی ماده معدنی منیزیم هستند، بنابراین سعی کنید به منظور افزایش میزان منیزیم در بدن، در رژیم غذایی خود بیشتر از این مواد استفاده نمایید.
گندم
بیشتر دانهها منبع خوبی از ماده معدنی منیزیم هستند، اما گندم با 160 میلیگرم منیزیم در هر فنجان رکورددار است. در مصارف غذایی خود از گندم به جای آردهای سفید استفاده کرده و نان گندم را از فروشگاهها خریداری نمایید.
اسفناج
همراهان آسان طب؛ سبزیجاتی با رنگ تیره، غنی شده از مواد مغذی و منبع بسیار خوبی از این ماده معدنی میباشند. در نظر داشته باشید که یک فنجان اسفناج آبپز حاوی 157 میلیگرم منیزیم است.
Quinoa
Quinoa دانهای شبیه به برنج بوده و حاوی پروتئین و همچنین مواد معدنی بسیار بالایی است. یک فنجان Quinoa پخته شده دارای 118 میلیگرم منیزیم است.
بادام درختی
بادام درختی نه تنها میتواند یک میانوعده سالم برای افراد باشد، بلکه حاوی میزان خوبی از منیزیم نیز میباشد. هر اونس بادام درختی 80 میلیگرم یا حدود 20 درصد از مصرف مورد نیاز روزانه افراد را تشکیل میدهد. توجه داشته باشید که میتوانید از بادام خرد شده به عنوان یک طعمدهنده خوب نیز در بعضی از غذاها استفاده کنید.
بادام هندی
بادام هندی نیز یکی دیگر از منابع خوب و غنی ماده معدنی منیزیم به شمار میرود، در حقیقت هر اونس از آن حاوی 74 میلیگرم مواد معدنی میباشد.
لوبیا سیاه
همه لوبیاها دارای مزیتهایی هستند، اما وقتی پای منیزیم به حساب میآید، لوبیا سیاه در راس قرار گرفته و بیشتر میدرخشد. یک فنجان لوبیا سیاه حاوی 60 میلیگرم منیزیم است.
دانههای سویای نرسیده
این دانهها معمولا بخارپز و یا جوشانده شده و میتوانند هم به تنهایی و هم با اضافه کردن به مواد غذایی دیگر مصرف شوند. نصف فنجان از این دانهها تقریبا حاوی 50 میلیگرم منیزیم میباشد.
بادام زمینی
دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی حاوی 49 میلیگرم منیزیم بوده و این میزان میتواند بسیار مناسب باشد.
توفو یا پنیر سویا
توفو جایگزین بسیار خوبی برای گوشت بوده و نصف فنجان توفو 37 میلیگرم منیزیم دارد.
دانههای کنجد
دانههای کنجد اغلب در آشپزی آسیایی به کار رفته و میتوانند به وعدههایی غذایی شما افزوده شوند. در نظر داشته باشید که یک قاشق غذاخوری دانه کنجد حاوی 32 میلیگرم منیزیم میباشد.
در مجموع میتوان تمامی مواد معدنی را مفید و با ارزش تلقی کرد اما ماده معدنی منیزیم دارای فواید زیادی بوده و به طور طبیعی در بسیاری از محصولات وجود دارد، این مسئله دستیابی به آن را برای همگان راحت خواهد کرد.
Source: https://mag.asanteb.com
بسیار عالی و کامل توضیح دادید. ممنون از سایت خوبتون