تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

 همیشه بهترین راه برای مقابله با بیماری‌ ها پیشگیری از آنها است و جهت پیشگیری از بیماری ها باید با انواع بیماری ها آشنا بود. در یکی از مقاله های پیشین با ماهی کوی آشنا شدیم و در این مقاله به بررسی مشکلات و بیماری های ماهی کوی می پردازیم. برای آشنایی با این بیماری‌ها در مجله ی پزشکی آسان طب با ما همراه باشید.

تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

آشنایی با بیماری های های ماهی کوی

برای آشنایی با بیماری های ماهی کوی و درمان آنها باید منشأ عوامل بیماری زا را بشناسید. عواملی که باعث به وجود آمدن و یا بروز بیماری ها در ماهی کوی می شوند به دو دسته کلی تقسیم می شود که عبارتند از:

  • بیماریهایی که بر اثر عوامل بیماری زای زنده ای همانند میکروارگانیسم ها ایجاد می شوند.
  • بیماری هایی که عوامل محیطی (همانند مواد شیمیایی موجود در آب ، نوع تغذیه و غیره) باعث ایجاد آنها می شود.

تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

بیماریهای ویروسی در ماهی کوی

آبله کارپ (Carp Pox) : ظهور دانه های سفید رنگ در بدن ماهی ، از علائم بیماری آبله کارپ (Carp Pox) می باشند که یکی از بیماری های ماهی کوی است . این بیماری معمولا در اوایل فصول بهار و پاییز یا به هنگام تغییر دما دیده می شود و به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن ماهی در اثر این تغییرات دمایی ضعیف شده و بدن ماهی مستعد به این بیماری شود. اما دانه‌های جوش مانند سفید ، بعد از اتمام فصل سرما در بدن ماهی ناپدید می‌شوند و این امر به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن ماهی می‌باشد.

تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

ویروس خونی بهاره ماهی کارپ ((Spring Viraemia Of Carp (SVC): ویروس خونی بهاره ماهی کارپ ((Spring Viraemia Of Carp (SVC) در خون ماهی زندگی می کند و علائم خودش را به شکل پرخونی و خونریزی درپوست و همین طور تورم در قسمتهای مختلف بدن نشان می دهد. معمولا این بیماری در اوایل بهار و گرم شدن آب خود را نشان می دهد وحتی واگیردار بوده و تلفات بسیاری دارد. این بیماری درمان ندارد و فقط ماهی هایی که زنده می مانند ، هرگز دوباره به ان مبتلا نمی شوند (یعنی در صورت زنده ماندن ماهی ، مثل استفاده از واکسن عمل می کند).

تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

ویروس هرپس ماهی کوی ((Koi Herpes Virus (KHV): علائمی  نظیر فاسد شددن آبشش ها و قسمت های مختلف بدن ، پر خونی و خونریزی در اندام های داخلی و خارجی بدن ماهی کوی از نشانه های ویروس هرپس ماهی کوی ((Koi Herpes Virus (KHV)  می باشند. معمولاً کمتر از ۱۰ درصد ماهی های کوی که به این بیماری مبتلا شده‌اند زنده می مانند. اولین علائم بیماری ۱۴ روز پس از ابتلا ظاهر می شود و در دمای ۲۱ درجه این بیماری بروز می کند. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد ، اما می توان کوی های جدید را ۱۴ روز قبل از ورود به آکواریوم یا برکه  قرنطینه کرد تا از انتقال بیماری‌های احتمالی به برکه ( و یا آکواریوم ) جلوگیری شود.

تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

بیماری های ماهی کوی مربوط به عوامل محیطی

 تغییرات دمایی: ماهی های کوی معمولاً می توانند محدوده دمایی بالایی را تحمل کنند ، با این حال تغییرات ناگهانی دما یی می تواند باعث آسیب های جدی به این نوع ماهی شود. این تغییر دما ممکن است منجر به  پذیرش انواع بیماریهای پوستی و یا حتی انگل های خارجی شود. حتی دما مقدار اکسیژن محلول در آب را تعیین می‌کنند که منبع اصلی نفس کشیدن ماهی های کوی است. اکسیژن در آب گرم کمتر از آب سرد می باشد ، این بدین معناست که در فصل تابستان که فعالیت ماهی شما بیشتر است اکسیژن کمتری دارد و در زمستان که ماهی شما کمترین فعالیت را دارد اکسیژن بیشتری دارد. بنابراین برای جلوگیری از بروز بیماری های ماهی کوی و سلامتی ماهی های خود در تابستان باید اکسیژن مورد نیاز آن‌ها را تامین کنید.  فراموش نکنید که فضولات کف برکه به دلیل رشد و تکثیر باکتری ها مقداری از اکسیژن آب را مصرف می کنند ، پس برای جلوگیری از کمبود اکسیژن در تابستان ها در زمستان خواب تمیز کردن این قسمت ها بپردازید.

تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

کلر موجود در آب: کلر موجود در آب شهری برای ماهی های کوی بسیار خطرناک است و موجب بروز بیماری ( بیماری های ماهی کوی ) می شود . کلر بر روی آبشش های ماهی ها اثر گذاشته و باعث می شود به سرعت تنفس کنند و شنای غیر طبیعی داشته باشند. در این هنگام اگر به آبشش ها دقت کنید آنها را رنگ پریده و با لبه های سفید می بینید. بهترین کار این است که برای از بین بردن کلر محلول آب آن را برای ۴۸ ساعت استراحت دهید (  توجه داشته باشید که هرچه دمای آب بیشتر شود این مدت کمتر خواهد بود). همچنین برای از بین بردن کلر در آب می‌توانید از مواد کربن اکتیو  یا ضد کلراستفاده کنید.

ماهی کوی

درجه اسیدی و یا فلزات محلول در آب : مقدار اسیدیته آب باید هفت الی هشت و نیم باشد، اگر از این مقدار پایین تر یا بالاتر باشد برای ماهیهای شما خطرناک است. سنگ و شن های داخل آکواریوم نیز نباید  حاوی گیاهان آهکی باشد که موجب قلیایی شدن آب می شوند.

تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های ماهی کوی

از دیگر عواملی که موجب بیماری ماهی کوی می شود وجود فلزات و زنگ زدگی آنها می باشد. بنابراین سعی کنید از فلزات در ساخت برکه برای آنها استفاده نکنید و اگر هم مجبور به استفاده از فلزات هستید از فلزات روکش دار استفاده کنید.

منبع : http://asanteb.com

‫2.3/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام دوستان
    ماهیهای کوی من همه با هم مریض شدن
    اولش همشون کف آب کنار هم خوابیده بودند ولی الان روی آب میان و بی حالن و تعادل ندارند و چند تاشون باله هاشون ریش ریش شده
    لطفا برای درمان کمکم کنید

    1. سلام.
      دمای آب رو ببر بالای ۳۰ درجه
      و ازمحلول کپسول تتراسا‌کلین وآب
      استفاده کن ،اکسیژن تانکت رو هم زیاد کن.
      بعد از ۲۴ ساعت آب تانکت رو هر۲۴ساعت ۱چهارمش رو سیفون کن.حتما

  2. درود.من تازه آب آکواریوم رو عوض کردم.الان یکی از ماهی هام مدام در حال شماست و بعضی وقتها هم یه وری میشه ولی خودش رو جمع و جور می‌کنه.نمیدونم مشکلش چیه!اگه میشه منو راهنمایی کنید تا بتونم نجاتش بدم

  3. سلام دوستان
    ماهیهای کوی من همه با هم مریض شدن
    اولش همشون کف آب کنار هم خوابیده بودند ولی الان روی آب میان و بی حالن و تعادل ندارند و چند تاشون باله هاشون ریش ریش شده
    لطفا برای درمان کمکم کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا