سنجاب ها، تعیین جنسیت و نحوه تغذیه صحیح آنها

سنجاب یکی از حیوانات جذاب، زیبا و همین طور پر تحرک می باشد که همیشه با رفتار هایش انسان ها را مجذوب خود نموده است. همین امر باعث آن شد تا افراد مختلف برای نگهداری از سنجاب ها در منزل او را به اسارت گرفته و سعی در رام نمودن آن ها داشته باشند. اما به هر حال برای نگهداری و حفظ سلامت آن ها نیاز به اطلاعات خاصی وجود دارد که در این مطلب به برخی از  آن ها مانند تعیین جنسیت و تغذیه می پردازیم.

سنجاب ها

نام سنجاب

اسم سنجاب از یونان باستان برگرفته شده است ، جایی که ارسطو کلمه Skiouros را به کار برده است، Skia به معنی سایه و همچنین Oura به معنی دم می باشد. فرانسوی ها قرنها پیش کلمه esquirel را برای سنجاب ها به کار گرفتند و هم اکنون سنجاب رابا این نام Squirrel تلفظ می کنند.

رفتار سنجاب ها

سنجاب ها جوندگانی با خوی وحشی می باشند و در صورت رام شدن نیز به طور کل رام نمی شوند و نیمه اهلی می مانند و در صورت عدم رعایت اصول نگهداری و رسیدگی های لازم، خوی وحشی خود را دوباره بازیابی کرده و می توانند دردسر های بسیاری را برای صاحبان خود ایجاد کنند.

خرید سنجاب ها

با توجه به این که بیشتر سنجاب ها در ایران به وسیله تله گرفته شده و در شرایط بهداشتی نا مناسبی نگهداری می گردند، بنابرین آسان طب به شما پیشنهاد می کند هر سنجابی را پیش از خرید نزد دامپزشک منتقل نموده و از صحت سلامت آن اطمینان حاصل کنید. خرید سنجاب تکثیری و شناسنامه دار با مجوز نگهداری بهترین گزینه برای خرید مطمئن خواهد بود.

تشخیص جنسیت نر و ماده در سنجاب ها

در سنجاب های نابالغ نر، فاصله بین مقعد حیوان از بر آمدگی ادراری تناسلی بیش از جنس ماده است (نظیر بچه گربه ها). در سنجاب های نر بالغ نیز آلت تناسلی قابل مشاهده می باشد. طول عمر سنجاب های نر در اسارت معمولا بیش از نوع ماده می باشد.

تغذیه سنجاب ها

سنجاب ها

تغذیه سنجاب شامل طیف وسیعی از دانه ها، میوه ها و سبزیجات می گردد. دانه های شامل غلاتی مانند گندم، ذرت و دانه های روغنی نظیر تخم آفتابگردان و همین طور دانه کاج و میوه ها شامل میوه های خشک و خام آجیلی (گردو، فندق، بلوط) و میوه هایی مثل سیب، انگور و سبزیجاتی مانند کاهو و کلم می باشد که همگی می توانند مورد استفاده سنجاب قرار بگیرند.

نکته بسیار مهم در تغذیه سنجاب تنوع غذایی می باشد و نباید فقط یک نوع غذا به سنجاب بدهید، به دلیل این که هر کدام موجب ایجاد عوارضی گوارشی خواهند شد. بهتر است در دو الی سه ظرف غذا از انواع مختلف، در اختیار حیوان قرار بدهید تا بتواند از میان آن ها انتخاب کند. برای سنجاب نیز همانند خرگوش ها تغییر جیره غذایی باید به آهستگی انجام شود. تنوع غذایی و وجود غذای کافی، در مسئله‌ی تولید مثل آن ها نیز تاثیر گذار می باشد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫3 دیدگاه ها

  1. من یک سنجاب خریده ام که این سنجاب دست یک روانی بوده و دم این سنجاب بدبخت رو کنده ایا میتوان برای این سنجاب شناسنامه گرفت چون خیلی خانواده بهش وابسته شدن ایا اگر به دامپزشکی ببریم مارا نمیگیرند چون گفته اند که مجازات دارد؟!

    1. نه آقا اینطوری نیست البته ببخشید من دارم جواب میدم. چون اطلاع دارم بخاطر اینه . نه عزیز اینطور نیست اگه نمیتونی نگه داری کنی ببر دامپزشکی بهش رسیدگی کنن بعدش ببر جنگل چیتگر رهاش کن بره واسه خودش خوانواده پیدا کنه اگه نه میخوای نگهداری کنی یه فضای 1 متری تا دومتری با چوب به ارتفاع امتری تا دو متری براش یه لونه قشنگ درست کن بهش رسیدگی کن هر ماه هم ببرش دام پزشکی معاینه بشه. با حیوان خوب باش باهاش بدرفتاری نکنید اگه نمیتونید نگه داری کنید طبیعت جای بهتری است برای سنجاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا