کبوترها و آشنایی با برخی از نژاد های آنها

کبوتر ها یا به اصطلاح کوچه بازاری کفترها گروهی از پرندگان هستند که جثه نسبتا” نیمه بزرگی دارند و به دو گروه اهلی و وحشی تقسیم می شوند. کبوترها جزوی از گروه کبوترسالان به حساب می آیند که نژاد ها و گونه های مختلفی دارند. معروف ترین آنها کبوتر چاهی ، کبوترها ی وحشی و کبوترهای خانگی می باشند.

کبوتر ها

Columba livia domestica  نام علمی کبوتر خانگی است. به کبوترها در زبان عربی طیر نیز گفته می شود. در زبان پهلوی به آن کپوتر نیز می گفتند. در لغتنامه دهخدا هم نام هایی از قبیل کفتر، کبتر، حمام، حمامه، نامه‌بر، کوتر، عفد، فاخته، سعدانه، صلصله و بالاخره ورقاء برای این پرنده ذکر شده است. نژاد های گوناگون کبوتر ها در سراسر جهان پراکنده شده است.

کبوترها و آشنایی با برخی از نژاد های آنها

گونه های مختلف کبوتر ها

کبوترها گونه های مختلف و متفاوتی دارند که با توجه به رنگ و شکل و همچنین ظاهر آنها طبقه بندی و تفکیک نژاد آنها کار بسیار سختی است زیرا که آمیزش و جفتگیری نژادها و گونه های مختلف با هم بسیار رایج است که باعث به وجود آمدن گونه های جدید نیز گردیده است. اما می توان از معروف ترین گونه ها به فاخته ها ، قمری معمولی ، تاجدار ها ، فاخته جنگلی ، کبوتر خاوری ، طوقی ، یاکریم ، قمری خانگی و بسیاری دیگر اشاره کرد.

کبوتر ها و گذشتگان

جالب است بدانید که مصریان باستان و فراعنه سه هزار سال قبل از میلاد مسیح از کبوتران به عنوان پیک استفاده می کردند و حتی آن را پرنده ای مقدس به حساب می آوردند. این امر یعنی استفاده از کبوتر به عنوان قاصد در یونان باستان نیز رواج داشته است. بعد از مصر ایران ، چین ، یونان و روم از مراکز قدیمی در پرورش کبوتر به شمار می آمدند. در گذشته بشر با استفاده از بناهایی که به کبوتر خانه شهرت داشتند و در داخل آنها حفره های زیادی وجود داشت کود کبوترها را جمع آوری می کردند ، این رسم هنوز در کشور ما ایران رواج دارد.

 

نگهداری از کبوترها

می توان کبوترها را در داخل منزل ،برج های مخصوص در مزارع و یا حتی پشت بام نگهداری نمود. در صورتی که از کبوتر در خانه نگهداری شود معمولا” محل نگهداری و قفس آن از جنس چوب، فلز، جعبه‌های حلبی، سنگ‌های ساختمانی یا چیزی هایی مانند آن است. کبوترهایی که در پشت بام ها نگهداری می شوند در جایگاهی که از جنس چوب یا فلز ساخته شده است جای داده می شوند. معمولا” اینگونه جایگاه ها چند در بزرگ و کوچک برای ورود و خروج کبوتر ها دارند و حتی لانه هایی در قفس آنها برای هر جفت کبوتر ساخته می شود.

کبوتر هارا به سه گروه اصلی تقسیم و طبقه بندی می کنند که شامل کبوتران وحشی (چاهی ـ صحرایی) ،کبوتران خانگی وکبوتران نامه بر می شوند.

کبوتر های خانگی بخاطر تغذیه مناسب از کبوترهای وحشی بزرگتر هستند. کبوترها غریزه ی ویژه ای  دارند آن هم این است که به راحتی جلد می شوند. برای جلد کردن کبوتر ها معمولاً پرهای کبوتر را (به غیر از شه پر) قیچی می‌کنند و مدتی بسته به نژاد حیوان از آننگهداری می‌کنند تا قطب نمای درونی حیوان تغییر مرکز داده و خانه جدید را مرکز قطب نما کند. کبوتر بازان خاطرات فراوانی از کبوترانی دارند که بعد از سال‌ها به خانه قبلی خودبرگشته اند و هیچ وقت این قطب نما تغیر نکرده است. میزان اصیل بودن کبوتر را از ظاهر و جلد بودن کبوتر می توان تشخیص داد.

کبوترهای ماده حداقل یک تخم و حداکثر دو تخم می گذارند که رنگ تخم های آنها اغلب سفید است.

 

منبع : https://mag.asanteb.com

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا