روش اصولی نگهداری از ماهی های اسکات آب شور

ماهی های اسکات با نام علمی Scatophagus argus شناخته شده هستند و از خانواده ی Scatophagidae به شمار می آیند. البته انواع دیگری نظیر سیلور اسکات، گرین اسکات، رد اسکات نیز وجود دارند. زیستگاه اصلی آن ها خلیج فارس ، از سواحل کویت تا فوجی در ژاپن و رود کارون می باشد. آن ها ماهی های سازگار و صلح جویی هستند، اما در برخی از مواقع به درگیری با سایر ماهی ها می پردازند. اسکات ها ماهیان همه چیز خواری می باشند که در آب های شور و تلخ زندگی می کنند ، بنابراین باید با روش تغذیه آن ها آشنا باشید. در ادامه ی مطلب بیشتر با روش نگهداری از آن ها ، نوع تغذیه ، روش تکثیر و تعیین جنسیت آن ها آشنا خواهید شد.

 

نگهداری از ماهی های اسکات

ماهی های اسکات

همان طور که می دانید ماهی های اسکات از ماهیان آب های شور و تلخ هستند ، اما تا سن بلوغ امکان تبدیل آب شور به شیرین برای آن ها می باشد. آن ها ماهیان همه چیز خواری و بسیار پرخور می باشند که مانند جارو برقی غذا ها را می بلعند.

خوانندگان گرامی مجله ی آسان طب همانطور که می دانید آن ها بیشتر در مناطق یک سوم میانی آکواریوم شنا می کنند. ماهی های اسکات به طور متوسط ۸ الی ۱۲ سال و درصورت نگهداری مناسب تا ۲۰سال هم عمر خواهند کرد. شرایط آبی مناسب برای نگهداری آنها به شرح زیر می باشد:

  • باید دمای مناسب جهت نگهداری از آن ها ۲۲ الی ۲۸ درجه سانتی گراد باشد.
  • PH  هفت الی هشت و نیم باشد.
  • سختی آب  ۸ الی ۱۸ را مد نظر داشته باشید.

البته نگهداری از از این ماهی متوسط تا دشوار خواهد بود ، بنابراین برای افراد بی تجربه و مبتدی نگهداری از آن ها را پیشنهاد نمی کنیم.

نگهداری از ماهی های اسکات

نگهداری از ماهی های اسکات

همراهان مجله ی پزشکی آسان طب فراموش نکنید که اولین قدم برای نگهداری اسکات ها از هنگامی شروع خواهد شد که شما قصد تهیه این ماهی را دارید، زیرا ابتدا باید آب و شرایط مناسب نگهداری از آن ها را در آکواریوم خود پیاده سازی نمایید. بنابر این هنگامی که برای خرید این ماهی اقدام می کنید، از آب و شرایط آبی و یا زیستی که ماهی در آن نگهداری می گردد اطلاعات لازم را کسب نمایید، بهترین کار این است که از فروشنده شرایط فعلی آن ها را بپرسید تا در هنگام منقل کردن آن ها به آکواریوم خودتان شوکی به آن ها وارد نگردد، زیرا این ماهی از ماهیان آب نیم شور می باشد و احتمال این وجود دارد که مغازه دار از آبی با این کیفیت استفاده کرده باشد .بنابراین از فروشنده بخواهید تا شما را به خوبی راهنمایی کند.

بعد از تنظیم شرایط آکواریوم خود اقدام به خرید این ماهی نمایید و برای این که انتقال ماهی به آکواریوم بی عیب و نقص انجام گردد و هیچ نوع ریسکی در پی نداشته باشد ، بهترین کار این است که در حین هم دما شدن آب کیسه ماهی با آب آکواریوم ، شما مقداری از آب کیسه را بردارید و دور بریزید و همچنین مقداری از آب آکواریوم خود را به کیسه اضافه کنید و حدودا 5 دقیقه صبر کرده و مجددا این کار را تا سه الی چهار مرحله تکرار کنید و سپس ماهی ها را به آکواریوم خود منتقل کنید.

بعد از انتقال ماهی ها می توانید کم کم شرایط آبی که مورد نظر شما می باشد را بر روی آکواریوم خود پیاده سازی نمایید و ماهی های اسکات نیز به آن عادت می کنند و خود را با شرایط جدید تطبیق خواهند داد. اسکات ها به صخره ها و مخفیگاه های سنگی بسیار علاقه مند می باشند، بنابراین استفاده از دکور های صخره ای در آکواریوم برای این ماهی بسیار خوشایند خواهد بود.

احتمال دارد ماهی اسکات در روز های ابتدایی نگهداری و یا هنگامی که استرس می گیرد و یا حتی اگر از محیط خود راضی نباشند و یا به هر دلیل دیگری رنگ آن ها که زمینه ای سبز رنگ دارد ( یا در سیلور اسکات ها که زمینه ای نقره ای دارند ) به رنگ سیاه تبدیل می گردد . شاید در برخی فروشگاه های اکواریومی هم اسکات هایی که این چنین باشند مشاهده کرده باشید. به هر حال با ایجاد شرایط مطلوب ، آن ها مجددا به رنگ طبیعی خود باز خواهند گشت. نکته دیگری که برای نگهداری این ماهی باقی است انتخاب هم تانکی برای آن ها می باشد که گزینه های زیادی در دارید.

نگهداری از ماهی های اسکات

نوع تغذیه ماهی های اسکات

این نوع ماهی ها از دسته ی همه چیز خوار به حساب می آیند، اما عده ای از آن ها را در دسته ی گیاه خوران جای گرفته اند و فقط از گیاهان تغذیه می کنند.

تشخیص جنسیت ماهی های اسکات

این ماهی ها دارای شکمی سفید می باشند که در ماده ها این لکه سفید فقط در زیر باله ها ی پایینی مشاهده می گزدد ، اما در  ماهی های نر این رنگ سفید از زیر آبشش ها شروع می شود و تا مخرج تناسلی ادامه خواهد یافت. البته اطمینان زیادی به این روش تشخیص جنسیت وجود نخواهد داشت ، اما راه دیگری نیز وجود دارد و ماهی های نر و ماده اسکات با هم تفاوت هایی دارند.

در ماهی نر نوک لوله اسپرم نر شبیه به نوک قلم نی و زوکی شکل می باشد ، اما در ماهی ماده نوک لوله تخمدان درست شبیه تخم و لبه آن گرد خواهد بود. قوز روی سر ماهی های نر ستبر و بلندتر می باشد ، در حالی که برای ماهی های ماده برعکس این قضیه صدق می کند و آن ها قوز روی سر کوتاه تری دارند. ماهی های اسکات نر لب های پهن و ضخیم تری نسبت به ماهی اسکات ماده دارند و کمی دهانش بزرگتر از نوع ماده می باشند. لب های ماهی های ماده باریک تر و نازک تر می باشند و برخلاف ماهی های نر دهان کوچکتری دارند.

نگهداری از ماهی های اسکات

روند تکثیر ماهی های اسکات

برای تکثیر این ماهی ها به شرایط ویژه ای نیاز خواهدبود ، به این علت که این ماهی در اصل در آب های لب شور زندگی کرده است و تکثیر آن ها نیز در همان نوع آب ها امکان پذیر می باشد و آنگونه که به نظر می آید، تکثیر آن ها در آکواریوم کاری بسیار دشوار و در برخی مواقع محال خواهد بود.

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا