تاثیر نگهداری از حیوانات اهلی و خانگی و خصوصیات افراد
امروزه سگ ها و گربه ها به عنوان رقبای بزرگی در زمینه حیوانات خانگی با هم در دنیا شناخته می شوند. بر طبق تحقیقات انجام شده در کشور آمریکا سی و نه درصد از سگ و سی و سه درصد آنها از گربه ها نگهداری می کنند. اما در این میان حیوانات اهلی دیگری هم هستند که اشخاص دیگری علاقه مند به نگهداری از آنها می باشند.
حیوانات اهلی و خانگی دنیا
نوع حیوانات اهلی و خانگی که هر فرد مایل به نگهداری از آنها می باشد تاثیری مستقیم بر روی طرز تفکر مردم و شخصیت نگهدارندگان و صاحبان حیوانات دارد. به عبارت دیگر هر حیوان خانگی شخصیت صاحب خود را بیان می کند. بطور مثال اگر به کسی لقب بانوی گربه ای داده شود یعنی وی زنی افسرده و تنها می باشد. و اگر به کسی لقب سگ باز اعطا شود یعنی وی شخص خوشحال و مهربانی می باشد که از سگ نگهداری می کند.
بر طبق عقیده دکتر تیلو تروئیت، دامپزشک نیویورکی بین حیوانات اهلی و خانگی که افراد انتخاب می کنند با سبک زندگی شان تناسب وجود دارد. در صورتی که بعضی از محققان با این عقیده مخالف هستند. به عقیده آنها این تفاوت در شخصیت افراد وجود دارد که به انتخاب نوع حیوانات خانگی (سگ ، گربه ، پرنده گان ، ماهیان و آبزیان و یا سایر حیوانات ) الویت قائل می شوند.
حیوانات اهلی و خانگی مانند سگ
افرادی که از حیوانات اهلی و خانگی مانند سگ نگهداری می کنند نسبت به سایر اشخاص ، افراد سالم تری می باشند و هم چنین در چنین افرادی با کاهش استرس و کاهش افسردگی نسبت به سایرین مواجه هستیم. بر طبق تحقیقات انجام شده در مجله پزشکی آسان طب بانوان یا خانم های تنهایی که از سگ ها نگهداری می کنند کمتر دچار بیماری افسردگی و حس تنهایی می گردند. حتی محققان به این نتیجه رسیدند که اشخاصی که از حیوانات اهلی و خانگی مانند سگ نگهداری می کنند به زندگی و آینده امیدوار تر هستند و همینطور شوق و میل بیشتری به زندگی دارند و کمتر احساس تنهایی در آنها رخنه می کند.
حیوانات اهلی و خانگی مانند گربه
صاحبان گربه ها نسبت به افرادی که از سگ ها نگهداری می کنند ماجراجو تر ، عصبی تر و خلاق تر می باشند. اغلب صاحبان گربه جوانانی هستند که باهوش و دچار اضطراب شدید هستند. بر طبق تحقیقات انجام شده توسط دنیس گاستلو مححق دانشگاه کارل در ویسکانسین ، صاحبان گربه افرادی درون گرا می باشند اما در مقایسه با صاحبان سگ ها قطعا” افراد باهوش تری هستند و همچنین می گوید که افراد مختلف حیوانات اهلی و خانگی را بر اساس شخصیت خود انتخاب می کنند بدین معنی که چون گربه ها حیوانات مستقلی به حساب می آیند و اغلب مراقب دیگران است بنابراین شما هم همین خصوصیت را دارید، پس گربه برای شما حیوان خانگی مناسبی به حساب می آید.
صاحبان حیوانات اهلی و خانگی همانند خزندگان
مار ها و سایر خزندگان مانند مارمولک و سوسمار برای نگهداری، حیوانات غیر متعارفی به نظر می رسند پس بنابراین صاحبانان این حیوانات بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت. کسانی که از خزندگان نگهداری و مراقبت می کنند بر این باورند که حیوان خانگی شان حس شوخ طبعی ندارد بنابراین در مقایسه با صاحبان سگ این افراد علاقه زیادی به سرگرمی ندارند. بر اساس تحقیقاتی که در دانشگاه هرتفورشایر و در کشور انگلستان انجام گرفته است، صاحبان مار ها و خزندگان افرادی بسیار مستقل هستند که توجه زیادی به سرگرمی نمی دهند.
صاحبان حیوانات اهلی و خانگی مثل پرندگان
درسال ۲۰۱۰ موسسه هریس اینتراکتیو نظر سنجی انجام داد که طبق نتایج بدست آمده از آن اعلام کرد صاحبان پرندگان افراد برون گرایی هستند که بیشتر آنها در شغل هایی مانند مدیریت، کارهای تبلیغاتی، ساخت و ساز و خرید و فروش فعالیت دارند. یعنی از لحاظ اجتماعی نسبت به سایرین افراد فعال تری هستند. یک نظریه جالب در مجله روانشناسی منتشر شده در سال 1983 می گوید: کسانی که از پرنده های ماده نگهداری می کنند افراد سلطه جویی هستند که در حوزه های کاری خود نیز از این خصوصیت بهره می برند.
صاحبان حیوانات اهلی و خانگی مثل آبزیان و ماهی ها
بر طبق تحقیقات محققان دانشگاه اورگان صاحبان ماهی ها و آبزیان افرادی هستند که امید بیشتر و نگاه مثبت تری به زندگی و آینده دارند. صاحبان ماهی ها و آبزیان زندگی ساده و راحت را ترجیح می دهند و علاقه زیادی به اشرافی گری ، زندگی لوکس و تجملاتی ندارند. در یک مقایسه کلی آنها افرادی متعهد، درونگرا و معمولا جوان و چند فرهنگی هستند.
به نظر می رسد که بین انتخاب حیوان خانگی و فردی که از آنها نگهداری می کند رابطه احساسی و شخصیت وجود دارند ولی بطور یقین نمی توان گفت که شخصیت یک فردی او را به سوی انتخاب یک حیوان خاص سوق می دهد و یا اینکه حیوان تداعی کننده شخصیت صاحبش می باشد. برخی از مطالعات حاکی از آن است که معمولا” افراد بخشی از خصوصیات خود را به حیوان منتقل می نمایند.
امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید و در ادامه ما را در مجله آسان طب همراهی نمایید.
منبع : https://mag.asanteb.com