استروژن کونژوگه Conjugated estrogens مخصوص زنان
داروی استروژن کونژوگه یک هورمون زنانه است که برخی پزشکان زنان برای بانوان تجویز می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر از این دارو پیشنهاد می کنیم با ما در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
مشخصات استروژن کونژوگه
داروی استروژن کونژوگه Conjugated estrogens با نام تجاری و اختصاری Premarin در بازار موجود می باشد. استروژن کونژوگه جزو دسته داروهای هورمون جنسی زنان می باشد. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو کم است. میزان وابستگی و اعتیاد به دارو :کم می باشد و برای مصرف استروژن کونژوگه احتیاج به نسخه پزشک است و این دارو قابل استفاده برای عموم است البته در صورت تجویز پزشک. این دارو که از استروژن های طبیعی موجود در ادرار مادیان حامله گرفته می شود، بصورت نوعی هورمون جایگزین درمان (HFT)، مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو در درمان بر افروختگی صورت و همچنین و عرق کردن زیاد، مؤثر است. نوع کرم واژنیل این دارو برای تسکین و تخفیف درد و خشکی مهبل بعد از قاعدگی، مورد استفاده قرار می گیرد. ضمنا چون مصرف این دارو به تنهایی می تواند موجب ابتلا به سرطان رحم شود، لذا این دارو باید با یک پروژسترون، مصرف گردد. استروژن کونژوگه به شکل قرص، کرم در بازار موجود است. بهترین زمان مصرف دارو روزی یک بار می باشد. اندازه دوز مجاز مصرفی دارو نیز قرص (0/625 تا 1/25میلی گرم در روز)، کرم (۱ تا ۲ گرم در روز) می باشد.
چگونگی تأثیر استروژن کونژوگه
اثرات انواع این دارو، ظرف ۵ تا ۲۰ روز پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند. ضمنا این اثرات مدت ۱ تا ۲ روز پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند.استروژن کونژوگه در حفظ تکامل سیستم تناسلی و جنسی زنان موثر است. اگر این دارو را تزریق کنید با تاخیر عمل می کند.بیشتری جذب از طریق خوراکی و یا از طریق مهبل به صورت پماد یا کرم است. این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترسی کودکان نگهداری شود. مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید، زیرا قطع بی موقع مصرف دارو، موجب عود مجدد علائم بیماری می گردد. اما اگر دچار درد شدید و ناگهانی در قفسه سینه، یا درد در کشاله ران و ساق پا، گشتید، چون احتمال لختگی خون میرود، لذا مصرف دارو را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید.
عوارض جانبی مصرف استروژن کونژوگه
از عوارض معمول این دارو می توان به تهوع، استفراغ، افزایش یا کاهش وزن، تورم پستان اشاره نمود. این عوارض معمولا ظرف ۲ تا ۳ ماه پس از شروع درمان با دارو، از بین خواهند رفت. نکات احتیاطی مهم دار مصرف دارو : اگر دچار امراض یا دردهای زیر می باشید حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید: * اگر نارسایی قلبی دارید یا میزان فشار خونتان بالاست. * اگر قبلا دچار حمله قلبی یا لختگی خون شده اید. * اگر بیماری مزمن پستان دارید. * اگر دچار بیماری در ناحیه رحم هستید. * اگر از میگرن و یا بیماری صرع رنج می برید. * اگر به دردهای مزمن کلیوی یا کبدی دچار هستید. * اگر داروهای دیگری مصرف می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله مجاز نمی باشد، ممکن است عوارض شدید برای نوزاد در بر داشته باشد. مصرف دارو برای زنان شیرده مجاز نمی باشد، چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است موجب جاری شدن شیر مادر گردد. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال این دارو فقط برای درمان کوتاه مدت تجویز می شود، لذا استفاده طولانی مدت از آن ممکن است موجب حمله قلبی یا سرطان پستان گردد.
منبع: https://mag.asanteb.com