تغذیه در بیماری کرون و التهاب روده

بیماری کرون یک بیماری مزمن است که در آن فرد مبتلا به التهاب روده می باشد. این التهاب می تواند مشکلات متعددی را در نقاط مختلف بدن ایجاد کند. اکثر افراد مبتلا به بیماری کرون دچار سوء تغذیه و کاهش وزن میشوند، سوء تغذیه به این دلیل است که روده قادر به جذب تمام مواد مغذی مورد نیاز از رژیم غذایی خود نیست. اکثر پزشکان معتقدند که بیماری کرون با عوامل مختلفی ایجاد می شود، اما هیچکس کاملا مطمئن نیست که علت بیماری کرون چیست و درمان شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد، هرچند اختلالات سیستم ایمنی معمولا باعث آن می شود و افراد دارای سابقه خانوادگی التهاب روده، همچنین دارای رژیم های غذایی با چربی های اشباع شده و قند فراوان و افراد سیگاری بیشتر در معرض تهدید کرون قرار دارند. برخی تغییرات در رژیم غذایی می تواند نشانه های بیماری کرون را به حداقل برساند و همچنین برخی از غذاها می توانند علائم بیماری را بدتر کنند. زمانیکه بیماری کرون فعال است اقدام به بارداری نکنید چون ممکن است باعث سقط جنین و زایمان زودرس شود، بنابراین بیماری کرون در بارداری را جدی بگیرید. در این مقاله اهمیت تغذیه در بیماری کرون را برای همراهان گرامی مجله پزشکی آسان طب بیان کرده و رژیم غذایی مناسب جهت بهبود علائم بیماری کرون را آموزش می دهیم.

تغذیه در بیماری کرون

رژیم مناسب و تغذیه در بیماری کرون

رژیم های خاصی که پزشک به شما توصیه می کند بستگی به نوع، شدت و علائم بیماری شما دارد. در صورت التهاب در روده کوچک شما قادر به جذب مواد مغذی در بدن نیستید و همچنین اسهال ناشی از بیماری کرون میتواند منجر به کمبود آب و اختلالات الکترولیتی در بدن شود. تمام مواردی که در ادامه به شما توصیه میشود در همه افراد خاصیت مشابهی ندارد و ممکن است خیلی از افراد نسبت به برخی از غذاها که حتی برای بهبود علائم بیماری کرون مناسب است حساسیت داشته و بدنشان واکنش نشان دهد، بنابراین به شما توصیه میکنیم از روش آزمون و خطا رژیم مناسب خود را یافته و ادامه دهید و از میوه ها و غذاهایی که بدن شما واکنش نشان میدهد و دچار درد یا سایر علائم در دستگاه گوارش میشوید خودداری کنید. میتوانید هر روز احساستان از مواردی که مصرف میکنید را یادداشت کنید.

رژیم های غذایی توصیه شده توسط پزشک:

  • رژیم غذایی با کالری بالا
  • رژیم غذایی بدون لاکتوز
  • رژیم غذایی کم چربی
  • رژیم غذایی کم فیبر
  • رژیم غذایی کم نمک

استراتژی های مناسب جهت کاهش علائم کرون

تغذیه در بیماری کرون

  • با خوردن وعده های کوچکتر، حجم غذای مصرفی در هر وعده را کاهش دهید، هر 3 تا 4 ساعت، غذا و یا میان وعده های کوچک بخورید.
  • در تمام طول روز مقدار مناسبی آب بنوشید.
  • اجتناب از مواد غذایی با فیبر بالا مانند آجیل، دانه، ذرت بو داده، لوبیا و سبوس. فیبر برای هضم دچار مشکل میشود اما برخی از افراد مبتلا به بیماری کرون می توانند غذاهایی با فیبر بالا مانند ماکارونی، لوبیا، حبوبات را مصرف کنند و دچار التهاب نمیشوند.
  • ممکن است زمان بیشتری برای هضم میوه ها و سبزیجات پخته شده نیاز باشد.
  • اجتناب از چربی یا غذاهای سرخ شده، غذاهای چرب می توانند علائم بیماری را بدتر کنند، به خصوص اگر التهاب در روده کوچک شما وجود داشته باشد.
  • محدود کردن محصولات لبنی، برخی از افراد مبتلا به بیماری کرون مشکلات هضم لاکتوز، شکر موجود در شیر و دیگر محصولات لبنی دارند.
  • محدود کردن مصرف کافئین، کافئین در قهوه و چای میتواند روده را تحریک کند.
  • مکمل های غذایی که برای بیماری کرون مناسب هستند را استفاده کنید.

علائم شایع بیماری کرون و التهاب روده

  • انسداد روده
  • گرفتگی شکم
  • تب، خستگی و حالت تهوع
  • اسهال یا مدفوع خونی
  • از دست دادن اشتها و کاهش وزن
  • خونریزی رکتال

توصیه های پزشک جهت تغذیه در بیماری کرون

تغذیه در بیماری کرون

قبل از مصرف ویتامین یا مکملهای غذایی دیگر با پزشک خود مشورت کنید. برخی مکمل ها می توانند علائم گوارشی را بدتر کنند. داروهای استروئیدی که اغلب برای بیماری کرون تجویز می شوند می توانند خطر ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهند، بنابراین کلسیم، ویتامین D، منیزیم و ویتامین K کافی برای سلامت استخوان لازم است. استفاده طولانی مدت استروئید همچنین می تواند کمبود ویتامین C، ویتامین B12، اسید فولیک، روی و سلنیوم را ایجاد کند.

توصیه های پزشک در خصوص مکمل ها

♦ مصرف مکمل های آهن، اگر کم خونی دارید (کمبود گلبول قرمز)

♦ کلسیم و ویتامین D که برای کمک به استخوان های شما مفید است.

♦ اسید فولیک

♦ ویتامین B12

♦ ویتامین های A ،E و K

♦ فلز روی یا زینک

مکمل های مفید در پیشگیری از عود بیماری کرون

برخی از غذاها ممکن است سبب بروز علائم بیماری کرون شود. برخی از غذاهای مضر رایج عبارتند از: دانه های دارای فیبر بالا، ادویه جات، ترشی جات، الکل، سس های سنگین، کره ها، نوشیدنی های گازدار، غذاهای چرب (سرخ شده)، غذاهای تند، غذاهای نفاخ مانند عدس، انواع لوبیا، غلات، انواع خانواده کلم و کلم بروکلی، مغزها و دانه ها، فرآورده های لبنی ( در صورت عدم تحمل به لاکتوز). به جای غذاهای مضر، مواردی را که جهت تغذیه در بیماری کرون مفید هستند و در ادامه برای شما توضیح میدهیم را مصرف کنید.

اگر چه بیماری کرون به ظاهر یک بیماری ترسناک و یا حداقل چالش برانگیز است که می تواند زندگی شما را کاملا تغییر دهد، اما وقتی آموزش ببینید که چگونه علائم را کنترل و مدیریت کنید، می توانید از زندگی به طور کامل لذت ببرید. طبق تحقیقات انجام شده اگرچه مشخص نیست که دقیقا چه چیزی باعث بروز این علائم و نشانه ها می شود، اما مسلما علائم با افزایش التهاب همراه هستند. برای مبارزه با این التهاب، بعضی افراد مکمل ها را برای تکمیل رژیم دارویی که توسط پزشک تجویز شده استفاده میکنند، مکمل ها ممکن است به طور مستقیم در سلول هایی که در روده قرار دارند عمل کنند یا ممکن است باکتری هایی که در روده بزرگ زندگی می کنند را با اثرات مفید تغییر دهند. همچنین برخی از داروهای گیاهی موثر جهت مدیریت بیماری های روده ای التهابی (IBD)، از جمله بیماری کرون وجود دارد.

اکثر پزشکان در بیماری های التهابی روده تلاش می کنند که این بیماری را با درمان رژیم غذایی به حالت بهبودی برسانند و توصیه میکنند تغذیه در بیماری کرون را جدی بگیرید.

تغذیه در بیماری کرون: زردچوبه

تغذیه در بیماری کرون

زردچوبه یک ادویه عالی است که اغلب “ادویه زندگی” نامیده می شود. درمان IBD عمدتا بر کاهش التهاب تمرکز می کند، مزایای زردچوبه به علت یک عنصر فعال درون زردچوبه به نام کورکومین است. کرکومین، ماده فعال زردچوبه، این مسئولیت را بر عهده دارد، زردچوبه یکی از بهترین عناصر ضد التهابی و ضددرد طبیعی است و در نتیجه باعث کاهش التهاب و درد ناشی از بیماری کرون می شود، همچنین برای زخم های دستگاه گوارش مفید است و به جلوگیری از سرطان در دستگاه گوارش کمک می کند. پزشک شما ممکن است چند مکمل غذایی مانند زردچوبه را توصیه کند.

تحقیقات در مورد دو دهه گذشته نشان می دهد که کورکومین، ترکیبی که در زردچوبه یافت می شود، ویژگی های دارویی متعددی دارد که ممکن است برای افرادی که مبتلا به بیماری کرون هستند مفید باشد.

هشدار استفاده از زردچوبه:

زردچوبه ممکن است بیماری های کیسه صفرا را بدتر کند، همچنین می تواند علائم رفلاکس را ایجاد کند بنابراین قبل از مصرف این مکمل باید با پزشک خود مشورت کنید.

مزایای زردچوبه و کرکومین جهت تغذیه در بیماری کرون

♦ زردچوبه و کورکومین موجود در آن خواص ضد التهابی، ضد سرطان، ضد آمیلوئید، ضد آرتریت، ضد میکروبی، ضد مالاریایی دارد.

♦  زردچوبه نیز نشان داده شده است که دارای خواص ضد سرطان می باشد که به کاهش خطر ابتلا به سرطان در افراد مبتلا به بیماری کرون و التهاب روده کمک می کند.

♦ دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است که به مبارزه با عفونت در افرادی که کرون دارند کمک می کند و به درمان زخم دستگاه گوارش و کاهش درد در افراد مبتلا به بیماری کرون می پردازد. طبیعت ضد اکسیدان زردچوبه به آسیب های روده کمک می کند و طبیعت ضد میکروبی آن از عفونت های دستگاه گوارش جلوگیری می کند.

♦ کرکومین نه تنها باعث کاهش درد و التهاب در IBD می شود بلکه می تواند خطر ابتلا به التهاب روده (IBD) را نیز کاهش دهد و باعث کاهش میزان اسهال میشود.

♦ علاوه بر این کورکومین دارای خواص ضد التهابی قوی تر نسبت به سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند NSAID ها مانند ایبوپروفن و آسپرین است.

تغذیه در بیماری کرون: کندر Boswellia serrata

تغذیه در بیماری کرون

مطالعه و تحقیقات اخیر نشان داده است که افراد زیادی که مکملهای بوسولیا را دریافت کرده بودند، به بهبودی دست یافتند و التهاب دستگاه گوارش آنها کاهش یافته است، همچنین گاهی اوقات کندر برای درمان آسم، التهاب و افسردگی استفاده می شود. عصاره boswellia serrata به درمان التهاب روده و بیماری کرون کمک می کند. به دلیل تداخل کندر با سایر داروها قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید. پزشکان در حال تحقیق بر روی کندر هستند تا خواص بیشتری را در ارتباط با تغذیه در بیماری کرون کشف کنند.

تغذیه در بیماری کرون: چای سبز

تغذیه در بیماری کرون

بعضی از چایها مانند چای سیاه، علائم بیماری کرون را تشدید می کند، در حالیکه چای سبز و بعضی از دمنوش ها ممکن است آرامش بخش باشند، معمولا دمنوش نعناع به بیمارانی که دچار درد و التهاب ناشی از بیماری کرون هستند توصیه میشود.

چای سبز در سراسر جهان محبوب است و حاوی ترکیبات بیولوژیکی است که سلامتی را بهبود می بخشد، یک قاشق چایخوری از چای سبز را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و اجازه دهید پنج دقیقه دم بکشد سپس با کمی عسل مخلوط کنید و میل کنید. نوشیدن این چای تسکین دهنده حداقل سه بار در روز توصیه میشود.

چای سبز می تواند به کاهش التهاب در افراد مبتلا به بیماری کرون و کولیت اولسراتیو، دو نوع بیماری التهاب روده IBD کمک کند. در اینجا فقط مهم ترین خواص چای سبز بیان شده و مطمئنا خواص بسیار دیگری نیز وجود دارد.

خواص چای سبز که توسط تحقیقات علمی ثابت شده است

√ کاتچین موجود در چای سبز در از بین بردن باکتری های مضر روده مفید است.

√ چای سبز به دلیل خواص ضد التهابی، ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی در لیست موارد مفید جهت تغذیه در بیماری کرون قرار میگیرد، به علاوه چای سبز تأثیر مثبتی بر سیستم ایمنی بدن دارد و حتی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

√ چای سبز خطر ابتلا به سرطان مری را 50٪ کاهش می دهد و در پیشگیری از سرطان ریه، سردرد، تأثیر بر روی آترواسکلروز، پیشگیری از کلسترول بالا، کمک به بیماری کرون کاربرد دارد.

√ چای سبز می تواند خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد، بیماری های قلبی عروقی از جمله سکته مغزی، بزرگترین علل مرگ در جهان هستند.

√ سرطان کولورکتال: احتمال ابتلا به سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) در افراد مصرف کننده چای سبز بسیار کم می باشد.

√ سرطان پروستات: مردانی که چای سبز مصرف میکنند کمتر دچار سرطان پروستات (شایعترین سرطان در مردان) میشوند.

√ سرطان سینه: چای سبز خطر ابتلا به سرطان سینه (شایع ترین سرطان در زنان) را کاهش میدهد.

 چای سبز می تواند باعث بهبود سلامت دندان ها و کاهش خطر ابتلا به عفونت شود، در خونریزی لثه ها و باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان می شود نیز مفید است.

√ چای سبز می تواند باعث کاهش شدید قند خون شود. همچنین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در بلند مدت کاهش دهد. دیابت شامل افزایش سطح قند خون در زمینه مقاومت به انسولین یا عدم توانایی تولید انسولین است. چای سبز می تواند حساسیت انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را کاهش دهد.

√ چای سبز حاوی اسید آمینه L-theanine است که توانایی یادگیری را افزایش می دهد، فشار خون را کاهش می دهد، علائم سندروم پیش از قاعدگی (PMS) را کاهش می دهد، تمرکز را بهبود می بخشد، اعصاب را آرام می کند، فعالیت فرد را افزایش داده که بخصوص برای ورزشکاران مفید است، خلق و خو را بهبود می بخشد. خستگی و خواب آلودگی را نیز از بین می برد.

√ ترکیبات کاتچین در چای سبز می توانند اثرات محافظتی روی نورون داشته باشند و میتواند خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون، دو بیماری شایع عصبی را کاهش دهد، همچنین چای سبز نه تنها می تواند عملکرد کوتاه مدت مغز را بهبود بخشد، بلکه توانایی این را دارد که مغز شما را در دوران پیری محافظت کند.

چای سبز میتواند باکتری ها را از بین ببرد، به طور بالقوه خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد و ویروس هایی مانند ویروس آنفلوآنزا را مهار می کند.

√ چای سبز می تواند میزان متابولیسم بدن را در کوتاه مدت افزایش دهد، این امر می تواند به شما در کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به چاقی کمک کند، اگر شما به لیست مکمل های چربی سوز نگاه کنید، حتما چای سبز در این لیست وجود دارد به این دلیل که چای سبز باعث افزایش سوزش چربی به ویژه چربی در نواحی شکم و دورکمر میشود.

تغذیه در بیماری کرون: کره بادام زمینی

تغذیه در بیماری کرون

آجیل منبع مناسبی از چربی های مفید، ویتامین E، پروتئین و فیبر میباشد، همچنبن حاوی خواص کاهش دهنده کلسترول است که خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد اما از آنجا که آجیل و دانه ها دارای فیبر زیاد هستند و زمان زیادی را برای هضم نیاز دارند می تواند یک سری علائم دردناک برای افراد مبتلا به بیماری کرون ایجاد کند، در اینگونه افراد اغلب آجیل به شکل توده در آمده و باعث انسداد روده میشود در این صورت فرد دچار درد، التهاب، گرفتگی، تهوع و گاهی استفراغ میشود. اما این بدان معنی نیست که شما آنها را رها کنید، در واقع افراد مبتلا به کرون که از فقدان اشتها، کمبود انرژی و کاهش وزن رنج می برند، می توانند از انرژی پایدار که از خوردن پروتئین و کالری موجود در آجیل و دانه ها حاصل می شود، بهره مند شوند.

کره بادام زمینی یک انتخاب عالی برای اینگونه افراد است. مصرف آجیل به عنوان کره یک راه عالی برای به دست آوردن همه مزایای مفید آن بدون تحریک دستگاه گوارش شما است. ما در ادامه طرز تهیه اسموتی کره بادام زمینی را به شما آموزش میدهیم که بسیار مغذی و مفید است.

اسموتی کره بادام زمینی:

1 عدد موز بزرگ

¾ فنجان شیر کم چرب (یا شیر بادام بدون لاکتوز، اگر قادر به تحمل لاکتوز نیستید)

2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی

1 قاشق غذاخوری عسل

1 فنجان یخ

همه مواد را در مخلوط کن ریخته و مخلوط کنید و بلافاصله میل کنید. میتوانید چند تکه موز را برش داده و برای تزیین داخل اسموتی قرار دهید.

تغذیه در بیماری کرون: آلوئه ورا

تغذیه در بیماری کرون

آلوئه ورا به طور سنتی برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود. امروزه استفاده از محصولات طبیعی افزایش یافته است، زیرا آنها موثر، ارزان و دارای عوارض جانبی کمتری هستند. آلوئه ورا معمولا در آب و هوای گرمسیری رشد می کند، آلوئه ورا برای کاهش علائم بیماری های التهابی روده بسیار مفید است و به عنوان یک داروی مکمل استفاده میشود. برخی از خواص دارویی تایید شده از آلوئه ورا ممکن است در درمان بیماری کرون کمک کننده باشد.

برخی از موارد استفاده آلوئه ورا شامل التیام زخم، عفونت های پوستی، دیابت، فشار خون بالا، هیپرکلسترولمی، هپاتیت و کولیت اولسراتیو می باشد.

مقدار مصرفی آلوئه ورا برای بیماری کرون

دوز توصیه شده از آلوئه ورا 100-300 میلی گرم دو بار در روز است. آب آلوئه ورا می تواند در دوز 10-15ml دو بار در روز مصرف شود. با این حال، دوز مصرف معمولا به هدف استفاده و شدت بیماری بستگی دارد.
دو نوع اصلی از آلوئه ورا وجود دارد: ژل آلوئه و یا لاتکس آلوئه. ژل آلوئه ورا از برگ گیاه Aloe barbadensis استخراج می شود. لاتکس آلوئه ورا مایع زرد رنگ در داخل برگ آلوئه ورا(بین ژل آلوئه و پوسته بیرونی آن) میباشد. آب آلوئه معمولا شامل آب تمام برگ، از جمله ژل و لاتکس است.

هشدار در مصرف آلوئه ورا

افرادی که قصد مصرف هر نوع مکملی را جهت تغذیه در بیماری کرون دارند ابتدا باید با یک پزشک مشورت کنند. آلوئه ورا حاوی آنتراکینون گلیکوزید است که می تواند گرفتگی معده، حالت تهوع و اسهال را ایجاد کند. اسهال ناشی از آلوئه ورا همچنین می تواند جذب و اثربخشی داروهای دیگر را کاهش دهد. اگر بعد از مصرف آلوئه ورا مشکلی داشته باشید و یا در معرض هر گونه واکنش های آلرژیک قرار گرفتید، استفاده از آن را متوقف کنید. بنابراین قبل از تصمیم گیری در مورد مصرف آب آلوئه ورا برای کرون، با پزشک خود مشورت کنید. آلوئه ورا باید به عنوان مکمل استفاده شود و نمیتواند به عنوان جایگزین برای داروهای تجویز شده و درمان استفاده شود. آلوئه ورا به صورت قرص نیز در دسترس است.

خواص آلوئه ورا در درمان علائم بیماری کرون

  •  آلوئه ورا دارای خواص ضد التهابی است، التهاب زمانی اتفاق می افتد که یک قسمت از بدن به علت آسیب یا عفونت در آن منطقه متورم شده و قرمز شود که اغلب باعث درد می شود، التهاب روده شایع ترین و نشانه های اولیه بیماری کرون است. همچنین در موارد شدید، ممکن است التهاب در چشم، مفاصل و پوست وجود داشته باشد. آلوئه ورا یک سیستم مهار کننده التهاب دارد که شامل ترکیبات مختلفی است که باعث جلوگیری از التهاب می شود، همچنین آلوئه ورا حاوی ترکیبی به نام لوپئول است که به کاهش التهاب کمک می کند و باعث کاهش درد شکم و گرفتگی های ناشی از التهاب می شود.
  • آلوئه ورا آنتی اکسیدان عالی است، آنتی اکسیدان ها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند، حضور آنتی اکسیدان ها در آلوئه ورا آن را یک داروی مفید برای بیماری کرون می کند، زیرا مانع آسیب سلولی در روده و جلوگیری از التهاب می شود.
  • آلوئه ورا هضم را بهبود می بخشد و رشد پاتوژن های مختلف در روده را که ممکن است منجر به مشکلات گوارشی شود، مختل می کند.
  • زخم های دستگاه گوارش به علت التهاب ایجاد می شوند، در موارد شدید بیماری کرون، زخم های دهان یا زخم های دیگر در بخش های دستگاه گوارش می توانند توسط آلوئه ورا درمان شوند.
  • آلوئه ورا دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که باعث جلوگیری از ایجاد باکتری در روده می شود و با باکتری های مضر دستگاه گوارش مبارزه میکند و همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. همانطور که میدانید بیماری کرون یک بیماری مرتبط با سیستم ایمنی است.

تغذیه در بیماری کرون: شیربادام

تغذیه در بیماری کرون
اسهال مکرر می تواند باعث کمبود آب بدن شود. به عنوان بخشی از برنامه تغذیه در بیماری کرون، مطمئن باشید که در طول روز مقدار زیادی مایعات می نوشید، بسیاری از افراد مبتلا به کرون لاکتوز را نمیتوانند تحمل کنند. بنابراین یک جایگزین لبنی عالی استفاده کنید: شیر بادام که از بادام زمینی ساخته شده است کالری کمتر از شیر گاو دارد و غنی از کلسیم است و برای افراد مبتلا به بیماری کرون بسیار مناسب میباشد.

شیر بادام دارای ویتامین D و E نیز میباشد و کلسترول و یا چربی اشباع ندارد، درصورتیکه بدون شکر استفاده کنید 20 کالری کمتر در هر وعده دریافت میشود، افراد دچار کمکاری تیروئید باید در مصرف شیر بادام احتیاط کنند، همانطور که میدانیم برای افراد مبتلا به کمکاری تیروئید و تیروئیدیت هاشیموتو بدون در نظر گرفتن بیماری کرون، شیرنارگیل مفید میباشد.

تغذیه در بیماری کرون: سوپ سبزیجات

تغذیه در بیماری کرون
بسیاری از افراد را مشاهده میکنم که واقعا از خوردن سبزیجات می ترسند و اکثر مواقع رژیم غذایی آنها شامل بسیاری از محصولات کربوهیدرات سفید است که مطمئنا خوب هستند اما مواد مغذی زیادی ندارند. حتی در طول بیماری کرون فعال، سبزیجات خالص مانند کدو تنبل و هویج بسیار مناسب است و باعث میشود شما مواد مغذی را از دست ندهید.

پوره لوبیا و پوره عدس نیز یک منبع فوق العاده از پروتئین می باشد، بعضی از افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند ممکن است مصرف لوبیا در آنها مشکلاتی ایجاد کند در این صورت میتوانید از پوره هویج استفاده کنند، به مقدار لازم هویج را پخته سپس با کمی نمک میل کنید. هویج دارای آنتی اکسیدان قوی است که باعث کاهش علائم بیماری کرون میشود.

تغذیه در بیماری کرون: ماهی سالمون

تغذیه در بیماری کرون

ماهی سالمون ممکن است علائم بیماری کرون را کاهش دهد. ماهی سالمون حاوی پروتئین، مواد مغذی، ویتامین های گروه B و امگا3 می باشد. میگو، ماهی های سفید و سفره ماهی نیز قابل هضم بوده و حاوی مواد مغذی هستند و مفیدترین تغذیه در بیماری کرون میباشد. از سرخ کردن ماهی به شدت پرهیز کنید و ماهی را به صورت کبابی، بخار پز یا آب پز مصرف کنید. مخلوط ماهی با سبزیجات پخته شده که هضم آنها بسیار ساده است، باعث افزایش مواد مغذی خواهد شد.

از غذاهایی که باعث ایجاد گاز در معده میشوند مانند لوبیا، کلم و گل کلم باید اجتناب شود. سعی کنید اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری را که می توانید در ماهی هایی مانند ماهی قزل آلا، ماهی آزاد، ماهی خاویاری، ساردین و سالمون پیدا کنید مصرف کنید. برخی تحقیقات نشان می دهد که اسید های چرب امگا 3 می توانند علائم بیماری التهاب روده را با درمان التهاب کاهش دهند.

تغذیه در بیماری کرون: پاپایا و انبه

تغذیه در بیماری کرون
افراد مبتلا به بیماری کرون ممکن است تصور کنند که باید از میوه اجتناب کنند، اما میتواند در هر زمانی از بیماری، میوه های گرمسیری مثل پاپایا، موز و انبه که قابل هضم هستند را مصرف کنند.

انبه و پاپایا دارای مواد مغذی فوق العاده بالا هستند و بسیار هضم آسانی دارند، پاپایا به هضم پروتئین های بدن کمک می کند، این میوه همچنین غنی از ویتامین C، ویتامین A، فولات و پتاسیم است و در طول سال در دسترس است.

تغذیه در بیماری کرون: مرغ

تغذیه در بیماری کرون

مرغ و بوقلمون غنی از پروتئین، زینک و ویتامین B هستند، همچنین هضم راحتی دارند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند، میتوانید جهت تغذیه در بیماری کرون استفاده کنید.

تخم مرغ نیز منبع غنی از پروتئین و آمینواسید، ویتامین D و آهن است و میتوانید به صورت آب پز، عسلی و نیمرو مصرف کنید.

تغذیه در بیماری کرون: آووکادو

تغذیه در بیماری کرون

اگر به بیماری کرون مبتلا هستید میتوانید آووکادو را که سرشار از چربی‌های مفید، ویتامین‌های گروه B و ویتامین E است در رژیم غذایی و تغذیه در بیماری کرون قرار دهید. آووکادو یکی از میوه های منحصر به فرد است که هضم آن برای معده آسان بوده و به درمان التهاب روده کمک میکند. آووکادو مناسب ترین تغذیه در بیماری کرون برای افرادی است که به علت التهاب روده دچار کاهش وزن شده اند، اینگونه افراد میتوانند آووکادو را در برنامه تغذیه در بیماری کرون قرار دهند و کاهش وزن خود را جبران کنند.

تغذیه در بیماری کرون: برنج

تغذیه در بیماری کرون
برنج جهت تغذیه در بیماری کرون و هر کسی که از درد معده رنج می برد انتخاب مناسبی میباشد، برنج سفید و دیگر کربوهیدرات های فراوری شده هر چند ممکن است فوق العاده مغذی نباشند، اما در روده هضم آن بسیار آسان است و کالری مورد نیاز بدن را فراهم میکند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. سلام . مطالبتون عالی بود . من بیماری کرون دارم همه این علائمی که گفتید رو دارم و خیلی خیلی استفاده کردم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا