دانه کدو تنبل دارای اثرات مثبتی برای سلامتی انسان است
عموما دانهها بسیار مفید بوده و دارای خواص بسیاری میباشند. یکی از آنها دانه کدو تنبل بوده که یک دانه خوراکی به حساب آمده و اغلب به عنوان یک میان وعده سالم مصرف میشود.
دانه کدو تنبل و بررسی مزایای آن
ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با مزایای دانه کدو تنبل، چگونگی ترکیب آنها در رژیمهای غذایی و همچنین خطرات احتمالی موجود در رابطه با مصرف آن آشنا نماییم. موضوعات مقاله عبارتند از:
- تفکیک غذا
- مزایای دانه کدو تنبل برای سلامتی
- چگونگی اضافه کردن دانههای کدو تنبل به رژیم غذایی افراد
- خطرات و اقدامات احتیاطی
تجزیه مواد غذایی از دانه کدو تنبل
طبق آمار پایگاه دادههای ملی مواد غذایی ایالات متحده آمریکا (USDA)، تقریبا 2 قاشق غذاخوری از دانههای کدو تنبل بدون پوست و برشته شده که حدود 28 گرم میباشند، حاوی مقادیر زیر از مواد مغذی میباشد:
- 125 کالری
- 15 گرم کربوهیدرات (از جمله 0 گرم قند و 5 گرم فیبر)
- 5 گرم پروتئین
- و 5 درصد از نیاز روزانه بدن به آهن است.
- دانههای کدو تنبل پوستدار و برشته شده دارای چگالی غذایی بیشتری میباشند، بنابراین حدود 28 گرم از آنها شامل:
- 163 کالری
- 4 گرم کربوهیدرات (از جمله 2 گرم فیبر و کمتر از 1 گرم شکر)
- 8 گرم پروتئین
- و 8 درصد از نیاز روزانه بدن به آهن است.
در نظر داشته باشید که دانه کدو تنبل منبع خوبی از منیزیم، روی، مس و سلنیوم است.
مزایای مصرف دانه کدو تنبل برای سلامتی
خوردن انواع میوهها و سبزیجات به مدت طولانی بسیار مفید بوده و منجر به کاهش خطر بسیاری از بیماریها خواهد شد. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند دانه کدو تنبل خطر ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و مرگ و میر کلی را کاهش خواهد داد. افزایش مصرف غذاهای گیاهی همچنین سبب سلامت پوست و مو، افزایش انرژی در بدن و کاهش وزن میشود.
منیزیم: دانه کدو تنبل یکی از منابع غنی منیزیم به حساب میآید. دو قاشق غذاخوری از آن حاوی 74 میلیگرم منیزیم بوده که حدودا 25 درصد از نیاز روزانه توصیه شده برای هر فرد را تشکیل میدهد. منیزیم نقش مهمی در بیش از 300 واکنش آنزیمی بدن، از جمله متابولیسم مواد غذایی، سنتز اسیدهای چرب و پروتئین دارد. بهتر است بدانید که وجود منیزیم برای عملکرد مناسب ماهیچهها امری ضروری و حیاتی میباشد. کمبود منیزیم به ویژه در افراد مسن، سبب ایجاد مقاومت در برابر انسولین، سندرم متابولیک، بیماریهای قلبی عروقی و پوکی استخوان خواهد شد.
سلامت استخوان: ماده معدنی منیزیم جهت تشکیل استخوان بسیار مهم بوده و مصرف زیاد آن سبب تراکم هر چه بیشتر آن خواهد شد، این موضوع بیانگر آن است که خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان یائسه به شدت کاهش مییابد.
دیابت: استفاده از 100 میلیگرم منیزیم به صورت روزانه و افزایش مقدار مصرفی آن، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را چیزی در حدود 15 درصد کاهش خواهد داد. سطح منیزیم پایین میتواند ترشح انسولین و حساسیت به آن را نیز کاهش دهد.
سلامت قلب: مصرف 365 میلیگرم منیزیم به صورت روزانه سبب بهبودی نمایه چربی در بدن شده و از این روی منجر به سلامت قلب خواهد شد.
سلامت قلب و کبد: دانه کدو تنبل حاوی اسیدهای چرب اُمگا 3 و اُمگا 6، آنتی اکسیدانها و فیبر بوده و همه این ترکیبات برای قلب و کبد بسیار مفید میباشد. فیبر در دانه کدو تنبل به کاهش مقدار کلی کلسترول در خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش خواهد داد. مطالعات انجام شده نیز حاکی از آن است که مصرف اُمگا 3 میتواند خطر ترومبوز و آریتمیهایی که منجر به حمله قلبی، سکته مغزی و ایست قلبی میشود را به میزان زیادی کاهش دهد. اُمگا3 سبب کاهش LDL، مجموع کلسترول و سطوح تری گلیسیرید شده و همچنین منجر به کاهش آترواسکلروز (افزایش چربی روی دیوارههای شریانی)، بهبود عملکرد اندوتلیال (اندازه گیری سلامت گردش خون) و کاهش فشار خون میشود.
جلوگیری از بیخوابی
دانه کدو تنبل منبع غنی از تریپتوفان (یک نوع اسیدآمینه) است. تریپتوفان برای درمان بیخوابی مزمن مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا بدن انسان آن را به سروتونین که نوعی هورمون آرامش بخش و ملاتونین که نوعی هورمون خواب میباشد، تبدیل میکند. طبق مطالعه انجام شده در علوم اعصاب تغذیهای مشخص شد که مصرف تریپتوفان موجود در یک دانه گندم به همراه منبعی از کربوهیدرات، برای درمان بیخوابی قابل مقایسه با تریپتوفان دارویی است. مصرف چند دانه کدو تنبل با مقدار کمی کربوهیدرات قبل از خواب، همانند یک قطعه میوه به منظور ارائه تریپتوفان مورد نیاز برای تولید ملاتونین، مفید خواهد بود.
بارداری
مطالعات انجام شده حاکی از آن است که بیش از 80 درصد زنان در سراسر جهان، از روی به صورت نادرست مصرف میکنند. سطوح پایین روی سبب تغییر سطح هورمونهای متعدد در رابطه با شروع زایمان خواهد شد. علاوه بر این، روی برای عملکرد عادی سیستم ایمنی بدن و همچنین جلوگیری از عفونتهای رحم ضروری بوده و همه اینها به مراتب و به طور بالقوه میتواند به زایمان زودرس کمک کند. چگونگی اضافه کردن دانههای کدو تنبل به رژیم غذایی افراد:
- اضافه کردن آن به انواع سالاد
- مصرف خشک شده مخلوطی از آجیلها، میوهها و دانه کدو
- ترکیب آن با روغن زیتون، زیره سبز و پودر سیر
خطرات و اقدامات احتیاطی
دانهها دارای محتوای بالایی از چربی هستند، بنابراین مصرف بیش از اندازه آنها میتواند منجر به بروز مشکلاتی شود. برای نگه داشتن دانههای کدو تنبل آن هم برای مدت زمان طولانی لازم است آنها را در یک مکان سرد، تاریک و خشک قرار دهید. دانهها در صورت ذخیرهسازی درست، به مدت 3 تا 4 ماه سالم مانده و قابل استفاده میباشند. این اُلگوی غذایی در پیشگیری از بیماریها و دستیابی به سلامت بسیار مهم خواهد بود.
منبع: http://asanteb.com