آموزش گام به گام پرورش درخت بونسای در خانه

هر زمان که مردم کلمه‌ی بونسای را می‌شنوند، فقط در ذهنشان به این فکر می‌کنند که یک درخت کوچک در گلدان کوچکی کاشته شده اما در واقع درخت بونسای با فرهنگ آسیایی ارتباط دارد. با این حال هر کسی که با علم کاشت درخت بونسای آشناست می‌داند که کاشت بونسای فراتر از یک درخت کوچک در یک گلدان کوچک است. درخت بونسای یا وارسان یا درخت ریزه‌های ژاپنی یک نوع از درختان کاج است، فرهنگستان زبان فارسی برای این گیاه نام دارسان را انتخاب کرده و بر خلاف تفکر عموم اصالتا از ژاپن نیامده، این گیاه از چین به ژاپن آورده شده است و در ژاپن کاشت این گیاه تبدیل به یک هنر شد. خصوصیات این نوع درخت را با هم بررسی خواهیم کرد.

درخت بونسای

صبر و تحمل لازمه‌ی پرورش درخت بونسای

پرورش این گیاه یک راه برای یاد گرفتن صبر و تحمل می‌باشد، درست است که درخت بن سای در ابتدای نام خود کلمه‌ی درخت را به یدک می‌کشد اما در واقعیت ارتفاع این درخت با هرس کردن مناسب در 100 یا 200 سالگی از 30 تا 60 سانتیمتر می‌تواند فراتر نباشد گیاهی کوتاه قامت یا بهتر است اگر بخواهم برای توصیف این درخت کلمه‌ای درست را بکار ببرم این یک درخت مینیاتوری است، خیلی از افرادی که به کاشت این نوع درخت روی آرورده‌اند خواسته‌‌ی آن‌ها نشان دادن مهارت و به رخ کشیدن تجربه بوده اما در حقیقت کاشت بونسای مدرسه‌ی صبر، تحمل و شکیبایی است. اگر دوست دارید زود نتیجه‌ی کار خود را ببینید این گیاه بدترین انتخاب برای شماست اما اگر دوست دارید سال‌ها را صرف رشد یک اثر هنری کنید به شما تبریک می‌گوییم یک گزینه‌ی بسیار مناسب را انتخاب کرده‌اید، کاشت این نوع درخت به زمان زیاد و پشتکار زیاد باغبان درخت نیاز دارد.

از چه خاکی برای بونسای استفاده کنیم؟

یکی از شرایطی که کاملا در اختیار باغبان است خاک هر گیاهی است، مجله پزشکی آسان طب به شما پیشنهاد می‌کند که برای درخت بونسای از خاک‌هایی که از پیش مخلوط شده‌اند خریداری کنید شاید در ابتدا گزینه‌ی گرانی به نظر بیاید اما با خرید خاکی که قبلا با چند گزینه‌ی مناسب مخلوط شده است می‌توانیم از اینکه یک محیط امن را برای درخت بونسای فراهم کرده‌ایم مطمئن شویم.

آبیاری درخت بونسای یک کار منظم

درخت بونسای

آب زیاد ریشه‌های این درخت را پوسیده می‌کند، ولی خاک درخت همیشه باید رطوبت داشته باشد، به گیاه آب بدهید نه به اندازه‌ای که خاک خیس شود و آب بر روی سطح خاک باقی بماند. عواملی که  برای آبیاری درخت بن‌سای نیاز به توجه شما دارد عبارتند از آب و هوای منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید، اندازه‌ی گیاه، نوع درخت بونسای که اقدام به پرورش و کاشت آن نموده‌اید و اینکه توجه به تغییرات فصل در اقلیم آب و هوایی که در محل زندگی شما وجود دارد.

در هر فصل با تغییرات آب و هوایی متفاوتی روبرو خواهید بود ممکن است در محل زندگی شما هر چهار فصل بصورت کامل وجود داشته باشد و یا اینکه با هر فصل تغییرات اندکی در شرایط آب و هوایی شما ایجاد شود، در هر حال این شرایط و تغییرات در آبیاری درخت بونسای تاثیر گذار است.

کود دهی، غذا دادن به درخت بونسای

درختان بونسای در گلدان های کوچک زندگی می‌کنند و برای اینکه همیشه مواد لازم برای درخت فراهم شود و اطمینان حاصل کنیم که درخت بونسای ما همه‌ی مواد مغذی مورد نیاز برای زنده ماندن را در اختیار دارد به یک فرایند کود دهی مرتب نیاز داریم موادی که همیشه باید در خاک این گیاه موجود باشد عبارتند از: فسفر، پتاسیم و نیتروژن، نیتروژن رشد برگ و ساقه را افزایش می‌دهد، پتاسیم رشد گل و میوه‌ی نوع خاصی از این درخت را افزایش می‌دهد و در آخر فسفر باعث رشد سالم ریشه‌های گیاه می‌شود.

تعویض گلدان بونسای یک خانه تکانی مداوم

در پرورش درخت بونسای این نکته مهم است که در وقت لازم اقدام به تعویض خاک و گلدان بونسای کنید تا گیاه شما گرسنگی نداشته باشد و یا گلدان به ریشه آسیب نزند، تعویض بموقع خاک و گلدان گیاه تضمین کننده‌ی این موضوع است که گیاه شما رشد و شکوفایی خود را در طول زمان حفظ می‌کند.

زمان مناسب برای تصمیم درباره‌ی تعویض گلدان معمولا به گونه‌های درخت، اندازه‌ی گلدان و نوع خاک بستگی دارد. معمولا نوع بالغ گیاه هر سه تا پنج سال، زمان مناسب برای تعویض گلدان یا جابجایی گیاه است ولی یک درخت بونسای جوان و در حال رشد هر دو سال نیاز به تعویض گلدان یا جابجایی دارد.

توجه به سکونتگاه بونسای

در پرورش یک گیاه بونسای توجه به این مسئله اهمیت خاصی دارد که موقعیت مناسب برای درخت خود را پیدا کنید و بهتر است همیشه درباره‌ی این موضوع جستجو کنید. اگر یک درخت بونسای را در فضای باز نگهداری می‌کنید می‌توانید گیاه را در جایی قرار دهید که ساعت‌های طولانی نور خورشید را داشته باشد، اما باز نیاز گیاه به سایه هم باید تامین شود. برای درختان بونسای که در داخل خانه از آن‌ها نگهداری می‌کنید یک نقطه‌ی روشن جایی که گیاه نور مستقیم خورشید را در اختیار داشته باشد یک گزینه‌ی مناسب است.

چه گلدانی برای درخت بونسای انتخاب کنیم؟

درخت بونسای

در پرورش درخت بونسای یکی از مهمترین انتخاب‌ها، انتخاب گلدان مناسب برای گیاه است. برای درخت بونسای کوچکترین گلدان ممکن را انتخاب کنید آنقدر کوچک باشد که رشد گیاه را کنترل و محدود کند در کنار توجه به این موضوع که گلدان فضای کافی برای نگهداشتن گیاه و سالم ماندن ریشه‌ها را در اختیار درخت بونسای قرار دهد.

آفات و بیماری‌های درخت بونسای

درختان بونسای مانند سایر درختان و گیاهان در طول زندگی خود ممکن است دچار آفت‌ها و بیماری‌هایی شوند که برایشان مضر است، آن دسته از درختان بونسای که در باغچه‌ها و فضای باز از آن‌ها نگهداری می‌‌شود و انواعی از درخت که ریشه‌های حساسی دارند بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

کلام آخر

در ابتدای نگهداری از این درخت زیبا ولی حساس با انبوهی از نبایدها مواجه می‌شوید، توجه داشته باشید با نور مستقیم خورشید، آب زیاد و یا آب کم درخت بونسای خشک می‌شود، دمای مناسب برای گیاه که خودش داستان مفصلی دارد که بررسی کردیم.

اگر گلدان گیاه را در فصل سرما نزدیک بخاری بگذارید روی خوش نشان نخواهد داد و باز هم خشک می‌شود، در فصل تابستان هم این سختی‌ها برای باغبان درخت بونسای کمتر نیست اگر گرما زیاد باشد و یا اگر باد مستقیم کولر به درخت برخورد کند باز هم این درخت زیبا خشک می‌شود. همین شرایط باعث شده که برای خرید یک درخت بونسای از مغازه با گزینه‌های گران قیمتی مواجه شوید زیرا باغبان بونسای وقت و هنر در رشد این گیاه مصرف کرده است. مجله پزشکی آسان طب به شما خواننده‌ی گرامی توصیه می‌کند این گیاه را با استفاده از دانه‌ی گیاه بکارید تا همراه با رشد گیاه هم دانش پرورش درخت بونسای را بدست آورید و هم اثر هنری خودتان را در طول رشد درخت بونسای با سیم کشی و هرس کردن ایجاد کنید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا