آشنایی با ماهی اسکات آب های شور
ماهی اسکات با نام علمی Scatophagus argus شناخته شده است و از خانواده ی Scatophagidae به شمار می آید. البته انواع دیگری نظیر سیلور اسکات، گرین اسکات، رد اسکات نیز وجود دارند. زیستگاه اصلی آن ها خلیج فارس ، از سواحل کویت تا فوجی در ژاپن و رود کارون به حساب می آید. آن ها ماهی های سازگار و صلح جویی هستند، اما در برخی از مواقع به درگیری با سایر ماهی ها می پردازند. اسکات ها ماهیان همه چیز خواری می باشند که در آب های شور و تلخ زندگی می کنند . در ادامه ی مطلب بیشتر با آن ها ، خصوصیات ، انواع مختلف آن ها ، روابط آن ها با سایر ماهی ها آشنا خواهید شد.
ماهی اسکات
همان طور که می دانید ماهی اسکات از ماهیان آبهای شور و تلخ می باشد ، اما تا سن بلوغ امکان تبدیل آب شور به شیرین برای آن ها خواهد بود. آن ها ماهیان همه چیز خواری هستند که بسیار پرخور هستند و دقیقا مانند جارو برقی عمل کرده و غذا ها را می بلعند.
آن ها بیشتر در مناطق یک سوم میانی آکواریوم شنا می کنند. حداکثر میزان رشد آن ها تا 35 سانتی متر گزارش شده است. اسکات ها به طور متوسط ۸ الی ۱۲ سال و درصورت نگهداری مناسب تا ۲۰سال هم عمر خواهند کرد. بنابر این باید دمای مناسب جهت نگهداری از آن ها ۲۲ الی ۲۸ درجه سانتی گراد، PH هفت الی هشت و نیم و سختی آب ۸ الی ۱۸ را مد نظر داشته باشید. البته نگهداری از از این ماهی متوسط تا دشوار به حساب می آید ، بنابراین برای افراد تازه کار و مبتدی نگهداری از آن ها توصیه نمی گردد.
آشنایی با ماهی اسکات
ماهی اسکات در واقع یکی از گونه های ماهی های آب نیم شور به شمار می رود که البته در اب شیرین و حتی اب شور نیز قادر به زندگی و ادامه حیات خواهد بود. ماهی های اسکات در آکواریوم های آب شیرین بسیار دوست داشتنی و پر تحرک می باشند و جلوه خاصی به آکواریوم خواهند داد، اما در آب شور دارای رنگی درخشان و پررنگ می باشند.
در بازار ایران سه نوع از آن ها وجود دارند :
- سیلور اسکات
- اسکات سبز
- اسکات قرمز
خصوصیات ماهی اسکات
از جمله خصوصیات آن ها میت وان به باله های زیبای آنها اشاره نمود که باله ی بالایی اسکات ها به شکل زیبایی باز می شود. البته اکثر اوقات این باله بسته می باشد به شکلی که انگار وجود نداشته است و هنگام باز شدن مثلا در هنگام ترس و یا غذا خوردن و غیره به شکل دندانه دندانه ای می باشد که بسیار هم زیبا است و این دندانه ها به عنوان محافظ در برابر حملات سایر ماهی ها میباشد.
یک تیغه آناتومی این ماهی از نمونه ی دیسک ماهی ها است که از پهلو پهن بوده و باله ی بالائی آن سرتاسری می باشد و از خصوصیات دیگر آنانتومی این ماهی می توان به سر نا مشخص و باله های کوتاه، اما پر تحرک این ماهی اشاره نمود . تغییر مسیر در هنگام شنا در این ماهی توسط انتهای باله های بالایی و پایینی و اندکی تیز توسط دم ماهی انجام می گردد.
از دست زدن به تاج بالای سیلور اسکات ها خود داری نمایید ، زیرا تاج های ماهی مانند جوجه تیغی که تیغ هایش محافظ او هستند، موجب درد گرفتن دست و بی حسی انگشتان شما خواهد شد .
هنگامی که ماهی می ترسد و یا زمانی که می خواهد سایر ماهی ها را بترساند، تاج خود را باز می کند. این نوع ماهی بیی آزار می باشد و قادر است با تمام ماهی های گوشتخوار و برخی از ماهی های گیاهخوار همانند گورامی در یک تانک زندگی کند.
روابط ماهی اسکات با سایر ماهیان
از نگهداری این نوع ماهی با ماهی های گیاه خوار ضریف و نحیف همانند انجل خود داری نمایید ، اما می توانید بیشتر از ماهی های گوشت خوار و متداول همانند سورم ،پروت ،پنکوسی ، نایف و غیره استفاده نمایید. شاید بهترین گزینه ها برای نگهداری این ماهی در بهترین شرایط هم گروه های خودش که در آب لب شور زندگی می کنند باشد ( همانند مونو یا ماهی اب پاش و غیره ). به هر حال تصمیم گیری با شماست و بستگی به تعداد ماهی های انتخابی شما خواهد داشت . البته این نکته را به یاد داشته باشید کهمشکل احتمالی برای شما ایجاد نگردد ، همراهان مجله ی پزشکی آسان طب توجه داشته باشید که این ماهی یک ماهی محاجم و درنده نمی باشد، اما یک ماهی گیاه خوار ، آرام و فوق العاده صلح جو هم نخواهد بود. بارها مشاهده شده به ماهیانی که دارای باله بلند و زیبا می باشند آسیب رسانده است و تا آن ها را کشته است. با ماهی های دیگر هم گاهی اوقات شاید شیطنتی را انجام بدهند ،اما مسئله ساز نخواهد شد. بنابر این سعی کنید که از ماهی هایی کنار آن ها استفاده نمایید که :
- اولا جثه متناسبی با اسکات ها داشته باشند .
- ثانیا این که قادر به دفاع از حق خود باشند( مانند اکثر سیکلید ها و ماهیان معمول اب شیرین ).
منبع : https://mag.asanteb.com