تکثیر ماهی فایتر در منزل و روش تعیین جنسیت آنها
تکثیر ماهی فایتر در صورت رعایت نکات لازم کار دشواری نخواهد بود و در آکواریوم های خانگی به سادگی امکان پذیر می باشد. باله ماهی های فایتر نر از ماده ها بسیار بلندتر است و آن ها بسیار رنگی تر و زیبا تر از ماده ها هستند. در ادامه این مطلب به شما می آموزیم که چگونه می توانید در خانه ی خود اقدام به تکثیر ماهی فایتر کنید و شما را با روش تعیین جنسیت آن ها آشنا خواهیم ساخت.
تعیین جنسیت برای تکثیر ماهی فایتر
باله ماهی های فایتر نر بسیار بلندتر از ماده ها هستند و نر ها بسیار رنگی تر و زیبا تر از ماده ها می باشند. از طرفی ماهیان نر بسیار جنگجو هستند و با یکدیگر می جنگند.
لوله ی تخم در ماهیان ماده به چشم می آید. فایتر نر در حال ساختن لانه حبابی در هنگام تکثیر خواهد بود ، هم چنین ماهیان نر از تخم ها و لارو ها محافظت می کنند. به خاطر داشته باشید که تولید مثل فایتر در صورتی که آب ساکن باشد آسان خواهد بود. از آنجایی که فایتر های نر لانه حبابی می سازند، آب باید جریان آرامی داشته باشد.
مراحل و روند تکثیر ماهی فایتر
ماهی نر باید دارای بدنی کشیده باشد تا بتواند خود را به دور ماهی ماده حلقه کند. همین طور بهتر است که ماهی نر دم بسیار بلندی نداشته باشد. به این دلیل که دم بلند موجب ناتوانی او در انجام این کار می گردد. ماهی های ماده باید دارای شکمی بزرگ و متورم باشند. جفتی با این مشخصات، آمادگی تولید مثل را پیدا می کنند.
ارتفاع آب آکواریوم تکثیر نباید بیش از 15 سانتی متر باشد. یک لایه نایلون را بر روی قسمتی از سطح آب قرار داده و هوای زیر آن را با فشار آرام نایلون خارج سازید. سپس یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی دو سر باز را درون آکواریوم قرار داده و ماهی ماده را در آن بیاندازید. به جای چنین ظرفی می توانید از بطری های نوشابه نیز استفاده نمایید و دو سر آن را به یک اندازه برش دهید. سپس ماهی نر را درون آکواریوم رها سازید. ماهی نر و ماده از پشت دیواره ی شیشه ای و یا پلاستیکی به یکدیگر تمایل نشان می دهند. در این زمان ماهی نر شروع به ساخت لانه های حبابی در زیر نایلون خواهد کرد.
این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : پرورش ماهی های فایتر رنگارنگ و نگهداری آن ها
پس از گذشت دو روز ظرف پلاستیکی یا شیشه ای را به آرامی از آکواریوم بیرون آورده و اجازه بدهید که ماهی ماده در آکواریوم رها گردد. در این زمان ماهی نر و ماده به یکدیگر می پیوندند و با همکاری یگدیگر لانه های حباب را تکمیل خواهند کرد. بعد از تکمیل لانه سازی، تخم ریزی آغاز می گردد. ماهی نر و ماده با حرکات منحصر به فرد به یکدیگر نزدیک می گردند و در زیر نایلون قرار می گیرند. سپس ماهی نر بدن خود را به دور بدن ماهی ماده حلقه خواهد کرد و به این وسیله ماهی ماده تخم ها را خارج می کند. سپس ماهی نر تخم ها را از کف آکواریوم جمع می کند و آن ها را به درون لانه های حبابی انتقال می دهد. این عمل به دفعات تکرار می گردد. پس از اتمام تخمریزی، ماهی نر به شدت از تخم ها مراقبت می کند و با خشونت ماهی ماده را از محل تخم ها دور می سازد. به همن علت باید پس از تخم ریزی، ماهی ماده را از آکواریوم خارج کنید. لارو ها بعد از دو روز از تخم خارج می گردند و لارو ها را با آب سبز و نوزاد آرتمیا تغذیه می کنند.
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ به خاطر داشته باشید که در سن دو ماهگی باید بچه ماهی های نر را از یکدیگر جدا کنید تا صدمه ای به یکدیگر وارد نکنند.
منبع : https://mag.asanteb.com
سلام ببخشید من بعد دو روز ماهی ماده رو آزاد کردم پیش نرم که هی نره میاد میره جلو ماده خود نمایی می کنی بعد چند دقیقه نره هی ضربه میزد نمی دونم الان علائم جفت گیریه؟
سلام خسته نباشید
میشه همین کار را در تنگ انجام داد؟
ممنون میشم جواب بدید🙏
سلام خسته نباشید ببخشید من بچه ماهی فایترم در آمدن رنگ مشکی مانند به خودشون گرفتم ولی هنوز چنتاشون زیر حبابان چنتاشونم هی میرنو مییان الان وقتشه که ماهی نر رو جدا کنم ازشون
سلام بعد دو روز شناخت یک جفت فایتر جدا کننده را برداشتم ولی نر زیاد تمایل نشان نمیده دنبالش میکنه علت چیه؟
ماهی ماده باید تعویض بشه ، نر تمایلی به اون ماده نداره
بسیار ساده و روان وقابل فهم بود