روش نگهداری از ماهی های سورم و تکثیر آنها
ماهی های سورم ( Severum ) با نام علمی Cichlasoma Severum – Heros severus شناخته شده می باشد. سورم ها در انتخاب همسر بسیار سختگیر هستند ، بنابر این نگهداری ، تکثیر و جفتگیری آن ها شرایط خاصی را می طلبد، که در ادامه مطلب در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد.
ماهی های سورم
ماهی سورم نیز مانند تعدادی از سیکلید هایی که خودشان باید جفت خود را انتخاب نمایند ، در انتخاب همسر کمی سخت گیر می باشد . در این مورد می توانید از روش معمول که بطور طبیعی انجام می گردد و با غریزه ماهی سازگار می باشد استفاده نمایید . در این روش باید تعدادی ماهی در کنار یکدیگر قرار بدهید تا آن ها با همزیستی و معاشرت با یکدیگر بتوانند جفت مناسب برای خود را انتخاب کنند. در این روش بهتر است 4 الی 6 ماهی را در یک آکواریوم قرار دهید و به آن ها اجازه دهید تا خود تصمیم گرفته و انتخاب مناسب را انجام بدهند . این امر موجب سازگاری بیشتر ماهی های شما با یکدیگر و قوام بهتری در فرایند تولید مثل ماهی ها خواهد شد . هنگامی که آن ها یکدیگر را بر می گزینند علائم پذیرشی از خود بروز خواهند داد و بدین ترتیب می توانید تا حدود زیادی به موفقیت جفت یابی در آن ها پی ببرید .
نگهداری از ماهی های سورم
خوانندگان مجله ی پزشکی آسان طب شاید هم شنیده باشید و یا حتی دیده باشید که در هنگام جفت خوردن آن ها لبهای خود را در یکدیگر قفل می کنند و برای مدتی به این حال باقی خواهند ماند و در صورتی که چنین علائمی را از آن ها مشاهده نکرده باشید ، انتخاب قلمرو زیستی در آکواریوم توسط دو ماهی و همین طور با هم بودن و محافظت از قلمرو را می توانید از علائم مطلوب برای جفت خوردن دو ماهی سورم در نظر بگیرید.
وجود مناطق مختلفی برای اختفا و آرامش به ماهی کمک خواهد کرد تا امنیت ، آرامش و راحتی بیشتری در آکواریوم احساس کند و در صورتی که از طرف جفت خود مورد آزار و یا حتی آسیب قرار بگیرد، بتواند در آن پناه گرفته و به آرامش برسد .
هر چه قدر شرایط زندگی و محیط فیزیکی و همین طور شیمیایی آب بهتر در نظر گرفته شده باشد، احتمال بروز موفقیت در تولید مثل و نگهداری ماهی بیشتر و بهتر خواهد بود. این امر در انتخاب همسر و یا حتی قبول جفت پیشنهادی نیز می تواند بسیار مهم و تاثیر گذار باشد . ماهی های سورم علاقه زیادی به زندگی گروهی دارند، بنابر این بهتر است آن ها را در گروه های 5 الی 6 تایی نگهداری نمایید تا بتوانند شادابی و زیبایی خود را حفظ کنند .
نحوه تکثیر ماهی های سورم
مطمئنا به دست آوردن یک جفت سورم ، بسیار سخت تر از تکثیر آن ها خواهد بود ، به این دلیل که سورم ها خیلی به سختی جفت می خورند . اما برای داشتن یک جفت سورم آماده تعدادی از آن ها را به نسبت 4 به 3 ( نر به ماده ) در یک آکواریوم قرار بدهید ، تا خودشان جفت مورد نظر خویش را انتخاب نمایند . اما هنگامی که دو سورم با هم جفت بخورند باله ی زیرین نر کشیده خواهد شد و دو دو سورم جفت خورده لب ها را در هم قفل خواهند کرد ؛ در برخی موارد هم باله ها را به هم کوبیده و گوشه ای از شن ها را حفر خواهند کرد .
پس از دیدن چنین علائمی جفت مورد نظر را به آکواریوم دیگری ( با شرایط ذکر شده ) انتقال دهید تا در آن تخم ریزی نمایند. پس از تخم ریزی آن ها ؛ دو حالت برای شما وجود خواهد داشت :
- به آن ها کاری نداشته باشید و اجازه بدهید خودشان از تخم ها و هین طور از بچه ها ( بچه های متولد شده ) مراقبت کنند ، اما در این صورت امکان خورده شدن تخم ها توسط والدین به علت اضطراب و یا حتی بیماری تخم ها وجود خواهد داشت .
- پس از جدا کردن جفت برای تخم ریزی ، یک آکواریوم و یا یک سطل بزرگ را پر از آب نمایید و صبر کنید تا کلر آن از بین برود . پس از تخم ریزی کامل ماهی های سورم و کسب اطمینان از بارور شدن تخم ها ، سنگ حاوی تخم ها را به سطل و یا آکواریومی که از قبل آماده کرده اید انتقال دهید و به ازای هر 4 لیتر یک قطره ضد عفونی در آب آکواریوم بریزید .
در ضمن بهتر است که یک سنگ هوا با فشار متوسط در آب بگذارید ( می توانید به جای جدا کردن سنگ از آکواریوم ، والدین را از آکواریوم خارج نمایید تا تخم ها در همان آکواریوم بمانند ) . پس از گذشت 72 ساعت تخم ها به نوزاد تبدیل خواهند شد و تا چند روز نیازی به تغذیه نخواهند داشت ، اما پس از اینکه آن ها توانستند به تنهایی شنا کنند ، مراحل تغذیه ی آن ها توسط شما آغاز می گردد و بهترین غذا برای آنها تخم میگو خواهد بود .
منبع : https://mag.asanteb.com