بررسی مزایا و خطرات احتمالی روغن درخت چای

روغن درخت چای که به عنوان روغن melaleuca نیز شناخته می‌شود، یک روغن ضروری بوده که از برگ‌های گیاه استرالیایی Melaleuca alternifolia تهیه شده است. محبوبیت این روغن طی دهه‌های اخیر در سایر نقاط جهان به شدت افزایش یافته و خاصیت درمانی فراوانی را به خود اختصاص داده است. امروزه، روغن درخت چای در لوازم آرایشی، داروهای موضعی و محصولات خانگی بسیار به کار برده خواهد شد.

بررسی کامل تاثیرات روغن درخت چای

در این مقاله قصد داریم تا فواید و برخی از عوارض این روغن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم، روغن‌های زیادی در طبیعت وجود دارند که دارای فواید زیادی هستند، روغن درخت چای بی شک یکی از آن‌هاست.

روغن درخت چای

حقایقی صریح در رابطه با روغن درخت چای:

روغن درخت چای از گیاه Melaleuca alternifolia گرفته شده و در استرالیا یافت می‌شود.

این روغن دارای خواص ضد باکتری، ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد قارچی است.

روغن درخت چای می‌تواند به منظور رفع آکنه، درماتیت، آسیب در ناحیه پای ورزشکاران و همچنین شپش سر استفاده شود.

توجه داشته باشید که روغن درخت چای به هیچ عنوان نباید به صورت خوراکی استفاده شود.

معرفی برخی از فواید روغن درخت چای:

بر طبق شواهدات موجود، این روغن دارای مزایای بسیاری می‌باشد که در زیر به تحلیل و بررسی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

استفاده از آن به عنوان آنتی باکتریال

از این روغن حدود 100 سال به عنوان یک داروی شفابخش در استرالیا، مخصوصا برای شرایط پوستی استفاده می‌شده است. روغن درخت چای دارای خاصیت آنتی باکتریایی بوده و طبق تحقیقات انجام شده، دارای توانایی آسیب‌رسانی به دیواره سلول‌های باکتری می‌باشد، اما برای یافتن چگونگی عملکرد آن، هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.

خاصیت ضد التهابی روغن درخت چای

این روغن دارای خاصیت ضد التهابی بوده و استفاده از آن به صورت موضعی باعث کاهش التهاب پوستی خواهد شد.

روغن درخت چای و خاصیت ضد قارچ آن

روغن درخت چای توانایی بالایی در نابودی طیف وسیعی از مخمرها و قارچ‌ها دارد و تمرکز اکثر مطالعات انجام شده بر روی Candida albicans بوده که در حقیقت نوعی مخمر است و معمولا در ناحیه پوست، ناحیه تناسلی، گلو و دهان ایجاد خواهد شد.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که این روغن می‌تواند به درمان برخی از ویروس‌ها کمک کند، اما باز هم تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

با روغن درخت چای از آکنه خداحافظی کنید

علاقه‌مندان به مجله پزشکی آسان طب؛ مرکز ملی سلامت عنوان کرده که تحقیقات در رابطه با اثرات روغن درخت چای محدود می‌باشد، اما با این حال، این روغن برای برخی از مشکلات پوستی مفید خواهد بود. همانطور که می‌دانید آکنه شایع‌ترین وضعیت پوستی بوده و افراد بسیاری با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. این روغن می‌تواند آکنه‌های پوستی را به تدریج از روی پوست کاهش دهد.

تاثیرات روغن بر روی بهبودی پای ورزشکاران

بر طبق یک مطالعه، استفاده از این روغن به صورت موضعی، آسیب‌های پای ورزشکاران و یا tinea pedis را کاهش خواهد داد. طبق آزمایشات انجام شده، این روغن روند بهبودی بسیاری از آسیب‌دیدگی‌های ورزشکاران را در پی داشته است.

درماتیت تماسی نوعی اگزما می‌باشد

درماتیت تماسی نوعی اگزما بوده که در اثر تماس پوست با مواد تحریک کننده و یا آلرژی‌زا رخ خواهد داد. درمان‌های متعددی برای این مشکل پوستی از جمله روغن درخت چای، اکسید روی و کلابتازون بوتیرات مورد آزمایش قرار گرفت و نتایج حاصله بر این امر دلالت داشت که روغن درخت چای برای سرکوب‌سازی درماتیت تماسی موثرتر از سایر روش‌ها عمل کرده است.

در نظر داشته باشید که خود روغن درخت چای نیز ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد درماتیت تماسی آلرژیک شود.

روغن درخت چای

درمان شوره سر با این روغن ضروری

بر طبق مطالعات انجام شده مشخص شد که می‌توان با 5 درصد از روغن درخت چای، شوره سر خفیف و متوسط را درمان کرد. افراد مبتلا به شوره سر که 5 درصد از این روغن را هر روز و به مدت یک ماه استفاده کردند، در مقایسه با پلاسبو بهبود چشمگیری در میزان شوره سر و همچنین سطح خارش و چربی پوست سر داشتند، ضمنا این روغن هیچگونه عوارضی را بر روی افراد ایجاد نکرد، اما توجه داشته باشید که به هنگام استفاده از این روغن بر روی سر کودکان و برای جلوگیری از حساسیت، ابتدا آن را به مقدار اندکی بر روی پوست دست وی آزمایش کرده و در صورت بروز هیچ نوع واکنشی طی مدت زمان 24 تا 48 ساعت، از آن استفاده نمایید.

روغن درخت چای برای از بین بردن شپش سر بسیار موثر می‌باشد. تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از روغن درخت چای و اسطوخودوس خاصیت خفگی و نابودکنندگی ایجاد خواهد کرد.

درمان قارچ ناخن با روغن درخت چای

عفونت‌های قارچی علت شایع ناهنجاری‌های ناخن بوده و قابل درمان خواهند بود. در یک مطالعه، اثرات یک کرم حاوی هر دو ماده 5 درصد روغن درخت چای و 2 درصد بوآنتیفین هیدروکلراید (ضد قارچی مصنوعی) با مایه تسکین مقایسه شد. پس از 16 هفته، قارچ ناخن در 80 درصد مردم درمان شد. مطالعه دیگری نشان داد که این روغن در مواجهه با حذف قارچ ناخن در آزمایشگاه موثر خواهد بود. با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

استفاده برای بهداشت دهان و دندان

ژل حاوی روغن درخت چای می‌تواند برای بیماری التهاب لثه مفید واقع شود. مطالعات نشان داده است که ژل حاوی این روغن گیاهی میزان خونریزی و التهاب را کاهش خواهد داد.

اعلام مقدار دوز مصرفی لازم

مقدار و زمان مصرف این روغن به عوامل متعددی از جمله شرایط لازم برای درمان، شدت و غلظت روغن بستگی دارد.

خطرات احتمالی و هشدارهای لازم

استفاده از روغن درخت چای به صورت موضعی، دارای چندین خطر احتمالی می‌باشد. ایمنی و درصد خالصی این روغن توسط اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) نظارت نمی‌شود، بنابراین باید آن را از یک منبع معتبر خریداری نمایید.

نکته قابل توجه و حائز اهمیت این است که هرگز نباید این روغن را به صورت خوراکی مصرف نمایید، زیرا در صورت مصرف فرد دچار علائم زیر خواهد شد:

بثورات شدید

ناهنجاری‌های خونی

درد معده

اسهال

استفراغ

حالت تهوع

توهمات

گیجی

خواب آلودگی

کما

خطرات استفاده از روغن درخت چای به صورت موضعی:

ایجاد احتمالی درماتیت تماسی آلرژیک:

اگر فرد پس از مصرف روغن، دچار این مشکل گردد، باید بلافاصله مصرف آن را قطع نماید. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف خالص این روغن، احتمال ابتلا را افزایش خواهد داد.

ایجاد نوعی مقاومت در باکتری‌ها:

استفاده دائمی از آنتی بیوتیک‌ها، از جمله روغن درخت چای، ممکن است به باکتری مقاوم در برابر آنتی بیوتیک کمک نماید، که این نگرانی قابل توجهی در میان جامعه پزشکی محسوب می‌شود.

پنج امکان استفاده از روغن درخت چای

روغن درخت چای

این روغن دارای کاربردهای فراوانی می‌باشد که برخی از آن‌ها را برایتان شرح خواهیم داد:

چند قطره از این روغن را بر روی زخم تازه گذاشته تا باکتری را از بین ببرد و التهاب را کاهش دهد.

2 قطره از این روغن را به یک لیوان آب اضافه کرده و به عنوان دهانشویه از آن استفاده نمایید.

برای درمان شوره سر چند قطره از روغن را با یک شامپو معمولی مخلوط کرده و موی خود را با آن شستشو دهید.

برای درمان آکنه، 4 قطره از روغن مورد نظر را به نیم فنجان آب اضافه و آن را به پنبه آغشته کرده و روزی یک بار بر روی پوست بمالید.

برای استفاده از خاصیت پاک کنندگی روغن درخت چای، 20 قطره از آن را با یک فنجان آب و نیم فنجان سرکه مخلوط کنید، سپس مخلوط را در یک بطری اسپری ریخته و آن را به عنوان یک تمیز کننده ضد میکروبی همه منظوره استفاده نمایید.

Source: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا