بیماری هرنیا یا فتق در سگ ها و 5 نوع آن

سگ ها، دقیقا مثل انسان ممکن است از فتق یا هرنیا (hernia) رنج ببرند. در واقع ، بعضی از سگ ها با این بیماری به دنیا می آیند در حالی که تجربه سایر سگ ها از فتق به عنوان یک نوع آسیب دیدگی می باشد. فتق پارگی در دیواره شکم سگ می باشد. این پارگی موجب فشار به بافت چربی و یا حتی اندام های داخلی می گردد. بافت ها یا اندام های چرب به طور معمول توسط عضلات یا همان ماهیچه ها عقب نگه داشته می شوند و در صورتی که یکپارگی به وجود آید، هیچ یک از آن ها در جای خود قرار نمی گیرند. برخی از اوقات و بسته به نوع فتق، این بیماری می تواند بسیار جدی و خظرناک باشد. اگر فتق در سگ ها با بیشترین سرعت ممکن پیگیری و درمان نگردد ، می تواند به عنوان یک عامل تهدید کننده زندگی به حساب بیاید. در ادامه مطلب در مورد فتق و انواع آن صحبت خواهیم کرد.

فتق در سگ

فتق در سگ

هنگامی که فتق به سراغ سگ ها برود، می توان گفت دو رخداد بد و همچنین خوب وجود دارد. رخداد خوب این است که فتق ها قابل درمان می باشند . رخداد بد این است که بسته به نوع فتق اگر درمان نگردد می تواند تهدید کننده زندگی شود. پنج نوع فتق وجود دارد که سگ ها از آن ها رنج می برند که عبارتند از:

  • فتق مغابنی یا فتق کشاله ران
  • فتق نافی
  • فتق پرینه
  • فتق دیافراگم
  • فتق هیاتال

فتق در سگ و فتق مغابنی

این نوع فتق در نواحی کشاله ران تنها در جایی که گوشت درونی بر روی پای عقب سگ به بدن متصل می باشد، به وجود می آید. فتق می تواند کوچک و یا حتی بسیار بزرگ باشد. در صورتی که سوراخ بزرگ باشد بعد از مدتی روده، مثانه و یا رحم در فتق به دام می افتند . این یک مشکل واقعی تهدید کننده زندگی می باشد که نیاز به اقدام به موقع دامپزشکی خواهد داشت. این نوع فتق یک بیماری بسیار دردناک برای سگ ها به شمار می رود و شما باید بسیار سریع قادر به شناسایی این بیماری باشید.
خوانندگان مجله پزشکی آسان طب ؛ تصور می گردد این نوع فتق نیز مادرزادی باشد و اغلب سگ های ماده میانسال را تحت تاثیر خود قرا داده است . مخصوصا هنگامی که آن ها در تولگی بسر می برند. برای پیشگیری از هر گونه عوارض دیگری که می تواند زندگی را تهدید نماید اقدام به عمل جراحی برای رفع فتق بسیار لازم و ضروری خواهد بود.

فتق در سگ و فتق نافی

این نوع از فتق رایج ترین نوع فتق در میان سگ ها می باشد. این نوع فتق نیز مادرزادی است و معمولا در میان توله سگ ها مشاهده می گردد.

این نوع فتق با نگاه کردن به شکم توله سگ مشخص می گردد ، به این علت که دارای یک برآمدگی بر روی شکم می باشد که هنگام لمس کردن کاملا صدای ترق و تروق آن احساس می گردد. اغلب اوقات این فتق به خودی خود التیام پیدا می کند، اما این موضوع به اندازه فتق بستگی خواهد داشت، زیرا در صورتی که بسیار بزرگ باشد حتما نیازمند معاینات دامپزشکی خواهد بود. 
اکثر صاحبان این سگ ها تصمیم به عمل جراحی فتق میگ یرند ، درست هنگامی که قصد عقیم کردن توله سگ خود را دارند.

متاسفانه، در صورتی که فتق بزرگ و بدون درمان رها گردد، می تواند عوارضی بسیار جدی را به همراه داشته باشد . بنابر این اگر شما اطمینان ندارید که میخواهید چه کاری انجام بدهید حتما برای مشاوره با یک دامپزشک هماهنگ کنید.

فتق در سگ

فتق در سگ و فتق پرینه

این نوع فتق معمولا در اثر پارگی در عضلات موجود در لگن ایجاد می گردد. در این نوع فتق معمولا محتویات شکم به منطقه ای در مقعد به نوعی چکه می کنند. نژادهای خاصی از سگ ها مستعد ابتلا به این نوع خاص از فتق می باشند و معمولا در سگ های نری که عقیم نشده اند مشاهده می گردد.

سگ هایی که بیش از 5 سال سن داشته باشند بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری خواهند بود. به همین علت پیشنهاد می گردد در صورتی که شما قصد پرورش از سگ خود را ندارید آن را عقیم نمایید. 

فتق در سگ و فتق دیافراگم

دیافراگم ماهیچه ای می باشد که ارگان های شکمی سگ را از قلب و ریه ها جدا می سازد. اگر یک سوراخ در دیافراگم ایجاد گردد و سپس اندام های داخلی از این طریق به حفره سینه سگ لغزش پیدا می کنند که این عمل باعث سختی تنفس در سگ خواهد شد .
این نوع از فتق نیز می تواند مادرزادی باشد یا اینکه آن را می توان به عنوان نتیجه ای از نوعی آسیب به حساب آورد. یکی از شایع ترین آن ها هنگامی است که به یک سگ با یک ماشین در حال حرکت ضربه ای وارد می گردد.

این مطلب را نیز مطالعه بفرمایید : تاثیرات مصرف آنتی بیوتیک در سگ ها

فتق در سگ و فتق هیاتوس

فتق هیاتال هنگامی رخ می دهد که یک تکه از معده سگ به داخل دیافراگم هل داده شود( اغلب در جایی که مری با معده در تماس می باشد) . این نوع فتق به عنوان یک نقص مادرزادی به حساب می آید و یا حتی امکان دارد به عنوان نتیجه ای از نوعی تروما باشد.

علائم فتق در سگ

فتق فشار چربی یا ارگان های داخلی از طریق پارگی در عضلات شکم سگ می باشد. آن ها بسیار شبیه توده حباب مانندی می باشند و اغلب هنگام لمس کردن نرم هستند. علائم دیگر این بیماری به شرح زیر می باشند:

  • عدم واکنش نسبت به مواد غذایی و بی اشتهایی
  • سرفه کردن
  • سرازیر کردن آب دهان
  • تنگی نفس
  • استفراغ

اگر شما گمان می کنید که سگی فتق دارد ، حتما باید در اسرع وقت به دامپزشک مراجعه نمایید و پزشک شما باید نوع فتق را تشخیص بدهد. سپس دامپزشک با توجه به وضعیت موجود قادر به درمان می گردد. با این حال، اگر فتق داخلی قابل تشخیص نباشد ممکن است دامپزشک شما برای تشخیص از اشعه ایکس استفاده نماید و پس از آن نوع درمان را ارزیابی کند. اغلب اوقات ، یک دامپزشک پیشنهاد به استفاده از عمل جراحی برای رفع فتق و سپس درمان با استفاده از دارو می نماید. البته همه این موارد بستگی به نوع فتق و علت آن خواهد داشت.

فتق در سگ

جلوگیری از فتق در سگ ها

متاسفانه هیچ پیشنهادی جهت جلوگیری از فتق وجود ندارد،زیرا اغلب ابتلا به آن یا مادرزادی می باشند و یا در نتیجه نوعی آسیب اتفاق می افتند.

فتق نیز می تواند به عنوان یک نتیجه از شرایط مرتبط با سلامتی اتفاق بیفتد.با این حال اعتقاد بر این است که عقیم سازی سگ تا حد زیادی می تواند از وقوع فتق پیشگیری کند.

نتایج حاصل از مقاله فتق در سگ ها

اگر شما قصد پرورش دادن از نژاد سگ خود را ندارید به عنوان راهی برای کاهش خطر ابتلا به فتق سگ خود را عقیم نمایید ( چه سگ نر و چه سگ ماده ). بعضی از سگ ها با این بیماری متولد می گردند فتق باید نظارت گردد و هنگامی که حیوان عقیم گشت، فتق در همان مرحله ثابت خواهد ماند و دیگر نیازی به جراحی فوری نخواهد بود.

به هیچ عنوان وجود هرگونه برجستگی و یا توده ای را در بدن سگ نادیده نگیرید. در صورتی که شما هر گونه شک و تردید دارید و یا نگران می باشید، در اسرع وقت جهت مشاوره با دامپزشک خود هماهنگ کنید. 

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا