آشنایی با انواع مختلف ماهی های آکواریومی گوشتخوار و اهلی

برخی از دوست داران حیوانات خانگی حتما” به این فکر کرده اند که در خانه از ماهی های آکواریومی و زینتی مراقبت کنند و در منزل آکواریوم داشته باشند. نگهداری از ماهی به انسان آرامش و حس خوشایندی خواهد داد اما برای داشتن یک آکواریوم زیبا و ماهی های سالم علاوه بر آشنایی با تجهیزات و امکانات آکواریوم نیاز به شناخت ماهی ها و انواع آنها نیز می باشد. برای شناخت نوع ماهی ها با مجله آسان طب همراه باشید.

آشنایی با انواع مختلف ماهی های آکواریومی گوشتخوار یا اهلی

آشنایی با انواع ماهی های آکواریومی

ماهی ها مهره‌دارانی خونسرد و دارای آبشش‌ هستند که در آب زندگی می‌کند. ماهی ها با بیش از ۲۷۳۱۵ گونه و یک گروه پراتبار (پارافیلتیک) هستند و به سه گروه تقسیم می شوند :

  • ماهی های استخوانی (استیکتیس Osteichthyes)، با (۲۲۰۰۰ گونه).
  • ماهی های غضروفی (کندریکتیس Chondrichthyes با بیش از ۸۰۰ گونه).
  • گروه های مختلف ماهی های بدون آرواره (۷۵ گونه) از جمله ماهی‌های مکنده و دهان‌گرد (hagfish) .

ماهی ها در اندازه‌های مختلف دارند و طول آنها متفاوت است نظیر ماهی با اندازه ۴۵ فوت مثل کوسه نهنگی تا ۸ میلی متر مثل ماهی گوبی کوتوله (dwarf goby) متغیر هستند. جانوران آبزی دیگر همانند عروس دریایی و ماهی مرکب ماهیهای حقیقی نیستند. عروس های دریای بیش از 90 تا 98% بدنشان از آب تشکیل شده و شکار چیان عجیبی هستند زیرا عروس های دریایی با بدنی که تنها از آب و نوعی ماده ژله ماننده و سم تشکیل شده بدون مغز اقدام به شکار می کنند.

به طور مثال برخی از ماهی ها مانند صخره‌های ناهنجار و برخی دیگر از ماهی ها مانند کرمهای لولنده هستند. بعضی از نژاد های ماهی تخت و مسطح چون کلوچه ای آردی و عده ای دیگر از آنها مانند توپ هستند. ماهیان همه گونه رنگی دارند. یعنی همه رنگ‌های رنگین کمان. بسیاری از ماهیان رنگهای روشن همچون رنگ های درخشان و روشن پرندگان. سرخ تند زرد آبی و ارغوانی و صدها نمونه و گونه رنگ زیبا و دلربا و طرح‌های راه راه و خطوط شبیه توری یا نقطه چین دارند.

آشنایی با انواع ماهی

تفاوت انواع ماهی های موجود در آب های شور و شیرین

ماهی‌های زیادی در آبهای شور و شیرین زندگی می‌کنند که از لحاظ شکل، رنگ، اندازه، نوع غذا، نوع رفتار، محل زندگی با هم متفاوت هستند. همینطور ماهی به دسته بندی ماهی آب سرد و ماهی آب گرم تقسیم می شوند.

از لحاظ نوع غذا ماهی‌های آکواریومی و کل ماهی ها را می‌توان به ۳ گروه زیر تقسیم کرد:

1)گوشت خوار مانند:اسکار، کوسه‌ماهی، پیرانا و …

2)همه چیز خوار مانند: گربه ماهی

3)گیاه خوار مانند: مولی

از لحاظ رفتار می‌توان رفتارهای زیر را برای ماهی‌های آکواریومی و سایر ماهی‌ها عنوان نمود:

الف)ماهی‌های صلح جو با رفتار مسالمت آمیز مانند گلدفیش، گوپی، مولی و …

ب)ماهی‌های با رفتار خشن ماهی‌هایی با زندگی گروهی مانند پیراناها، بارب و …

از لحاظ زندگی ماهی‌ها را به دسته‌های زیر تقسیم می‌کنند:

الف)آب شور مانند کوسه ماهی، نهنگ، دلفین و …

ب)آب شیرین مانند بارب، قزل آلا و …

ج)سطح آب

د)لایه‌های میانی آب

ر)اعماق آب و کف دریا

اسکلت بعضی از ماهی‌ها غضروفی است مثل کوسه ماهی ها، اره ماهی، ماهی خاویار، سفره ماهی و …. داشتن باله و آبشش، ماهی را برای زیستن در آب سازگار کرده است و بیشتر ماهی‌ها دارای فلس هستند. به نوع خاصی از فلس «پولک»گفته می‌شود.

ماهی‌ها از طریق آبشش تنفس می‌کنند. آبشش ۲ نوع است:

۱- داخلی : آبشش‌های داخلی آبشش‌هایی هستند که پوششی دارند.

۲- خارجی : آبشش‌های خارجی پوششی ندارند.

همه ماهی‌ها حتی ماهی های آکواریومی وقتی رشد می‌کنند، پولک‌هایی در می‌آورند که با دیگر پولک‌ها تفاوت دارد و به راحتی تشخیص داده می‌شوند. دو خط جانبی روی پهلوهای ماهی وجوود دارد که از سلول‌های حساسی ساخته می شوند، که به وسیلهٔ آن ماهی از تغییرات محیط خود با خبر می‌شود. بادکنکی در شکم ماهی وجود دارد که ماهی می‌تواند هوا وارد یا خارج از آن کند و بدین وسیله وزن خود را تغییر دهد. ماهی های آکواریومی سرگرمی و آرام بخش طبیعی خوبی بشمار می روند. اما بخاطر داشته باشید که ابتدا قبل از هر اقدامی ، همه جوانب تهیه آکواریوم را بسنجید و اطلاعات لازم را کسب کنید .

منبع : http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا