عوارض دکلره و تخریب کوتیکول موها
همه ما درباره عوارض دکلره مو مطلع هستیم و می دانیم که عمل دکولوراسیون مو به وسیله پودر دکلره که حاوی هیپوکلریت سدیم است انجام شده و توسط واکنش های شیمیایی در ساقه مو باعث تغییر رنگ در موها شده و موها را به پایه پلاتینه می رساند. اما این عوارض دکلره شامل چه چیزهایی است و برای جلوگیری از آن باید چه کارهایی انجام دهیم. اینها سوالاتی است که در این مقاله به طور کامل درباره آن ها توضیح داده و توجه شما را به نکاتی مهم درباره عوارض دکلره جلب می نماییم.
درباره دکولوراسیون مو و عوارض دکلره
دکولوراسیون مو به انجام بلیچینگ موها گفته می شود که توسط ترکیب پودر دکلره و اکسیدان 12 درصد در مجاورت موها انجام می شود. در طی مراحل بلیچینگ موها با 3 مرحله روبرو هستیم که در طی این مراحل با تغییرات رنگی دسته بندی شده موها مواجه می شویم. در دسته اول رنگ مو از قرمزی به نارنجی تغییر می کند که دارای چهار پایه است. در دسته دوم رنگ مو از نارنجی به زرد تغییر کرده و شامل 3 پایه است و در نهایت در دسته سوم رنگ موها از زرد روشن به پلاتینه می رسد که این دسته بندی نیز شامل 3 پایه است. به دسته اول دکلره ضعیف گفته می شود، به دسته دوم دکلره متوسط و به دسته بندی سوم دکولوراسیون قوی می گوییم که عوارض دکلره در این حالت از همه بیشتر و مخرب تر است. آسان طب به شما توصیه میکند جهت کاهش عوارض دکلره تا حد امکان از انجام دکولوراسیون قوی اجتناب کنید.
مشکلات و عوارض رایج دکلره
عوارض دکلره معمولا در هر نوع از دکولوراسیون از ضعیف تا قوی وجود دارد. این عوارض معمولا شامل شکنندگی، خشکی و نازک شدن مو ، دو شاخه شدن مو که اصطلاحا به آن موخوره می گویند، تخریب سطحی ساختمان مو و در موارد جدی تر تخریب کامل ساختمان مو که به آن سوختگی مو توسط دکلره می گویند می باشد. در بعضی از این موارد می توان با مراقبت و آبرسانی به ساقه موها به بهبود وضعیت موها کمک کرد اما در مورد سوختگی موها با دکلره معمولا هیچ راهی برای احیای مجدد موها نیست و چاره ای نمی ماند جز کوتاهی مو با مدل پسرانه. چرا که ساقه موهای انسان بخش مرده مو است و نه بهبود وضعیت تغذیه و نه ویتامینه و آبرسانی به موها نمی تواند کمکی به بازگشت سلامت موها نماید. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم تا حد ممکن از انجام دکولوراسیون موها اجتناب کرده و برای تغییر رنگ موهای خود از روش های ملایم تری مانند هایلایت مو استفاده کنید تا از عوارض دکلره در امان بمانید.
حساسیت به ماده دکلره
از دیگر عوارض دکلره می توان به حساسیت پوستی به مواد دکلره اشاره کرد که می تواند باعث قرمزی، تاول، سوختگی و یا درد شدید در پوست سر شود که جهت مداوای آن بهتر است به پزشک پوست مراجعه نمود. اصولا مواد دکلره در تماس با هر ناحیه از پوست ایجاد حساسیت و سوختگی می نماید و به هیچ وجه نباید با پوست هیچ ناحیه ای از بدن تماس پیدا کند.
حساسیت آرایشگر
ممکن است عوارض دکلره در آرایشگر نیز مشاهده شود. به عنوان مثال در صورتی که آرایشگر برای دکولوراسیون از دستکش مخصوص استفاده نکند بلافاصله دچار تحریک پوست دست ها شده و در موارد جدی تر دچار سوختگی شیمیایی پوست و در نتیجه باید جهت درمان آن به وسیله پمادهای ضد التهاب اقدام نماید. از دیگر عوارض دکلره در آرایشگر می توان به آسم آلرژیک اشاره کرد که در مواردی مانند حساسیت و ضعف ریه های آرایشگر می تواند عمل تنفس را دشوار کرده و لذا برای جلوگیری از این عارضه باید حتما از ماسک مخصوص صورت استفاده کرده و از استنشاق مستقیم مواد دکلره خودداری نماید.
عوارض دکلره صورت
پودر دکلره ای که برای بلیچینگ موهای صورت مورد استفاده قرار می گیرد با پودر دکلره مخصوص موها متفاوت است. این پودر مخصوص روشن کردن موهای صورت طراحی شده و بنابراین عوارض دکلره را کاهش می دهد با این حال می تواند باعث عوارضی در ناحیه پوست صورت مخصوصا افرادی که دارای پوست حساس و نازک هستند شود. این عوارض معمولا شامل قرمزی و سوزش و در موارد جدی تر تاول و سوختگی پوست صورت است که جهت جلوگیری از عوارض دکلره در صورت، آسان طب به شما توصیه می کند به طور کل از انجام دکلره صورت اجتناب کنید. از دیگر عوارض دکلره می توان به اثرات مخرب ساقه مو، خشک شدن و شکنندگی موها به شکل پودرشدن یا تکه تکه شدن، تغییر پروتئین ساقه مو و موخوره های شدید اشاره نمود. ناگفته نماند دکلره موها در افرادی که دارای سابقه آسم، اگزما و سایر آلرژی ها هستند می تواند این عوارض را تشدید نماید.
توصیه های درمانی
برای درمان عوارض دکلره در حالت دکولوراسیون ضعیف و متوسط می توان از لوسیون ها یا تقویت کننده های ساقه مو که به لطافت و درخشندگی موها کمک می کند استفاده کرد. اما اگر دکولوراسیون موها از نوع قوی باشد و به شکلی ناصحیح انجام شود در این صورت موها دچار تخریب کامل ساقه مو خواهد شد و در هفته ها و ماههای بعد از دکلره، شاهد خرد شدن موها هستیم که هیچ چاره ای برای احیای مجدد موها باقی نمی ماند. تنها روش پیشنهادی کوتاه کردن موهای آسیب دیده است و دوری از دکلره یا رنگ کردن مجدد موها و استراحتی چند ماهه برای رشد مجدد و شادابی موها می باشد.
توصیه های مهم در انجام دکلره
- برای کاهش عوارض دکلره سالانه بیش از یک الی دوبار اقدام به دکولوراسیون موها نفرمایید.
- 12 الی 24 ساعت قبل از انجام دکلره جهت کاهش عوارض دکلره تست حساسیت را انجام دهید.
- در صورت ضعیف بودن موهای طبیعی شخص از انجام دکلره بپرهیزید.
- تا حد امکان از انجام دکولوراسیون قوی پرهیز کرده و به انجام دکلره ضعیف یا متوسط بسنده نمایید.
- جهت کاهش عوارض دکلره پس از انجام آن و به طور کلی برای فرم دادن به موها از سشوار یا اتوی مو استفاده نکنید. این امر سبب خرد شدن موها و از بین رفتن آن خواهد شد.
سخن نهایی
عوارض دکلره در هر مویی که برای بلیچینگ کردن آن از مواد دکلره استفاده شده باشد قابل مشاهده است. در واقع در طی پروسه دکولوراسیون موها، با ایجاد واکنش شیمیایی در مجاورت موها باعث تخریب بافت مو شده و به بی رنگ شدن ساقه موها پرداخته می شود. دکولوراسیون مو به طور کلی روشی تهاجمی و خشن برای موها بوده و توصیه می شود که جهت در امان ماندن از عوارض دکلره به طور کامل از انجام آن صرف نظر نمایید. چرا که در غیر اینصورت باید مدام به فکر حالت دادن به موهایی شکننده و بی حالت و بی جان باشید.
منبع: https://mag.asanteb.com