غذای ماهی قرمز ، خانه و نیاز های این ماهی نوروزی

ماهی قرمز، این حیوان دوست داشتنی که حضورش همراه با شادی، آرامش و زیبایی می باشد، تاریخی چند هزار ساله را پشت سر نهاده است تا به‌ عنوان قدیمی ترین ماهی خانگی یا زینتی به حوض خانه‌ ها و آب نما های عمومی راه یافته و سال‌ ها، زینت بخش سفره‌ های هفت سین نوروزی می باشد. اما آن ها نیز مانند هر موجود زنده ای به غذا و خانه احتیاج دارند ، در ادامه این مطلب درباره غذای ماهی قرمز و خانه ای مناسب برای زندگی آن ها صحبت خواهیم کرد.

غذای ماهی قرمز ، خانه و نیاز های این ماهی نوروزی

ماهی قرمز

بسیاری از کودکان ایرانی از طریق همین ماهی های قرمز سفره هفت سین، با دنیای حیوانات خانگی آشنا می ‌گردند و برای بسیاری از افراد عشق و علاقه به حیوانات از همین ماهی قرمز آغاز شده است. ماهی قرمز به عنوان قدیمی ترین ماهی خانگی یا زینتی به حوض خانه‌ ها و آب نما های عمومی راه یافته و سال‌ هاست که زینت بخش سفره‌ های هفت سین نوروزی گشته است. 

غذای ماهی قرمز ، خانه و نیاز های این ماهی نوروزی

غذای ماهی قرمز ها

 

گرچه عمدتاً ماهی قرمز را به جهت نگهداری در آکواریوم ها پرورش می ‌دهند، اما در ایران در رودخانه‌ های حوزه آب ریز دریای خزر نیز می ‌توانید آن ها را بیابید. در قدیم خانه‌ ها وسیع و دارای حوض‌ های بزرگی بودند، لذا مردم ماهی قرمز را در طول سال در خانه‌ های خود نگه می داشتند و شاید به همین علت است که این ماهی ها، به ماهی حوضی نیز معروف هستند.

اکثر این حوض‌ ها دارای آب راکد بودند که خود جایی برای تولید حشرات بود. ماهی‌ های قرمز بر اساس ساختار زیستی شان به‌ خوبی قادر هستند در آب‌ های راکد زندگی نمایند و برای تغذیه خود از تخم حشرات استفاده کنند.

با این تفاسیر ، غذای ماهی قرمز ها در تنگ از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و بهترین کار این است که از غذا های مخصوص آن ها استفاده کنید. غذای ماهی قرمز نیز باید در ظروف کاملاً دربسته و در جای خشک ، خنک و تاریک نگهداری گردد.

توجه به تاریخ مصرف غذای ماهی قرمز ، یکی از اصول اولیه خرید و نگهداری آن می باشد. از غذا هایی که تاریخ مصرف آن گذشته است به هیچ عنوان برای تغذیه ماهی استفاده نکنید. ماهى قرمز باید با غذا هاى کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات شناور در سطح آب تغذیه گردد.

همراهان مجله ی پزشکی آسان طب فراموش نکنید که این ماهی باید دو بار در روز و برای مدت یک الی دو دقیقه تغذیه گردد. غذا دهى بیش از اندازه باعث انباشت مواد آلى و دفعى و در نتیجه مسموم شدن ماهى می گردد. از خرده‌ های ریز نان و یا حبوبات پخته شده یا زرده تخم مرغ نیز می توانید به‌ عنوان غذای ماهی قرمز ها استفاده کنید.

غذای ماهی قرمز ، خانه و نیاز های این ماهی نوروزی

خانه ماهی های قرمز

اولاً اگر ماهی دارید و ماهی جدیدی را خریداری می کنید، حتماً آن ها را جدا از هم نگه ‌دارید. حداقل زمان برای این جدایی (دوره‌ ی قرنطینه‌) دو هفته می باشد. آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد، زیرا علاوه بر بالا بردن درجه حرارت آب، باعث رشد زیاد جلبک‌ ها روی دیواره آن و ایجاد منظره نامناسب در ظرف نگهداری می گردد. همچنین سبب بروز مشکلات خاص خود مانند نوسانات میزان اکسیژن آب و مسمومیت‌ های احتمالی برای ماهی می‌ شود.

معمولا افراد از تنگ‌ های گرد ، کروی و فاقد ضلع به‌ عنوان زیستگاه ماهی ها استفاده می ‌کنند. ماهی قرمز در این نوع از ظروف، قدرت جهت یابی خود را از دست داده و ضلعی را نمی‌ یابد تا بازتاب موج برگشتی آب را پی بگیرد. بنابر این بهتر است از ظروفی غیر کروی و با دیگر اشکال هندسی استفاده گردد.

اگر توجه کنید عمدتاً ماهی‌ های قرمز بعد از چرخیدن به دور تنگ، در کف تنگ به شکلی ایستایی باقی می ‌مانند. هر چه ظرف نگهداری بزرگ تر باشد، تحرک و اکسیژن بیشتری را برای ماهی به ارمغان می آورد. دقت داشته باشید ظروف فلزی زیستگاه مناسبی برای ماهی‌ ها محسوب نمی ‌گردند.

 

تعداد ماهیان در ظرف نگهداری آن ها از عوامل بسیار مهمی است که باید در نظر بگیرید. زیرا علاوه بر اینکه تراکم زیاد به‌ عنوان یک استرس محسوب می ‌گردد، باعث افزایش انتقال بیماری‌ ها شده و آلودگی آب و رقابت نا سالم غذایی را نیز باعث می‌ شود.

غذای ماهی قرمز ، خانه و نیاز های این ماهی نوروزی

ماهی قرمز باید به‌ صورت طبیعی از نور آفتاب استفاده کند. برخی افراد با توجه به محدودیت‌ های زندگی آپارتمانی، ظرف نگهداری ماهی را مدت‌ های طولانی در معرض نور خورشید می ‌گذارند که این امر موجب سوختن پوست ماهی و بروز مشکلات بعدی می‌ گردد.

البته محل قرار گرفتن ظرف نگهداری ماهی در منازل نباید در معرض مداوم جریان مستقیم هوا نیز باشد، زیرا باعث کاهش دمای آب می ‌گردد. ظرف نگهداری ماهی را در مکانی ثابت قرار بدهید و از جابه‌جایی مکرر و یا ضربه زدن به آن خودداری نمایید. زیرا ضربه‌ های وارد شده بر آن، یک استرس محیطی برای ماهیان محسوب می گردد. ماهی قرمز بر اثر ضربه‌ ای هرچند کوچک به تنگ و یا صدای تولید شده در محیط، به ‌شدت ترسیده و سکته خواهد کرد.

 

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫3.3/5 ‏‫(6 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا