بیماری بامبل فوت ،علائم و روشهای درمانی

بیماری بامبل فوت (BUMBLEFOOT) در کف پای پرنده مشاهده می شود و چندین نوع باکتری مختلف امکان دارد سبب بروز آن گردند. پرندگان توانایی فوق العاده ای در التیام بخشیدن به پوست خود دارند. اما این توانایی در التیام می تواند منجر به تجمع باکتری ها در یک محل شده و ایجاد کلونی (Colony) شود. اگر بر بدن پرنده جراحت هر چند کوچکی به وجود بیاید، باکتری ها از آن نقطه می توانند وارد بدن او گردند. پس از تجمع باکتری ها، پوست شروع به ترمیم خواهند کرد و بیماری آغاز می گردد؛ که در ابتدا به صورت یک مخروط سفت و کوچک می باشد ، اما در نهایت به صورت یک لکه ی گرم و دردناک ظاهر می گردد. در این مطلب به معرفی بیماری بامبل فوت که بیشتر پرندگان شکاری ظاهر می گردد، همین طور علائم ، روش پیشگیری و روش های درمان آن می پردازیم.

بیماری بامبل فوت

بیماری بامبل فوت

یک نشانه این بیماری آن است که پرنده پای بیمار خود را بر روی زمین قرار نمی دهد. در این مورد نیز بهترین روش، پیشگیری از آن می باشد. مهم ترین عامل ایجاد این بیماری جراحت های ایجاد شده در اثر استفاده از وسایل نامناسب به کار رفته در آشیانه ی پرنده، یا جراحت های وارد شده به پرنده توسط شکار می باشد. عدم فعالیت، عدم رعایت بهداشت، وزن زیاد و غذای نامناسب هم از عوامل ایجاد کننده ی این بیماری می باشند. کمبود ویتامین A نیز نقش بسیار مهمی در ایجاد این بیماری ایفا می کند.

استفاده از نشیمنگاه ها با قطرها و پوشش های سطحی مختلف در جلوگیری از این عارضه مفید می باشد. پاکیزه نگه داشتن سطح نشیمن از آلودگی هایی مانند فضله ضروری می باشد. تغذیه ی مناسب یک عامل کلیدی به حساب می آید. پاک کردن پا های پرنده به صورت هفتگی، از عفونت زخم ها پیشگیری خواهد کرد. تمیز نگهداری کردن محل اتصال چنگال ها به انگشت پا بسیار مهم می باشد.

در صورتی که بیماری در حد پیشرفته باشد، به طور حتم نیاز به جراحیمی باشد، به این علت که روش های درمانی در این گونه موارد به سختی جواب می دهند.

بیماری بامبل فوت

پیشگیری از بیماری بامبول فوته 

برای جلوگیری از بیماری بامبل فوت، وزن بعد از فصل شکار به طور تدریجی باید افزایش پیدا کند، به این علت که عامل بسیار موثری می باشد. همچنین باید از افزایش سریع و زیاد وزن پیشگیری شود. در حقیقت افزایش میزان وزن بدن نباید از 5 الی 10 گرم در روز بیشتر باشد. اگر قبلا علائم پودودرماتیت را مشاهده کرده اید، وزن بدن پرنده باید سریعا برای فصل شکار کم گردد. پرواز روزانه و منظم باید آغاز گردد تا سیستم گردش خون تحریک شود و در نتیجه عمل سیستم های انتشاری و ایمنی در پا ها بهتر فعال گردد. افرادی که از پرندگانی مثل اردک ها ، باز ها و غیره نگهداری می کنند احتمالا این تجریه را کسب کرده اند که پا های یک باز معمولا پیش از پرواز اگر لمس گردند سرد به نظر می آیند، اما در مقابل آن گرمای پس از تمرین می تواند در برخی از موارد حتی با وجود دستکش به خوبی احساس گردد.

علائم بیماری بامبول فوت

  • روز قبل، فعالیت و پرواز طولانی داشته و امروز به صورت غیرفعال و بی حرکت بر روی جایگاه خود نشسته باشد.
  • تورم بالشتک متاتارس و پنجه ها
  • فشار نکروز کننده در نواحی متحمل وزن بدن
  • هجوم باکتری به جراحات، نکروز و پوسته پوسته شدن
  • التهاب چرکی در تمام پا و واکنش ایمنی نامناسب به علت گردش ناکافی خون در نقاط نکروزه
  • پرنده روی مفصل خرگوشی اش خم می گردد و یا به نقاط دردناک خود می خوابد.
  • ناتوانی در حرکت پنجه ها منجر به نکروز غلاف تاندون و خود تاندون می گردد.
  • در نهایت عفونت عمومی و تلف شدن پرنده

درمان بامبول فوت

موفقیت در درمان مستقیما به مرحله بیماری و در مجموع به وضعیت بیمار وابسته خواهد بود. جهت درمان وزن پرنده باید با استفاده از تمرین و ورزش سریعا کم گردد و یا مقدار زیادی دان مرغ در اختیار پرنده قرار گیرد. خوانندگان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ در این شرایط اجازه بدهید فعالیت فراوان انجام گردد تا متابولیسم بدن پرنده تحریک شود. در غیر این صورت ، روزانه پماد هایی را که محرک گردش خون می باشند به پاهای پرنده بمالید، این امر در درمان بسیاری از بیماران مفید می باشد. ماساژ و مالش ناحیه ی درگیر نیز به اندازه مالیدن پماد اهمیت دارد. در حالت های حاد با دخالت جراحی بافت های نکروز عفونی پا ها برداشته خواهند شد.

یک کشت باکتریایی و انجام تست حساسیت آنتی بیوتیک ها باید روی مواد برداشته شده از پاها انجام گردد. استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتوژن های اصلی مشاهده شده در جراحات بامبل فوت می باشد. این باکتری معمولا در برابر بسیاری از دارو های ضدباکتریایی مقاوم می باشد. آنتی بیوتیک تراپی باید به مدت طولانی انجام گردد. برای بهبود زخم حداقل 14 روز یا بیشتر زمان لازم خواهد بود که به شدت و نوع زخم بسته است.

بیماری بامبل فوت

 

همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ بر طبق تحقیقات انجام شده ساکن نمودن پرنده بیمار مبتلا به بامبل فوت در قفس به قطر 6 الی 30 متر در پیشبرد بیشتر بهبودی تاثیر به سزایی دارد. این مسئله نشانگر آن است که پرنده هایی که در لانه های خود بمانند معمولا بدون دخالت جراحی بهبود خواهند یافت.

 

 

منبع : https://mag.asanteb.com 

 

‫4.7/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫5 دیدگاه ها

  1. با سلام
    من دو مرتبه دوتا از مرغ هام این بیماری رو گرفتن و دقیقا سوراخی ایجاد شده و متورم شد و کار هایی که انجام دادم باعث شد خیلی عالی و بهبود یابند استفاده کنید از تجربیاتم
    اولا که این عارضه از یکجا بودن طیوره و کثیفی و دیر رسیدگی کردن به محیط کف قفس
    دوما من ابتدا پاشو خوب شستم ضد عفونی کردم با الکل
    بعد با یه تیغ۳۰درجه محلی که باکتریا از کف پا رشد کردن رو باز کرم و کلی عفونت شیری رنگ ریخت بیرون
    با دستمال و ظرف ابی ک دم دستم بود دستمو از خون پاک میکردم و عفونتو با دستما پاک میکردم
    مجدد پای مرغ رو از ساق به پایین میچلوندم ک عفونت کاملا خارج بشه(پرنده درد داره باید از کسی کمک بگیرید ک بگیرتش یا خودت یجوری گیرش بدی)
    بعد کپسول انتی بیوتیک سفالاکسین رو باز کنید و پودر داخلشو بریزید روی زخم و داخل اون سوراخی ک باز کردید یکم فشار بدید و بعد با بانداژ و چسب پانسمان، پانسمان کنید.
    با پماد های ضد باکتری و عفونت و پماد انتی بیوتیکم میتونید روی زخم بمالید بجای کپسول انتی بیوتیک.
    پماد موبروسین خوبه چیزای دیگه ای هم هست باز بپرسید کدوم بهتره.
    تو یه محل تمیز نگهداری بشه پرنده ۲روز یکبار پانسمان و محل زخم رو تمیز و مجدد با پماد یا کپسول استفاده کنید رو محل عفونت.
    این ها تجربه ی من از دوتا مرغ بود که انجام دادم و جواب گرفتم .. دلایل بالا ک تو سایت توضیح داده کاملا صدق میکنه و از تحرک کم مرغ و یکجا بودن مرغ هم هس که اون بحث کثیفیو امونیاک و رطوبتو وزن زیاد تااااا زخم شدن و تجمع باکتریا .. همین الان مرغ رو ازش عفونت خارج کردم و اومدم درموردش تحقیق کنم . و از تجربیاتم بشما عزیزان میگم اصلا نگران نباشید و این روش انجام شده است
    در ضمن تقویت مرغ با مولتی ویتامین عالیه همراه انتی بیوتیک خوراکی فوق العاده عمل میکنه.موفق باشد

  2. ی کبک داشتم کف پاش باد کرده بود..ی تیغ زدم کف پاش مایع سفیدی کف پاش بود کاملن خارج کردم بعد با نخ سوزن بخیه زدم پاشو باندپیچی کردم ضد عفونی زدم..یک هفته در سبد ..کاملن خوب شد….درد کشید ولی ارزششو داشت…برای درد نکشیدنم میتونید لیدوکاین تزریق کنید

  3. سلام ببخشید من مرغی دارم فکر کنم خروسه یه پنج روز پیش خیلی خوب و نمی دونم یه حشره سیاهی از خاک در اومد و اونو خورد اولین بار بود و شب که شد هم خوب بود و گذاشتم تو لانه لانه اش تنگ است و فردا که بلند شدم دیم نمی تونه رو پا وایسه پای چپش شکسته من اینجور فکر میکردم و بردم کنار دامپزشک وقتی دید با واکسن که توش ب کمپلت بود زد کنار پاش و گفت ب کمپلت با آبش خوب میشه منم از اون روز نمگذاشتم تو لانه اش تو حیاط میموند و فهمیدم که این بیماری بامبل فوت داره و پاهاش همانند تو گرید v هستش و رفتم با آب گرم پاهاشو شستم و بعد خشک کردم و آوردم با وازلین پاهاشو مساژ دادم که مری استفراغ کرد چکار کنم توب میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا