آشنایی با مهم ترین خواص سارساپاریلا

 گیاه دارویی وجود دارد که برای 1000 سال توسط جمعیت بومی در آمریکای مرکزی و جنوبی استفاده می شده است. این گیاه می تواند به درمان طیف گسترده ای از مشکلات کمک کند. در اواسط دهه 1950، پزشکان اروپایی، ریشه سارساپاریلا را یک “تونیک، تصفیه کننده خون، پروتئین دهنده ی دیورتیک و عرق” می دانستند که می تواند به درمان عفونت هایی جدی و حتی تهدید کننده زندگی مانند جذام  یا سرطان کمک کند. در حال حاضر از خواص سارساپاریلا در ساخت دارو های بسیاری استفاده می شود. با این حال با اینکه امروزه از عصاره این گیاه کمتر در ساخت محصولات بهداشتی استفاده می شود ولی هنوز یکی از بهترین مواد برای تنظیم هورمون ها و تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می شود.

خواص سارساپاریلا

 سارساپاریلا چیست؟

 

سارساپاریلا که با نام های Smilax Ornata و Smilax regelii  هم شناخته می شود، از نظر فنی نوعی انگور چند ساله است در دماهای گرم بوجود می آید. اساسا به همین دلیل است که بیشترین تولید این گیاه در کشور های آمریکای مرکزی و جنوبی است. این گیاه متعلق به گروه انگور Liliaceae (لیلی) می باشد که دارای 300 نوع زیر گونه مختلف است. این انگور که می تواند حتی تا 5 متر نیز ارتفاع پیدا کند، دارای ریشه های نشاسته ای و خوراکی است و همچنین توت های کوچکی تولید می کند که غذای اصلی بسیاری از جانوران می باشد.

خواص سارساپاریلا

حاوی خواص ضد تومور و سرطان: شواهد نشان می دهد که خواص سارساپاریلا می تواند به درمان بیش از 224 نوع سرطان کمک کند. اکثر مزایای ضد سرطانی این گیاه به غلظت استروئید های طبیعی و ساپونین ها مربوط است. این خواص می تواند التهاب را کاهش داده و از تبدیل شدن سایر بافت ها به سلول های سرطانی جلوگیری کند. براساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه کوئینزلند استرالیا، سارساپاریلا دارای 5 نوع مواد استروئیدی است که دو نمونه از آنها به نام سزارپاریلوزید B و سزارپاریلوزید C، به تازگی کشف شده اند. این مواد دارای خواص ضد انعقادی هستند که به کشتن سلول های سرطانی کمک می کنند، به ویژه آنهایی که بر روی روده بزرگ قرار دارند.

کمک به سلامت کبد: از آنجا که سارساپاریلا باعث افزایش تولید ادرار و بهبود چربی می شود، می تواند برای کاهش احتباس مایعات، پوسته شدن یا تورم و نفخ شکم مفید باشد. در گذشته، چای های درست شده از ریشه سارساپاریلا نیز برای “تمیز کردن خون”، بهبود عملکرد کبد و حذف سموم از بدن استفاده می شدند. تحقیقات نشان می دهد که خواص سارساپاریلا یکی از راه های ممکن برای بهبود سم زدایی از طریق اتصال به “اندوتوکسین ها” در دستگاه گوارش است. مطالعات انجام شده نشان داده است که سارساپاریلا به علت آنتی اکسیدان ها، اسید ها و استرول های گیاهی، دارای اثرات محافظتی کبد (از بین بردن آسیب کبدی و بیماری کبد) است.

خواص سارساپاریلا

تعادل هورمونی: سارساپاریلا یکی از موادی است که تاثیر زیادی بر روی تعادل هورمون ها دارد و از همین رو برای بهبود میل جنسی استفاده می شود. تحقیقات نشان می دهد که ساپونین ها و استروئید های گیاهی موجود در سارساپاریلا ممکن است به تقلید از اثرات هورمون های طبیعی تولید مثل و استروئید های رشد، از جمله استروژن و تستوسترون کمک کنند. گیاه خود شامل هورمون رشد نیست، اما می تواند به تنظیم میزان تولید هورمون ها با کاهش التهاب و بهبود عملکرد کبد کمک کند.

کمک به سرفه، خستگی و سرماخوردگی: خواص سارساپاریلا به چند طریق می توانند از سرفه، خستگی و سرما خوردگی کمک کنند که از جمله مهم ترین آنها می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و کشتن باکتری ها اشاره کرد. آنها همچنین علائم سرفه را از طریق اثرات مکولیتی و / یا اثرات مهاری بر رفلکس، درمان می کنند. در حالی که گیاهان دارویی همیشه نمی توانند به درمان مشکلات جدی مانند برونشیت یا عفونت های تنفسی مزمن کمک کنند، با این حال برای کاهش فرکانس و / یا شدت سرفه و نیز افزایش ترشح موکوس مفید هستند.

درمان مشکلات پوستی: سارساپاریلا یک درمان موثر و مطمئن برای بیماری های پوستی، از جمله قارچ، اگزما، خارش، بثورات و زخم ها است. از آنجا که شرایطی مانند بثورات پوستی، گزش ها و عفونت های باکتریایی در کشورهای در حال توسعه و گرمسیری رایج هستند، دارو های گیاهی به لطف اثرات ضد قارچی، ضد باکتری و ضد التهابی خود، می توانند به شدت مفید باشند. موسسه پزشکی دارو و سلامت در نیویورک اعتقاد دارند که دارو های گیاهی با راه متفاوتی از دارو های شیمیایی به درمان مشکلات پوستی کمک می کنند. آنها بر خلاف اینکه عوامل بیماری زا را از بین ببرند، میزبان را تقویت می کنند. مطالعات انجام شده در طول شش دهه گذشته نشان داده است که سارساپاریلا می تواند به کاهش تورم پوست، خارش، قرمزی، لایه برداری و تشکیل بلات کمک کند. این گیاه دارای تریکبات هستند که می توانند  لنفوسیت های T فعال که موجب التهاب پوست می شوند را مهار کنند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا