نگهداری از سنجاب های خانگی شیطون و بازیگوش

سنجاب ها (Squirrel) حیوانات وحشی هستند، اما اگر تمایل به نگهداری از سنجاب در منزل دارید باید به نکاتی مانند غذا و تعذیه ، محل نگهداری و تمیزکاری محل زندگی سنجاب اهمیت ویژه دهید . این حیوان در زمان تولید مثل بسیار حساس می باشند، بنابر این باید شرایط مناسب را برای سنجاب فراهم کنید. در ادامه این مطلب در مورد نگهداری از سنجاب های خانگی صحبت خواهیم کرد.
نگهداری از سنجاب های خانگی شیطون و بازیگوش
 

سنجاب ها

سنجاب ها در برابر سرما مقاوم می باشند و در هوای سرد با فواصل چند روزه به خواب زمستانی ناقص فرو می روند ، اما در صورتی که سنجاب به خواب زمستانی نرود از عمر بیشتری برخوردار نمی گردد لذا پیشنهاد می شود که محیط زندگی سنجاب به شدت سرد انتخاب نگردد.

نگهداری از سنجاب های خانگی شیطون و بازیگوش

نگهداری از سنجاب

در روز های نخست هرگز اقدام به گرفتن سنجاب خود نکنید و بگذارید آزادانه در محیط گردش کرده و به شما عادت کند، در غیر این صورت از شما متنفر می شود. برای بغل گرفتن سنجاب با دو دست و از طرفین اقدام کنید ، زیرا تا مادامی که به خوبی شما را نشناسد به محض اینکه دست خود را جلوی صورتش بگیرید خودش را جمع می کند ، اگر این کار را نکرد به آرامی دست خود را زیر سینه اش ببرید تا روی دست شما بیاید برای خارج کردن از قفس نیز همین کار را بکنید ( البته اگر دست خود را با فاصله 10 الی 20 سانتی متر برای پریدن سنجاب در مقابلش بگیرید این اتفاق نمی افتد)

به طور کلی سنجاب ها پستاندارانی بسیار پر تحرک هستند و تقریبا هیچ قفسی نمی تواند برای آن ها کافی و مناسب باشد ، اما قفس هایی در ابعاد 1.5 متر ارتفاع و یک متر عرض و 2.5 متر طول می تواند از بروز مشکلات رفتاری و استرس در آن ها پیشگیری کند.

بهترین زمان برای تمیز کردن لانه ی سنجاب ها ماهی یک بار است و در زمستان هر سه هفته یک بار می باشد. بعد از اینکه بچه سنجاب ها از شیر گرفته شدند ( یعنی 8 الی 10 هفته ) می توانید لانه را تمیز کنید. هنگامی که لانه پاک سازی شد باید مقداری دانه های خوراکی جایگزین غذا های اندوخته ای شود که در هنگام تمیز کردن از آشیانه برداشته اید.

بهتر است مواد لانه گزینی (علف خشک، خرده های کاغذ و غیره) را در اوایل فصل پاییز به منظور استفاده ی سنجاب ها برای زمستان در اختیار سنجاب ها قرار داده شود. گرم کردن مصنوعی محل آن ها ضرورتی نیست، اما تهویه ی خوب بسیار مهم است.

سنجاب ها تمایل زیادی به فرار از قفس دارند و تقریبا هیچ گاه کاملا اهلی نمی گردند حتی هنگامی که غذا گرفتن از دست صاحبشان را یاد گرفته باشند. برای جلوگیری از فرار سنجاب باید زیر لایه چوبی کف قفس یک لایه توری فلزی نیز وجود داشته باشد تا در صورت خورده شدن بستر چوبی مانع فرار سنجاب گردد.

نگهداری از سنجاب های خانگی شیطون و بازیگوش

سنجاب ها در طبیعت به صورت زوج و یا یک سنجاب نر با دو الی سه سنجاب ماده زندگی می کنند ، اما با این وجود هر کدام لانه جداگانه ای دارند. در شرایط اسارت دو الی چند سنجاب ماده در صورتی که از فضای کافی برخوردار باشند بدون مشکل چندان می توانند در کنار یکدیگر زندگی کنند ، اما دو الی چند سنجاب نر و یا نر و ماده می توانند آسیب های جدی به یکدیگر وارد سازند.

محل نگهداری سنجاب باید از دمای معتدلی برخوردار باشد و نباید در زیر نور مستقیم آفتاب و یا نزدیک شوفاژ یا بخاری قرار داشته باشد. سنجاب ها به دود سیگار بسیار حساس هستند و دود سیگار به سرعت می تواند منجر به بیماری ریوی در آن ها گردد. محل نگهداری سنجاب نباید در اتاقی که تلوزیون روشن در آن قرار دارد باشد، زیرا تلوزیون ها امواج الکترومغناطیسی و اولتراسونیکی ساطع می کنند که تماس طولانی مدت با این امواج می تواند منجر به مرگ سنجاب ها گردد.

همراهان مجله ی پزشکی آسان طب توجه داشته باشید که حضور حیوانات خانگی مانند سگ و گربه در خانه یکی از عوامل استرس زای عمده برای سنجاب ها به حساب می آید.

نگهداری از سنجاب های خانگی شیطون و بازیگوش

تعیین جنسیت جهت نگهداری از سنجاب ها 

در بچه سنجاب نر ، فاصله بین مقعد حیوان از برآمدگی ادراری تناسلی بیش از ماده است. دقیقا مانند بچه گربه، در سنجاب نر بالغ نیز آلت تناسلی قابل مشاهده می باشد. طول عمر سنجاب های نر در اسارت اغلب بیش از ماده می باشد.

شرایط مناسب تولید مثل برای نگهداری از سنجاب

بلوغ جنسی در این حیوان از 12 الی 18 ماهگی آغاز می گردد و تا هفت سالگی جفت گیری صورت می گیرد. دوران فحلی در سنجاب ماده معمولاً 13 الی 14 روز می باشد و دوران آبستنی آنها معمولاً 31 الی 32 روز خواهد بود.

زمان زایمان در سنجاب ها از نیمه ی اول اسفند تا اوایل مهر می باشد. در هر سال یک الی دو زایمان در سنجاب ها مشاهده می شود . نوزادان در زایمان دوم کوچکتر از زایمان اول می باشند و حدودا یک ماه پس از زایمان اول متولد می گردند. در هر زایمان معمولا 3 الی 5 متولد می گردد (ممکن است بین 1 الی 10 نوزاد هم متولد گردند).
سنجاب ها 8 الی 10 روز به نوزادان خود شیر می دهند. شیر سنجاب حاوی 6/26 % مواد جامد است که اجزاء آن شامل 3/47 % چربی، 5/34 % پروتئین و 8/12 % کربوهیدرات است.

نگهداری از سنجاب های خانگی شیطون و بازیگوش

نوزادان سنجاب با بدنی عاری از مو،با چشم هایی بسته و با طولی برابر 3 سانتی متر متولد می گردند. بدن بچه سنجاب ها در 16 روزگی کاملا از مو پوشیده می گردد و چشم ها نیز در حدود 26 الی 29 روزگی باز خواهند شد.
در زایمان سنجاب ها اکثر نوزادان زنده می مانند، اما باید سنجاب ماده از هر گونه عامل اضطراب زا مانند تلویزیون، تمیز کردن لانه، سرکشی مداوم به داخل جعبه نوزادان، صدا های بلند، در این دوران دور باشد، در غیر این صورت امکان دارد نوزادان بدون هیچ گونه عارضه ی خاصی بمیرند ، یا حتی مادر نوزادان را ترک کند ، امکان دارد مادر به آن ها شیر ندهد و یا آن ها را بخورد.

 

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا