انواع شیوه‌های تغذیه و انتخاب صحیح آن

شیوه تغذیه در کل به معنای تقسیم‌بندی برنامه‌های تغذیه‌ای افراد و گروه‌های مختلف انسانی است، بسیار شنیده‌اید که مثلا می‌گویند پسر خاله گیاه‌خوار شد! ممکن است از او بپرسید گیاه‌خوار شدی؟! یعنی رژیم گرفتی؟ و او بگوید نه فقط شیوه تغذیه ام را عوض کرده‌ام! شیوه‌های تغذیه‌ی ما بر اساس اطلاعات، دانش عمومی، عرف و یا هماهنگی با اجتماع چیدمان می‌شود اما اگر خودمان بخواهیم برای تغذیه‌مان برنامه‌ریزی کنیم باید بدانیم شیوه‌های مختلف تغذیه چه هستند و کمی در رابطه با آنها بیشتر مطالعه کنیم. در این مطلب می‌خواهیم بررسی اجمالی داشته باشیم در رابطه با شیوه‌های تغذیه‌ای که در جهان وجود دارد.

شیوه تغذیه

شیوه تغذیه معمولی

در بررسی متدهای تغذیه ما هیچ وقت شیوه ای به نام شیوه تغذیه معمولی نداشته و نداریم. این یکی از غلط ترین بدعت ها یا کلمه هایی است که جامعه انسانی آن را اختراع کرده و سر پوشی بر نا آگاهی های مطالعاتی و یا شرطی شدگی های عمومی اش می‌باشد. خوراک و غذا به عنوان مهمترین موتور و انرژی محرک بدنی برای فعالیت های روزمره و … نمی تواند نام و نشان معمولی بگیرد. دلیل رد این مطلب از نگاه آسان طب، بیماری های وابسته مستقیم و غیر مستقیم به امر تغذیه است. از همه این بیماران بپرسید که غذا چه می خورید یک صدا همه می گویند همان غذای معمولی که همه می خورند. اگر شما همان چیزی را می خورید که همه می خورند پس بدانید که هیچ چیز از بدن خود یا آنچه می خورید و تناسب کالریته و … خود نمی دانید.

تقسیم بندی‌های اولیه متد تغذیه

شیوه تغذیه

در تقسیم بندی های تغذیه به عنوان اولین قدم های ورود به تغذیه باید بدانیم تغذیه و شیوه های متداول آن به چند دسته کلی از لحاظ ظاهر و اصالت تغذیه تبدیل می شود:

پخته خواری : پخته خواری در کل به اعمال گرمای بالای 60 درجه به هر گونه مواد غذایی گفته می‌شود تا آن ماده غذایی یا دسته ای از مواد غذایی را برای مصرف آماده نماییم. شیوه های گرمادهی به این مواد مغذی می تواند کباب کردن، بخار پز کردن، سرخ کردن یا هر روش دیگری باشد. دسته بندی های مختلفی برای این مواد و شیوه تغذیه وجود دارد که به آن اشاره می شود:

  • گیاه خواری که شیوه ای تغذیه ایست که یا کاملا تشکیل شده از ترکیبی از گیاهان پخته و خام و یا در بعضی شاخه ها ترکیباتی مانند لبنیات و … هم در برنامه غذایی این عزیزان وجود دارد (دسته بندی گیاه خواران در مطلبی جداگانه شرح داده خواهد شد)
  • گوشت خواری که بر اساس ذاعقه و برنامه ریزی غذایی فرد وعده های متنوعی از گوشت های مختلف با شکل های مختلف گرمایشی مصرف می شود و البته در کنار تغذیه گوشت این بخش از مصرف کنندگان، گاها گیاه هم سِرو می شود.

خام خواری : مصرف مواد غذایی خام و به شکل طبیعی را می گویند و به شکل عرقا فقط شامل گیاهان و رستنی های گیاهی می شود که در اصطلاح به این دسته افراد خام گیاه خوار می گویند. این دسته به هیچ وجه به غذای مصرفی شان گرما نمی دهند و اگر هم تصمیم به گرما دادن غذایی داشته باشند آن گرما زیر شصت درجه سانتی گراد است. (دلیل مشخص 60 درجه سانتی گراد در مقاله‌ای مربوط به ارزش های غذایی توضیح داده خواهد شد) این بخش از مصرف کنندگان تمایلی به مصرف محصولات مشتق حیوان بجز عسل ندارند.

دسته بندی‌های علمی شیوه‌های تغذیه

شیوه تغذیه

در دسته بندی شیوه های علمی تغذیه اساس کار نیازمندی های علمی و تحقیق شده و استانداردهای علمی تغذیه است که بر اساس آزمایشات آزمایشگاه‌های متعدد جهانی این موارد استخراج شده است:

√ تغذیه پروتئین محور: در این شیوه تغذیه بر اساس نیازمندی های فرد یا جامعه آماری برنامه غذایی بر اساس مقدار مشخصی پروتئین برنامه ریزی می شود. بر فرض مثال در یک پروسه آزمایشگاهی و آماری عملی مشخص می شود که مثلا فرد نیازمند روزانه 100 گرم مصرف پروتئین دارد این صد گرم پروتئین با دسته بندی مواد غذایی حاوی پروتئین و مصرف آنها برای فرد تجویز می شود.

√ تغذیه هیدرات کربن محور: در برنامه ریزی علمی انجام گرفته برای فرد یا جامعه هدفش مشخص می شود که بر اساس میزان کار روزانه یا نحوه فعالیت در این پروسه زمانی به مقدار مشخصی هیدارت کربن نیازمند است و بر همین اساس ساز و کار تغذیه بر اساس هیدارت ها برنامه ریزی می شود.

√ تغذیه ویتامین محور: بر اساس این شیوه تغذیه دوز مشخصی از ویتامین ها برای فرد تجویز شده و ارزش غذایی او در طول شبانه روز بر همین اساس برنامه ریزی می شود.

√ تغذیه چربی محور: نیاز بدن به چربی های مشخص و برطرف نمودن این نیاز در طول مدت برنامه ریزی غذایی.

اساس کار برنامه ریزی غذایی نیاز روزانه بشر بر اساس ارزش گذاری غذایی اوست به همین دلیل مثلا تبلیغات مصرف شیر، گوشت سفید ماهی و … به شکل مستمر در دستور کاری رسانه های آموزشی قرار دارد.

 شیوه تغذیه کامل

شیوه تغذیه

با تمامی تفاسیری که گفته شد شیوه تغذیه کامل کدام شیوه است؟ آیا پیش درآمدها و تحقیقات علمی و آزمایشگاهی در مورد تغذیه با پخته بودن یا نبودن غذای های خوراکی در ارتباط است؟ این سوال همیشگی ما می تواند باشد تا زمانی که نتوانیم سیکل درست و منظمی از تغذیه روان تنی و جسم تنی را در کنار هم قرار دهیم. ما زمانی که متوجه شدیم تغذیه چیست می توانیم به این نتیجه برسیم که بهترین شیوه تغذیه برای ما کدام است. در نتیجه کامل ترین تغذیه محصول شعورمندی کامل و مطالعه عینی و لحظه به لحظه روان و تن خودمان است، اما این نتیجه بدست نمی آید تا شخص تصمیم بگیرد که بر روی روان و تن خود مطالعه نماید و شیوه های متنوع تغذیه را تست نموده و یا از نزدیک ملاحظه نماید. اگر بپذیریم تمام دارایی ما همین جسم، روح و جان است و شریکمان همین بدن و سلامتی ، عضو جدا ناشدنی از یک تن سالم است برایش وقت می گذاریم. بر اساس تحقیقات تیم آسان طب یک انسان سالم حداقل در هفته 6 تا 8 ساعت ورزش منظم انجام می دهد. این ورزش می تواند مبانی فیزیکال یا مبانی منتال داشته باشد. این مجموعه با مطلب مواردی که به بلوغ روانی و آشنایی غذایی ما کمک خواهد نمود در کنار شما هم قدم خواهد بود تا بتوانیم به بهترین شیوه تغذیه برسیم.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا