خواص چای برای تندرستی
خواص چای برای سلامتی زیاد است. البته زیاده روی در مصرف آن مثل سایر مواد غذایی عوارضی خواهد داشت. یکی از خواص چای جلوگیری از خونریزی لثه و تحلیل لثه است. یکی دیگر از فواید چای درمان اسهال است. چای سبز احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد. در این بخش برخی خواص چای را به شما معرفی می کنیم.
چای و تاثیر آن برای سلامتی
خواص چای بسیار متنوع است . مثلا برگ های دم شده ی گیاه کاملیا سیننسیس – چای های سیاه، سفید، سبز و اولانگ – علاوه بر آن که به رفع خواب آلودگی شبانه و نشاط صبحگاهی ما کمک می کنند، حاوی ترکیبات فعالی است که برای بدن و به ویژه، دهان فوایدی دارد . نوشیدن چای موجب افزایش تمرکز حواس می شود .
یک فنجان چای می تواند سلامت دهان و دندان شما را تضمین کند. این حقایق شگفت انگیز کمک می کنند تا به توانایی های این نوشیدنی پی ببرید..
فواید چای و خواص چای
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب برخی از خواص چای را به شما معرفی می کنیم :
خواص چای ، جایگزین آدامس های نعنایی
در بین چای های مختلف، پلی فنول های مختلف موجود در چای های کمتر اکسیده شده همچون چای سبز، به خوبی با ترکیبات فرار گوگردی مقابله می کنند؛ ترکیبات گوگردی مهم ترین عامل بوی بد دهان هستند.
کاهش هزینه ی دندان پزشکی با خواص چای
.پس انداز کار خوبی است. دو بار معاینه ی دندانپزشکی در سال، علاوه بر حفظ سلامت دهان و دندان، از مخارج سنگین دندانپزشکی در آینده نیز جلوگیری می کند. بنابراین بر خلاف تصور بسیاری از ما، معاینه ی منظم دهان و دندان، خود نوعی پس انداز است. عواملی همچون تغذیه، ژنتیک و رعایت بهداشت دهان و دندان هم تأثیرگذار هستند. اما نوشیدن چای چه تأثیری بر سلامت دهان و دندان می گذارد ؟
– لثه ها
کاهش هزینه دندان از جمله فواید چای است . نوشیدن تنها یک فنجان چای (بدون شکر) در روز، خونریزی لثه، تحلیل لثه و کیسه های لثه ای (کیسه هایی که در بین فضای خالی بین دندان و لثه ایجاد می شوند) را کاهش می دهد.
انواعی از چای ها (همچون چای سبز، اولانگ و تا حدودی، چای سیاه) حاوی کاتچین هستند. به گزارش آسان طب کاتچین یک آنتی اکسیدان پلی فنولی است که با مقابله با باکتری های ایجاد کننده ی پوسیدگی دندان و بیماری های لثه ای، التهاب باکتریایی لثه را کاهش می دهد.
– دندان ها
چای سبز حاوی میزان بالایی از ماده معدنی فلوراید است؛ فلوراید ماده ای است که لایه ی نازک فلورآپاتیتی را روی مینای دندان ایجاد می کند که مقاومت دندان در برابر پوسیدگی را بالا می برد.
ترکیبات موجود در چای سیاه با آنزیم های تولیدکننده ی جرم باکتریایی مقابله می کند و از تشکیل جرم جلوگیری می نماید.
کاهش عفونت ها با خواص چای
چای سیاه با باکتری عامل بیماری های مزمن مجاری گوارشی فوقانی شامل التهاب معده، زخم معده و حتی سرطان معده مقابله می کند.فواید چای بسیار متنوع است و موجب کاهش عفونت می شود.
چای سبز هم برای درمان موارد مسمومیت سالمونلا (نوعی باکتری روده ای) مفید است و غشای سلولی باکتری را نابود می کند و غلظت سمومی را که در حالت عادی باعث شوک عفونی می شوند کاهش می دهد؛ پلی فنول های کاتچین موجود در چای سبز با این باکتری ها وعفونت مقابله می کنند.
درمان اسهال با خواص چای
اسهال به مفهوم تغییر حرکات روده است که موجب می شود مدفوع شل دفع شود و با دل درد و دل پیچه همراه است .
چای سبز وسیاه هر دو حاوی ترکیبات تلخی به نام تانن هستند . اولین خاصیت تانن ها ، قابض بودن آن است . در نتیجه خاصیت ضد اسهالی دارد .
برای درمان اسهال پیشنهاد می شود که در سن بزرگسال روزانه 7-10 گرم و در سنین پایین تر نصف این مقدار چای مصرف شود . به گزارش آسان طب چای جوشیده که تلخ است ، بیشتر یبوست آور است و برای درمان اسهال بسیار مفید است . چرا که در چای جوشیده مقدار زیادی از تانن ها وارد دمنوش آن می شود ، در صورتی که در چای تازه دم این مقدار کمتر است و همان طور که گفتیم تانن قابض و ضد اسهال است .
دلایل بیشتری برای آن که چای را به جزئی از برنامه ی روزانه ی خود برای رسیدن به تندرستی تبدیل کنید
– چای سبز احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
– مصرف ۳ فنجان چای در روز خطر حمله ی قلبی را تا ۱۱ درصد کاهش می دهد.
– مصرف درازمدت چای های سرشار از کاتچین (همچون چای سبز، اولانگ و تا حدودی چای سیاه) باعث کاهش توده ی چربی بدن می شود.
– نوعی ترکیب شیمیایی (اپی گالوستاچین گالت) در چای سبز وجود دارد که نه تنها از رشد تومورهای سرطانی و تأثیر ترکیبات سرطانی جلوگیری می کند، بلکه اثر آنتی اکسیدانی آن از ترکیب ویتامین C و E هم بیشتر است.
خواص چای برای سلامتی ما بسیار است. به عنوان مثال یکی از خواص چای کاهش عفونت هاست . همچنین یکی دیگر از خواص چای درمان اسهال است.
البته مانند هر ماده خوراکی دیگری در مصرف چای هم باید اعتدال را رعایت کنید. چون زیاده روی در مصرف ان اسیب رسان است.