استایل مونوکروماتیک و لزوم خلاقیت در هارمونی رنگ
استایل مونوکروماتیک شیوههای جالب از هماهنگسازی و انتخاب رنگ در لباس و پوشش ظاهری میباشد که همواره در میان برخی از مردم که نگرشی خاص و یونیک به آرایش و پوشش داشتهاند متداول بوده و جایگاه ویژهای در انتخاب افراد برای آراستگی هنرمندانه مجموعه استایل داراست. در این مقاله قصد داریم به بررسی همه جانبه پیرامون موضوع استایل مونوکروماتیک پرداخته و اهمیت خلاقیت را برای حصول نتیجهای موفقیت آمیز در این باره بیان نمائیم.
استایل مونوکروماتیک چیست؟
قبل از هر چیز باید به معنای این اصطلاح پرداخت. کلمه مونو ، به معنای “یک” بوده و کروماتیک یعنی “رنگی” ، بنابراین از قرار دادن این دو لغت در کنار یکدیگر عبارتی حاصل می شود که به معنای “تک رنگی” است و به همین سادگی می توان از اصطلاح ” استایل مونوکروماتیک ” رمز گشایی نمود. استایل مونوکروماتیک یعنی آرایش ظاهری افراد با استفاده از تنها یک رنگ که می تواند آراستگی صورت و یا آراستگی استایل را در بر بگیرد. شاید برخی افراد استفاده از چنین تکنیکی را بسیار کسل کننده و خالی از زیبایی بپندارند اما با اطلاع از چگونگی این هماهنگ سازی می توان دریافت که این شیوه، یکی از زیباترین و همچنین هنرمندانه ترین روشهایی است که در اصول هماهنگ سازی رنگها در چگونگی ست کردن لباس در دنیای مد به کار گرفته می شود.
اصول ست کردن استایل مونوکروماتیک
اصول ست کردن لباس در دنیای مد و فشن، به علم هارمونی رنگ و تسلط همه جانبه بر خانواده رنگ ها که در یک دایره رنگی تعریف شده است، مربوط می شود. دنیای رنگ، تشکیل شده از 3 رنگ اصلی ( آبی، زرد و قرمز ) که با عنوان رنگ های پایه شناخته می شوند و سه رنگ فرعی ( سبز، نارنجی و بنفش ) که هر یک از این رنگهای فرعی از ترکیب دو رنگ اصلی به دست می آیند. برخی از رنگ ها از زیر مجموعه رنگ های گرم به شمار می آیند که در بیننده احساسی از گرما تولید می کنند و بعضی دیگر از خانواده رنگ های سرد هستند که احساسی از سرما را به بیننده القاء می نمایند. در اصول هارمونی رنگ ها در میکاپ و همچنین استایل افراد باید از رنگهایی هم خانواده و هماهنگ استفاده نمود تا نظمی دلنشین را در مجموعه اثر به وجود بیاورند.
اما اصول ست کردن استایل مونوکروماتیک با توجه به تعریف مذکور باید در دایره ای محدود به یک رنگ انجام شود. این دایره محدود دارای سه قانون اصلی می باشد که چگونگی ست کردن را برای افراد تا حد مطلوبی سهل و ممکن می سازد. این سه قانون شامل:
قانون اول: پس از انتخاب یک رنگ اصلی که کلیه مانورهای مربوطه در استایل مونوکروماتیک با توجه به این رنگ انجام می شود، می توانیم تا 5 مانور رنگی را در این مورد به کار بگیریم. یعنی شدت درجه رنگ از تیرگی تا روشنی مجاز بوده و همچنین ترکیبات رنگهای خنثی و مشابه نیز بلامانع می باشد.
قانون دوم: استفاده از ترکیب رنگهای سفید، مشکی و خاکستری در رنگ اصلی استایل مونوکروماتیک می تواند به شکلی جالب، تاثیر رنگ اصلی را بیشتر کرده و همچنین از یکنواختی استایل بکاهد.
قانون سوم: استفاده از تزئیناتی جانبی (کیف، کفش، کلاه، دستمال گردن و…) که دارای رنگی متضاد با رنگ اصلی بوده و به نوعی مکمل آن در دایره رنگی محسوب می شود مجاز می باشد. این قانون یک آپشن انتخابی بوده و بسیاری از کارشناسان آن را امری زائد و غیر اصولی تلقی می نمایند اما می تواند تاثیر و جذابیت استایل مونوکروماتیک را تا حد ممکن، بیشتر کند.
اهمیت خلاقیت در استایل مونوکروماتیک
استفاده از یک رنگ در استایل مونوکروماتیک ، هر چند که شدت تیرگی یا روشنی در آن رعایت شده باشد می تواند از نظر خود شخص و یا بینندگان خسته کننده، تک بعدی و خالی از خلاقیت باشد. بنابراین برای تعدیل این مسئله، باید نهایت هنرمندی و خلاقیت را به کار برد، به همین منظور می توان چند تکنیک ساده را در چگونگی ست کردن استایل مونوکروماتیک مد نظر قرار داد. آسان طب توجه شما عزیزان را به این چند تکنیک ساده جلب می نماید:
♦ تکنیک اول: تنوع در بافت پارچه می تواند تاثیری فوق العاده زیبا در این استایل بگذارد. یعنی استفاده از بافت های مختلف پارچه در بالا پوش، شلوار پوش، کلاه، روسری، شال، کیف، کفش و… که در انواع جنس های مختلف تعریف شده اند. این جنس ها شامل ابریشمی، کتانی، جیر، کبریتی، پشمی، کاموایی، حریر، ساتن و… می باشند. البته تفکیک جنس پارچه در فصل های گرم و سرد سال مهم بوده و باید با رعایت این موضوع مورد انتخاب قرار گیرند.
♦ تکنیک دوم: استفاده از پارچه های طرح دار (راه راه، خالخالی، شکلهای هندسی و…) در قسمت های مختلف پوشش که می تواند به جذابیت بصری استایل مونوکروماتیک بیافزاید.
♦ تکنیک سوم: استفاده نامحسوس و زیرکانه از زیورآلات که می تواند خستگی چشم را در مشاهده یک رنگ کاهش دهد.
♦ تکنیک چهارم: استفاده از رنگ متضاد با رنگ اصلی به شکلی ظریف، نامحسوس و حاشیه ای در کیف یا کفش که تاثیر رنگ اصلی ما را بیشتر و زیباتر کند. مثلا اگر رنگ اصلی ما بنفش باشد و بخواهیم نسبت به هماهنگ سازی استایل مونوکروماتیک خود در فصل زمستان اقدام نمائیم، می توان از رنگ بنفش یاسی برای شلوار و شال، رنگ بادمجانی برای پالتو و رنگ بنفش تیره را برای کیف و کفش خود انتخاب نمائیم و همچنین می توان کیف و کفش را طوری انتخاب نمود که از تزئیناتی جزئی با رنگ زرد در آن استفاده شده باشد.
اهمیت شهامت در استایل مونوکروم
استایل مونوکروماتیک مخصوص افرادی است که دارای شخصیتی قوی بوده و شهامت کافی را برای پوششی یکدست تک رنگ داشته باشند، اما اگر به هر دلیلی این اعتماد به نفس را در خود سراغ ندارید و از طرفی علاقمند به این سبک از هماهنگ سازی لباس می باشید بهتر است از رنگهای ملایم شروع کرده تا رفته رفته بتوانید به این استایل عادت کنید. پس از مدتی می توانید انواع رنگ های شاد و یا محبوب را در استایل مونوکروماتیک امتحان کرده و از جذابیت حاصل از آن در استایل خود لذت ببرید.
اگر پس از مطالعه این مقاله به استایل مونوکروم علاقمند شده اید باید بدانید که وجود تزئینات جانبی و هوشمندانه در استایل مونوکروماتیک به شکل یک کاتالیزور عمل کرده یعنی در واکنش شرکت نخواهد کرد اما سرعت موفقیت و تاثیر گذاری را تا حد نهایت و به شدت افزایش خواهد داد.
منبع: https://mag.asanteb.com