ویروس لوسمی گربه ها و راه های پیشگیری از سرطان خون
ویروس لوسمی گربه ها ( Feline Leukemia Virus )نوعی سرطان خون و یا اصطلاحا ویروس سرطان خون گربه می باشد که از خانواده رترو ویروس همخانواده عامل ایدز گربه ها است. این ویروس ممکن است سال ها مخفی زندگی کند و واکسن آن در ایران وجود ندارد، بنابر این باید از راه های پیشگیری از ویروس لوسمی گربه ها آگاه باشید که در این بخش به آن ها می پردازیم.
ویروس لوسمی گربه ها
بیماری لوسمی درمان قطعی ندارد، بنابر این روش های پیشگیری بسیار مهم تر می باشند . از روش های پیشگیری از این ویروس می توان به واکسینه نمودن گربه های در معرض خطر در برابر ویروس لوسمی )که واکسن آن در ایران موجود نیست) ، عقیم نمودن گربه و عدم اجازه دسترسی گربه به محیط خارج از خانه اشاره نمود.
راهکار های پیشگیری از ویروس لوسمی گربه ها
واکسن لوسمی را نباید به گربه های مبتلا تزریق کنید، زیرا این کار بی فایده است. اگر گربه شما به FeLV مبتلا شده است همیشه باید مراقبش باشید و با بروز کوچکترین نشانه های بیماری به دامپزشک مراجعه کنید.
گربه مبتلا را در خانه نگه داشته و اجازه گردش و پرسه زدن در بیرون خانه را به او ندهید. گربه های مبتلا باید حداقل هر 6 ماه یک بار توسط دامپزشک معاینه گردند.
اگر نمی توانید گربه مبتلا را از بقیه گربه ها جدا کنید باید گربه آلوده را تحت واکسیناسیون )پن لوکوپنی، کلسی ویروس و غیره ) و برنامه ضد انگلی معمول و مرتب قرار دهید، همچنین دیگر گربه های خانه را در برابر ویروس لوسمی واکسینه نمایید . به هر حال پیشنهاد می شود تمام گربه هایی که برای گردش و پرسه زنی به خارج از خانه می روند را در برابر این بیماری FeLV واکسینه نمود.
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ فراموش نکنید که گربه های جوان، بسیار حساستر و مستعدتر از بالغین نسبت به آلوده شدن با FeLV می باشند؛ بنابراین باید به واکسیناسیون گربه های جوان بیشتر توجه گردد . اصولا گربه هایی که تنها زندگی می کنند و کاملا در خانه محدود می باشند احتیاج به واکسیناسیون در برابر Felv را ندارند. روش دیگر کنترل بیماری، افزایش توان دفاعی بدن توسط برخی از دارو ها است . درمان های حمایتی با هدف جلوگیری از کم آب شدن به همراه تغذیه مناسب و با کیفیت از دیگر روش های کنترل این ویروس در گربه آلوده می باشد.
به گربه های کم خون باید خون انتقال داد . هم چنین گربه های مبتلا به بدخیمی باید تحت شیمی درمانی قرار بگیرند . با تمام این اوصاف احتمال برگشت مجدد علائم وجود دارد و هیچ کدام از این درمان ها باعث خلاص شدن گربه از شر این ویروس نمی گردند. جهت از بین بردن ویروس در محیط خانه می توانید از وایتکس رقیق شده )یک واحد وایتکس با سی برابر آن آب( استفاده نمایید.
این ویروس در خارج از بدن بسیار حساس و شکننده است و نمی تواند بیش از چندین روز در محیط دوام بیاورد. بهتر است هر چند وقت یک بار ظرف خاک، آب و غذای گربهها کاملا تمیز و شسته شوند.
بیشتر بدانید : ویروس لوسمی گربه یا ویروس سرطان خون گربه، انتقال و تاثیرات آن
اقدامات لازم جهت مقابله و پیشگیری از ویروس لوسمی گربه ها
کار هایی که باید برای مقابله با ویروس لوسمی یا FELV در گربه ها انجام گیرد عبارتند از :
- با انجام آزمایش سالانه بعد از 6 ماهگی گربه، نسبت به آلودگی گربه خود به این ویروس آگاه گردید. به خصوص اگر چند گربه در خانه نگه می دارید یا گربه برای گردش ازخانه بیرون می رود.
- گربه آلوده به لوسمی را در تمام وقتها در خانه و جدا از دیگر گربه نگه دارید.
- ابتلای گربه به ویروس لوسمی به این معنا نیست که او در حال زجر کشیدن می باشد، برخی از گربه ها با وجود آلودگی به این ویروس می توانند تا چندین سال بدون هیچ علائمی به خوبی به زندگی خود ادامه دهند )نوع خفته)،( با این حال بعضی نیز علائم بیماری را از خود نشان می دهند.
- گربه های مبتلا به یمسول باید حداقل دو بار در سال توسط دامپزشک معاینه گردند.
- دارو های تجویز شده توسط دامپزشک باید به درستی و سر وقت مصرف گردند.
- در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری در گربههای آلوده، فورا به دامپزشک مراجعه کنید.
نباید ها در پیشگیری از ویروس لوسمی گربه ها
کارهایی که نباید برای مقابله با ویروس لوسمی و یاFELV انجام شوند عبارتند از :
- هیچگاه گربهای را که از وضعیت آلودگی آن به لوسمی آگاه نیستید وارد گربههای خود نکنید . اگر میخواهید گربه جدیدی به خانه بیاورید، ابتدا از آن آزمایش ویروس لوسمی بگیرید.
- هرگز تصور نکنید اگر گربه خود را در برابر Felv واکسینه نموه اید، احتمال ابتلا به این بیماری از بین می رود؛ هیچ عون واکسنی صد درصد در برابر این بیماری عمل نمی کند.
- به گربه آلوده به بیماری اجازه گردش و پرسه زدن در خارج از خانه را ندهید.
- به گربه های مبتلا هیچ گاه گوشت خام ندهید؛ این عمل میتواند ریسک ابتلا به توکسوپلاسموز را در گربه افزایش بدهد.
- به افرادی که تحت شیمی درمانی یا مبتلا به ایدز می باشند توصیه میکنیم از نگهداری گربه مبتلا به یمسول خودداری نمایند.
بیشتر بدانید : ویروس لوسمی در گربه ها و نحوه تشخیص این ویروس سرطانی
توصیه نهایی در مورد ویروس لوسمی گربه ها
هرگاه در گربه آلوده به یمسول سوریو علائمی مانند ضعف، سستی، کاهش اشتها، برآمادگی زیر پوست، اسهال، استفراغ و یا هر گونه اختلالات رفتاری مشاهده نمودید، فورا به دامپزشک مراجعه کنید.
منبع : https://mag.asanteb.com