پرورش ماهی های فایتر رنگارنگ و نگهداری آنها
ماهی های فایتر نر را می توان با توجه به رنگ های دل ربا و درخشان و باله های بلند از ماده ها که بد رنگ و دارای باله هایی کوتاه هستند شناسایی کرد. ماهی های فایتر ماده در یک سال چند بار تخم ریزی می کنند و پس از بالغ شدن ، می توان آن ها را هر ماه وادار به تخم ریزی کرد . در ادامه شما را با نحوه پرورش ماهی های فایتر رنگارنگ و نگهداری آنها آشنا خواهیم نمود.
پرورش ماهی های فایتر بالغ
همانطور که پیش تر اشاره کردم ماهیان نر این گونه را می توانید با توجه به رنگ های دل ربا و درخشان و باله های بلند از ماده ها که بد رنگ ( معمولا کرم و خاکستری ) و کوتاه باله می باشند تشخیص دهید . همچنین مجرای تخم ریزی یا Oviposter که مانند لوله ای بیرون می زند , در فصل تخم ریزی فقط در ماهی های ماده و به صورت برآمدگی سفید و کوچک مشاهده می گردد . این برآمدگی در بین باله شکمی و مخرجی وجود دارد .
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ بر طبق تحقیقات انجام شده ، در قسمت جلو باله مخرجی ماهیان ماده ، دانه های سفیدی وجود دارد که شبیه تخم می باشد.
سن و زمان بلوغ ماهی های فایتر
سن بلوغ ماهی جنگجوی سیامی کمتر از یک سال و احتمالا 4 الی 6 ماهگی می باشد ، البته این اعداد به دما و شرایط زیستی وابسته خواهد بود . تکثیر این ماهی در آبی نسبتا اسیدی و سبک بهتر است .
به یاد داشته باشید که بهتر است که آکواریم سر پوشیده و دمای آن 25 درجه سانتی گراد باشد . نکته مهم در تکثیر ماهی فایتر ( و اغلب گورامی ها ) کاهش ارتفاع آب آبزی دان به حدود 20 سانتی متر می باشد.
در زمان بلوغ و آمادگی تولید مثل , ماهی نر اقدام به ساختن لانه ای از حباب هوا می کند و این شروع رفتار لانه سازی مشخص کننده زمان مناسب اضافه کردن ماهی ماده به آکواریوم می باشد. بهتر است که آکواریوم این نوع ماهی ها حاوی گیاهان شناور و گیاهان پهن برگ آبی باشد . همچنین آب کهنه و یا آبی که با محلول آکوآ سیف شرکت تترا ترکیب شده است برای ماهیان بهتر می باشد .
این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید : ماهیان فایتر از ماهیان آکواریومی آب های شیرین
مراحل پرورش ماهی های فایتر
وسعت لانه حبابی فایترها حدود 10 سانتی متر مربع می باشد. اگر نر بالغ شروع به لانه سازی نکرد می توانید با افزایش جزئی دما و جایگزینی مقداری از آب آکواریوم , وی را وادار به لانه سازی نمایید . پس از این مرحله نوبت به اضافه کردن ماهی ماده به آکواریوم خواهد رسید .
سپس رقص آئینی و جفت گیری ماهیان انجام می شود و تخم ریزی صورت می پذیرد . در این زمان باید ماهی ماده را حتما از آکوآریوم خارج کنید تا مورد جفای ماهی نر قرار نگیرد .
تعداد تخم ماهی های فایتر از 100 عدد الی 700 عدد تخم متفاوت می باشد. اما می توان عدد 350 تخم را به عنوان هماوری متوسط این ماهی گزارش کرد. در دمای 27 الی 30 درجه سانتی گراد انکوباسیون تخم ها 36 الی 24 ساعت زمان می برد . همچنین مدت زمان 2 روز باید بگذرد تا نوزادان ماهی فایتر شروع به شنای آزاد کنند .
ماهی های فایتر ماده در یک سال چند بار تخم ریزی می کنند و بنا بر تحقیقات انجان شده در مجله ی پزشکی آسان طب ، این ماهی را می توان پس از بالغ شدن ، هر ماه وادار به تخم ریزی کرد . معمولا یک هفته اول پس از شنای آزاد , نوزادان ماهی فایتر را با استفاده از نوزاد آرتمیا و آب سبز تغذیه می کنند.
نکته بسیار مهم در مورد ماهی های فایتر این است که باید ماهیان نر را پیش از سه ماهگی از هم جدا کنید و هر کدام را در ظرف جداگانه ای پرورش دهید ، به این علت که در غیر این صورت شروع به جنگ می کند و هیچکدامشان زنده و سالم نمی ماند .
در سه ماهگی که ماهی حدودا سه سانتی متر طول دارد ، نر های جوان را می توانید از باله مخرجی بلندشان شناسایی کنید . در مورد مراقبت والدینی در این ماهی گزارش شده است که ماهی فایتر نوزادانش را نمی شناسد و می توانید به لانه حبابی و نوزادان تحت حمایتش نوزادان ماهی فایتر دیگری را اضافه کنید (همین رفتار در برخی پرندگان هم وجود دارد ) . از سویی دیگر در صورتیکه ماهی نر را از نوزادانش جدا کنید و پس از چند روز وی را به مخزن حاوی فرزندانش باز گردانید ، آن ها را می خورد .
منبع : https://mag.asanteb.com
سلام خسته نباشید من یک ماهی فایتر نر ماده دارم که نرم پی از دور لونه حبابی ساخته و جا نوشابه رو ور داشتم سه روز پیش هم بودن ولی باهم دعوا می کنند و ماهی نر ماده رو زده و الان جدا شوند کردم باید چیکار کنم که باهم دعوا نکنند خیلی ممنون
سلام من سه عدد ماهی ماده و یک عدد نر دارم دیشب برای اولین بار روی آب حباب های بسیار کوچکی ساخت و این یعنی بالغ شده است برای اولین بار
اره بالغه