ویروس لوسمی در گربه ها و نحوه تشخیص این ویروس سرطانی
ویروس لوسمی در گربه ها ( Feline Leukemia Virus )نوعی سرطان خون و یا اصطلاحا ویروس سرطان خون گربه می باشد که از خانواده رترو ویروس همخانواده عامل ایدز گربه ها است و در ایران نیز شیوع یافته است . این ویروس هنگامی که وارد بدن حیوان شود به سرعت به تکثیر خود پرداخته و ممکن است سال ها مخفیانه به فعالیت خود ادامه دهد. در ادامه ی این بخش بیشتر درباره ی چگونگی تشخیص این ویروس صحبت می کنیم.
ویروس لوسمی در گربه ها
ویروس لوسمی یا FeLV هنگامی که وارد بدن شود با در دست گرفتن و کنترل روند تکثیر سلول ها به تکثیر خود می پردازد . بد خیمی های حاصل از Felv هفته ها و یا حتی سال ها بعد از عفونت در غده های لنفاوی و مغز استخوان به صورت مخفی باقی مانده و پدیدار نمی گردد . این بدخیمی ها ممکن است در ریه، کلیه، کبد و روده نیز ایجاد گردند. گربه های آلوده که در مرحله خفته قرار دارند، میتوانند باعث انتقال بیماری به گربه سالم گردند.
تشخیص ویروس لوسمی در گربه ها
همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ تمام علائم عفونت با ویروس لوسمی در گربه ها مبهم می باشند، پس هنگامی که یک یا چند مورد از علایم را در گربه مشاهده کردید باید از وضعیت ابتلای گربه به ویروس لوسمی در گربه ها آگاه گردید. جهت تشخیص می توان از کیت های ایمنوکروماتوگرافی که اصلی ترین تست برای تشخیص ویروس لوسمی در ایران به حساب می آید، استفاده نمود. این تست ها با استفاده از چند قطره خون کار می کنند و نتیجه را در عرض چند دقیقه در اختیار دامپزشک قرار می دهند.
در صورتی که دو خط نوار کیت قرمز شد نشان دهنده مثبت بودن آزمایش می باشد و نشان می دهد که گربه به ویروس آلوده شده، اما در صورتی که یک خط قرمز بر روی نوار روشن گردد آزمایش منفی تفسیر می گردد.
بیشتر بدانید : ویروس لوسمی گربه یا ویروس سرطان خون گربه، نحوه انتقال و تاثیرات آن
در صورتی که نتیجه تست گربه ای منفی بود یعنی اینکه با احتمال99 درصد به ویروس لوسمی مبتلا نیست، در صورتی که تست مثبت بود باید تست توسط آزمایشات پیچیدهتر دیگر در آزمایشگاه های دامپزشکی تایید شود؛ به این دلیل که تست مثبت کاذب می تواند در مرحله اول ایجاد گردد. بنابراین در صورتی که نتیجه تست اول مثبت باشد، اما نتیجه تست آزمایشگاهی منفی اعلام شود بایید فرض به عدم ابتلا گربه به ویروس Felv گذاشته شود.
برای تفسیر نتایج آزمایش باید فاکتورهای زیادی را مد نظر قرار دهید. به طور مثال اگر گربه تازه آلوده شده باشد به دلیل اینکه تعداد ویروس ها از حد تشخیص تست ها کم تر می باشند، می تواند تست منفی در بیایید.
بنابر این در صورتی که گربه علایم بیماری از خود نشان داد اما نتیجه آزمایش اولیه در کلینیک منفی بود باید چند ماه بعد دوباره از گربه تست گرفته شود . در تفسیر نتیجه آزمایش باید به سبک زندگی گربه نیز توجه خاصی گردد. گربه هایی که به خارج از خانه دسترسی دارند و به گردش و ولگردی می پردازند بیشتر در معرض این بیماری می باشند و تست مثبت اولیه در این گربهها معمولا دلالت بر ابتلا به ویروس لوسمی می باشد. پس در این موارد احتیاجی به تست دوباره و یا ارسال نمونه به آزمایشگاه دامپزشکی برای تایید نمی باشد.
منبع : https://mag.asanteb.com