آشنایی مختصر با همسترها و نحوه خرید آنها
همسترها هم مانند خرگوش ها و موش ها از خانواده جوندگان هستند ،همستر همه چیزخوار (omnivorous) می باشد. یعنی می توانید به این جانور میوه جات، سبزیجات و دانه ها را هم(بغیر از غذاهای اصلی) بعنوان غذا بدهید پس از نظر غذایی محدودیت کمترین دارید. همسترها از سن هفت الی ده روزگی شروع به خوردن مواد جامد می کنند. همستر های بالغ پنج الی ده گرم غذا در روزانه احتیاج دارند و همچنین در روز حدودا” ده میلی لیتر بر اساس هر صد گرم وزن بدن آب می خورند. وزن همستر بالغ نر حدود سی الی صد وسی گرم و طول عمر 2- 1/5 سال و سن بلوغ شش الی هشت هفنگی می باشد.
نژادهای همستر
سه نژاد عمده همستر وجود دارد:
- Syrian
- Chinese
- Russian
همسترها در گونه های خود جیب های گونه ای(cheek pouch) دارد این جیبها در دو طرف گونه حیوان واقع شده است و کار این جیب ها حمل مواد غذایی و همینطور حمل نوزادان تازه متولد شده در معرض خطر می باشد.
دندان های پیشین همستر دائما” رشد می کنند و شما برای کوتاه کردن آن احتیاج به مواد غذایی خاص و وسایلی خاصی در محل نگهداری دارید. در کشور ایران هیچ نوع واکسن خاصی برای همستر ها و کلیه جوندگان وجود ندارد هر چند برخی از همکاران عقیده دارند که از واکسن هاری نیز می توان برای این حیوان استفاده کرد،اما این واکسن برای سگ و گربه تهیه شده و می تواند برای همسترها موجب مشکلاتی از قبیل مرگ گردد. این حیوان ها می بایست هر شش ماه یک بار توسط دامپزشک معاینه شوند و داروی ضد انگلی برای آنها توسط یک دامپزشک متخصص در صورت نیاز تجویز شود. البته هر سه الی شش ماه یکبار باید همستر را برای انگل تراپی نزد دامپزشک خود ببرید.
همستر طلایی به تنهایی نیز می تواند زندگی شادو مفرحی داشته باشد . می توان برای نگهداری از آنها یک جفت همستر همجنس را انتخاب کنید ( یا دو نر و یا دو جنس ماده ). امروزه به دلیل جهش های ژنتیکی تعداد رنگ های زیاد و الگوهای متفاوت پوشش مویی همستر طلائی یا سوری در انواع رنگ های دیگری مانند کاراملی ، سفید، سیاه، کرم، خاکستری و غیره ( و با موی صاف یا پشمالو یا دم جارو و غیره ) یافت می گردد. همستر های طلایی در طبیعت وحشی دارای پوششی کوتاه و ضخیم به رنگ قهوه ای مایل به قرمز هستند. در سال 1931 برای اولین بار همسترهای اهلی ( یک نر و دو ماده خواهر ) از سوریه به انگلستان منتقل شدند.
انتخاب همسترها
در زمان انتخاب همسترها حتما” به رفتار و شرایط آن ها به خوبی دقت نمایید. از خرید همستر هایی که بی حال و ساکت هستند خود داری کنید. همستر سالم باید زبل، کنجکاو و فعال و از همه مهمتر هوشیار و سرحال باشند (در ساعت بیداری یعنی غروب به بعد).
پوشش بدنی باید صاف و یک دست باشد و حتی چشم های آنان باید تمیز و بدون قی باشند و همینطور در هنگام نفس کشیدن حیوان نباید صدای اضافه یا خس خس شنیده شود و یا نفس کشیدن حیوان با زحمت و سختی همراه باشد. سن مناسب برای خرید همستر بین بیست و پنج الی چهل و پنج روزگی می باشد. فراموش نکنید حتما” همستری که خریداری می کنید باید در جای مناسب و تمیزی نگهداری شده باشد.
زبان همستر ها برای ارتباط
شما قادر به فهم و درک زبان همسترها هستید. همسترها هم قادر به صحبت با شما هستند. البته زبان آنها با ما کمی متفاوت است زیرا زبان آنها زبان بدنشان است و با حرکت و رفتار خود به شما می گویند که چه می خواهند. حال در ادامه بیشتر با زبان همستر ها آشنا می شوید
- هرگاه همستر وزنش کم و چشماش قرمز شد یعنی : من زخمی هستم و احساس خطر می کنم.
- وقتی خواستید نازش کنید و فرار کرد یعنی : در این مورد زیاده روی کرده اید.
- اگر خواستید نوازشش کنید و حیوان گازتان گرفت یعنی : می خواهم بخوابم ، مزاحم نشوید.
- وقتی که خمیازه کشید یعنی : من خوشحال و سر حال هستم و همه چیز خوب و عالی است.
- اگر فعالیت آرام داشت یعنی : بی حوصله و خسته ام.
- اگر مدام این طرف و آن طرف رفت یعنی : آرامش ندارم.
- اگر همستر شما غذا نمی خورد ( مریض نباشد ) یعنی : این صدا آزارم می دهد.
- اگه شروع به جویدن چیزی کرد یعنی : حوصله ام سر رفته است (و یا اینکه دندان های حیوان زیاد از حد رشد کرده است) .
- اگر روی ران پایش نشست یعنی : حیوان از چیزی می ترسد.
منبع : http://asanteb.com