جغد ها، نیاز ها و خطرات نگهداری از آنها بعنوان حیوانات خانگی

در اغلب فیلم ها، کتاب ها و همین طور داستان ها جغد ها را به عنوان حیوان خانگی مناسب با رفتاری دوستانه به شما نشان می دهند. ممکن است شما هم با دیدن این فیلم ها مشتاق نگهداری از یک جغد شده باشید، اما پیش از گرفتن تصمیمی قطعی بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید تا متوجه شوید که آیا واقعا جغد می تواند حیوان خانگی مناسبی برای شما باشد یا خیر و یا اگر مناسب نگهداری در خانه است به چه مراقبت های ویژه و وسایلی نیازمند می باشد.

جغد ها، نیاز ها و خطرات نگهداری از آنها بعنوان حیوانات خانگی

فضای نگهداری از جغد

با این که در کتاب ها و داستان های مختلفی، جغد به عنوان حیوان خانگی خوبی معرفی شده است اما باید بگوییم که برخلاف آن ها در واقعیت، این قضیه درست نیست. در حقیقت نگهداری از جغدها به قدری دشوار است که ترجیح می دهید آن ها را در طبیعت به حال خودشان رها کنید.

در آغاز باید بدانید که نمی توانید جغدها را در قفس طوطی ها با اندازه معمولی نگهداری کنید و حتما باید برای این پرنده قفسی با سایز بسیار بزرگ تهیه نمایید و حتما باید حمام آب نیز داشته باشد.  جغد مرتب به حمام کردن می‌پردازد و پرهایش را تمیز نگه می دارد، بنابر این درون قفسش به حمام نیازمند می باشد.

جغد بی سر و صدا به پرواز می پردازد  اما اگر بال هایش کثیف شده باشند در واقع پرواز صدا ایجاد نموده و بدین ترتیب طعمه متوجه حضور جغد شده و می گریزد. به همین دلیل است که جغدها روزانه پرهای خود را شستشو می دهند. علاوه بر تهیه قفس بزرگ، باید برای جغذ، فضایی نیز فراهم کنید تا بتواند روزانه پرواز کند و به فعالیت مشغول گردد.

جغدها موجودات مستقلی هستند

جغد ها، نیاز ها و خطرات نگهداری از آنها بعنوان حیوانات خانگی

این موجود شکارچی، به صورت انفرادی شکار کرده و زندگی می‌ کند و بر خلاف سایر پرندگان بزرگ به صورت دسته جمعی پیدا نمی‌ شود. جغد حیوانی انزوا طلب می باشد که به غیر از فصل جفتگیری و زمان های بزرگ کردن جوجه‌ ها، به تنهایی زندگی می‌ کند. پرندگانی که گروهی زندگی می‌کنند اجتماعی تر می باشند و راحت تر با انسان‌ ها ارتباط برقرار نموده و با یک خانواده مانوس می‌ گردند. زیرا جغدها این گونه نیستند تنها با یکی از اعضای خانواده که به عنوان “همدم” یا همان “جفت” انتخاب کرده باشند انس می گیرند و به غیر از او به تمام افراد دیگری که ببینند حمله ور می‌ گردند. این موضوع زمانی به مشکل تبدیل می شود که شما به دلیل بیماری و یا به هر دلیل دیگری نتوانید از جغدتان مراقبت نمایید. حتی از آنجایی که جغد برای تمام زندگی خود فقط یک همسر انتخاب می‌ کند، ممکن است اگر آن را به کس دیگری واگذار کنید هرگز نتواند با صاحب جدیدش ارتباط برقرار کند و صمیمی باشد.

رژیم غذایی خاص جغدها

جغد ها، نیاز ها و خطرات نگهداری از آنها بعنوان حیوانات خانگی

رژیم غذایی نیز یکی دیگر از مسائلی است که موجب می‌ شود نتوانید جغد خود را به طور کامل راضی نگه دارید. از آنجا که جغدها در طبیعت به شکار می‌ پردازند غذایشان از این راه تامین می گردد شما نمی توانید آن ها را با میوه، دانه و یا سبزیجات تغذیه کنید. بر طبق تحقیقات انجام شده توسط مجله پزشکی آسان طب؛ حتی اگر غذا هایی از این قبیل را در قفس جغد بگذارید، حتی آن ها را نگاه نمی کند.

جغدها حیوانات گوشتخواری می باشند که باید آن ها را با جوندگانی مانند خرگوش های کوچک، مرغ و موش تغذیه کنید. می توانید این حیوانات را در فریزر نگهداری کنید و برای تغذیه جغد ابتدا یخ آن ها را آب کنید، البته می توانید آن ها را به صورت زنده نیز به جغد بدهید. 

جوک ها برای خوردن گوشت، چنگال هایی دارند که برای خوردن حیوانات (غذا) با آن ها به آسانی گوشت حیوانات را از هم جدا می کنند. حتی اگر جغد شما به هر علتی به شما حمله ور گردد، ممکن است با چنگال هایش به شما آسیب وارد سازد.

نگهداری از جغد، خطری غیر قانونی

با توجه به مواردی که ذکر کرده ایم، نگهداری از جغدها در خانه در اغلب کشورها غیر قانونی می باشد. اکنون ممکن است دیگر از نگهداری یک جغد به عنوان یک حیوان خانگی پشیمان شده باشید!

افرادی که این قانون را زیر پا می گذارند، با مشکلات و گرفتاری های دییگری نیز روبرو می گردند. به طور مثال هنگامی که حیوان بیمار گردد، ناچارا انتخاب شما مراجعه به دامپزشکی است که متخصص حیوانات شکاری باشد. زیرا همه دامپزشکان اطلاعات لازم و توانایی درمان جغدها را ندارند. بنابراین برای یافتن متخصص دچار مشکل می‌ شوید و و حتی امکان دارد به دلیل نگهداری از یک حیوان غیر قانونی دستگیر شوید.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا