علائم آب مروارید و زمان بروز آن را بهتر بشناسید

چشم انسان دارای یک عدسی است که درست در پشت قسمت رنگی چشم قرار دارد و تمرکز آن بر روی پرده شبکیه است. اگر چشم انسان را به یک دوربین عکاسی تشبیه کنیم، عدسی چشم مانند لنز دوربین عکاسی و پرده شبکیه را می‌توانیم به فیلم عکاسی تشبیه کنیم، وظیفه عدسی چشم تمرکز نور روی شبکیه و تشکیل تصویر است. اگر این عدسی دچار کدورت شود به آن آب مروارید می‌گویند. آب مروارید دارای علل مختلفی است و وقتی فرد به آب مروارید دچار می‌شود علائم مختلفی را نشان می‌دهد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی علائم آب مروارید و سنین عمده بروز این بیماری صحبت کنیم.

علائم آب مروارید

علائم آب مروارید چیست؟

  • شایعترین علامت آب مروارید، تاری دید است، که باعث اختلال در بینایی فرد می شود. فرد احساس می کند که از پشت یک شیشه مه گرفته به دنیا نگاه می کند و به خصوص اشیاء دور را تار می بیند.
  • اشتباه در تشخیص رنگ نور اشیا نیز یکی از علائم آب مروارید است. فرد تصور می کند که اشیا کم رنگ تر هستند و در مراحل پیشرفته تر، فرد همه اشیا را قهوه ای می بیند.
  • اختلال در تشخیص چهره افراد یکی از علائم آب مروارید است به طوری که فرد باید از نزدیک چهره بستگان را تشخیص دهد.
  • اختلال در رانندگی به خصوص در شب ها که فرد هاله ای دور لامپ های ماشین و لامپ های کنار خیابان ها می بیند. اختلال در مطالعه و تغییر مکرر نمره عینک نیز دو تا از علائم آب مروارید می باشد.

علائم آب مروارید

آب مروارید اغلب در چه سنی بروز پیدا می کند؟

به گزارش مجله پزشکی آسان طب به طور کلی آب مروارید شایع ترین عامل تاری دید و اختلال بینایی در افراد بالای چهل سال است. آب مروارید می تواند در هر سنی بروز کند، حتی نوزاد می تواند با آب مروارید به دنیا بیاید، اگر نوزادی در سن جنینی دچار عفونت های مادرزادی یا اختلالات ژنتیکی باشد با آب مروارید به دنیا می آید. اما این بیماری در افراد مسن دیده می شود.

آب مروارید یکی از شایع ترین علل نابینایی در دنیاست، بیش از نیمی از موارد نابینایی در دنیا به خاطر آب مروارید روی می دهد و امروزه حدود 25 میلیون نفر در دنیا به دلیل آب مروارید نابینا هستند که عمدتا به علت عدم دسترسی به امکانات درمانی و جراحی در کشورهایی که دچار فقر درمانی هستند بیشتر دیده می شوند.

افراد بالای 80 سال در بیش از 50 درصد موارد دچار آب مروارید می شوند، پس نمی توان به طور کلی از ابتلا به آب مروارید پیشگیری کرد. برخی بیماری ها هستند که فرد را نسبت به آب مروارید مستعدتر می کنند و فرد در سن پایین تری دچار آب مروارید می شود. یکی از این بیماری ها دیابت، به خصوص دیابت کنترل نشده است، فشار خون، چاقی، اعتیاد به سیگار، اعتیاد به الکل و قرار گرفتن در معرض نور خورشید (اشعه بنفش) از جمله مواردی هستند که احتمال ابتلای چشم به آب مروارید را بالا می برند.

نکته جالب توجه که پژوهشگران اخیرا آن را کشف نموده اند این است که افرادی که رژیم غذایی گوشت خواری دارند، از کسانی که رژیم غذایی خام گیاهخواری دارند بیشتر دچار آب مروارید می شوند.

برای پیشگیری از آب مروارید هیچ راه قطعی وجود ندارد اما با دانستن پاره ای موارد می توان بروز آب مروارید را به تاخیر انداخت. به طور مثال ترک سیگار و الکل، کنترل دیابت، فشار خون و چاقی می تواند در تاخیر انداختن این امر موثر واقع شوند.

استفاده از عینک های دودی و کلاه لبه دار در کودکی و جوانی نیز می تواند ابتلا به آب مروارید را به تاخیر بیندازد، برخی از دارو ها می توانند سبب آب مروارید شوند، برای مثال استفاده از دارو های کورتونی می تواند باعث بروز آب مروارید شود.

در کل انتخاب یک سبک زندگی سالم و به تاخیر انداختن پیری سبب به تاخیر انداختن آب مروارید می شود.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا