روشهای تشخیص و درمان سرطانهای روده بزرگ
سرطان زمانی رخ میدهد که یک سری از سلولهای بدن دچار تغییر ساختار میشوند. ممکن است که این تغییر ساختار منجر به طغیانشان شوند. وقتی که یک سلول ماهیت طغیان آمیز پیدا میکند با توجه به شرایط بدنی فرد که آیا توانایی کنترل آن را دارد یا نه دچار یک سری علائم میشود. اگر بدن نتواند این طغیان را کنترل کند در واقع آن سلولها افسار گسیخته شده و به یک توده سرطانی تبدیل میشوند. وقتی از سرطان صحبت میکنیم، در واقع از یک توده یا ضایعه بدخیم حرف میزنیم که میتواند در صورت عدم درمان منجر به مرگ بیمار شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی سرطان های روده بزرگ بپردازیم.
علائم سرطان های روده بزرگ (سرطان کولون) چیست؟
سرطان روده بزرگ مانند تمام سرطان های دیگر ممکن است که خیلی بی صدا و آرام شروع شود، اما یک سری علائمی دارد که آگاهی از آن ها باعث می شود که بتوانیم به موقع سلول های سرطانی را شناسایی کنیم، مرکز ایجاد شده را پیدا کرده و شروع به ریشه کن کردن آن نماییم. اگر سرطان های دستگاه گوارش به خصوص سرطان روده بزرگ و ناحیه راست روده به موقع تشخیص داده شوند و به طور مناسب درمان شوند، بیمار می تواند طول عمر مناسب داشته باشد. منظور از تشخیص به موقع، زمانی است که توده سلول ها خیلی پراکنده نشده اند.
به گزارش آسان طب مهمترین علائمی که در سرطان روده بزرگ ممکن است مشاهده شود، تغییر در اجابت مزاج است که شامل: وجود خون در مدفوع، یبوست و اسهال ناگهانی است. البته وجود چنین علائمی به طور قطعی و صد در صدی به این معنی نیست که فرد سرطان دارد. اما اگر این علائم با تداوم همراه باشد به خصوص در افراد بالای چهل سال نیاز به مراجعه به پزشک و انجام اعمال تشخیصی دارد.
بهترین تستی که برای تشخیص سرطان روده یا سرطان کولون انجام می شود، تست کولونوسکپی است. این عمل توسط دستگاه کولونوسکپی انجام می شود که طی آن دستگاه از ناحیه مقعد وارد روده می شود و در مناطق مشکوک نمونه برداری می کند، نهایتا این آزمایش به طور قطعی مشخص می کند که فرد دچار بیماری هست یا نیست.
سرطان های روده ارثی است؟
سرطان های روده دو قسمت دارند، یک قسمت آن ارثی است، به خصوص در خانواده هایی که این سرطان زیر چهل سال بروز می کند. اما قسمت دوم سرطان های روده اکتسابی اند یعنی طی عواملی ایجاد می شوند.
وقتی توده سرطانی ایجاد می شود، می توان گفت که سرطان پخش شده است. در سرطان های روده اولین جایی که سلول های پخش شده به آن می رسند کبد است. اما خبر خوب اینجاست که سرطان های روده بزرگ حتی پس از رسیدن به کبد باز هم قابل درمان هستند.
آیا سرطان های روده بزرگ به شیمی درمانی هم نیاز دارند؟
درمان سرطان روده اکثرا به صورت جراحی است، به خصوص برای روده بزرگ اولین درمان جراحی است زیرا این سرطان می تواند به مرور باعث خونریزی زیاد و انسداد روده شود. عمل جراحی روده بزرگ بسیار حساس است اما اگر به درستی انجام شود می تواند سرطان را درمان کند و زندگی عادی را به بیمار هدیه کند.
یکی از مشکلاتی که در سرطان های روده وجود دارد، سرطان های ناحیه راست روده است، زیرا اختیار کنترل مدفوع مربوط به راست روده و مقعد است و برای درمان سرطان حتما باید به طور سالم آن توده از روده خارج شود و این عمل در راست روده می تواند به بی اختیاری مدفوع برای بیمار منجر شود.
همانطور که گفته شد وقتی ما به سرطان پی می بریم که پخش شده باشد، پس باید سلول هایی که از دسترس جراحی خارج بوده اند را با شیمی درمانی از بین ببریم. شیمی درمانی باعث می شود سلول های سرطانی که دور از توده اصلی هستند از بین بروند.
منبع: https://mag.asanteb.com