عیادت بیمار، بهترین یاری دهنده در صورت انجام صحیح
عیادت بیمار یکی از مهمترین نکات درمانی است که در دین مبین اسلام هم به آن تاکید بسیار زیادی شده است، در علم پزشکی هم امروزه به این نتیجه رسیدهاند که عیادت بیمار میتواند در بهبود بیماری موثر باشد، زیرا انگیزهها و امیدها برای زندگی خیلی به بیمار کمک میکند تا سیستم درونی بدن از او حمایت نماید. در این مقاله قصد داریم به فواید عیادت از بیمار و بهترین راههای آن بپردازیم. با ما در ادامه این برنامه همراه باشید.
عیادت بیمار چه فوایدی برای او دارد؟
وقتی به عیادت یکی از دوستان یا بستگان مریضتان می روید این مفهوم را به وی منتقل می کنید که برایتان مهم و ارزشمند است و افرادی هستند که برای او نگرانند. این امر موجب بالا رفتن انگیزه زندگی و ادامه حیات او خواهد شد. نتایج برخی پژوهش ها نشان می دهد بیمارانی که در بیمارستان مورد عیادت اقوام و دوستان قرار می گیرند زودتر از بقیه درمان می شوند. پزشکان اصطلاحی دارند به نام چربی درون زاد یا قند درون زاد، منظور از این اصطلاحات قند ها و چربی هاییست که خود بدن آن ها را تولید می کند، این تولیدها زمانی که استرس و اضطراب شخص بالا می رود بیشتر می شود. به همین دلیل عیادت بیمار از این جهت که فضای درونی بیمار را آماده مقابله با بیماری می کند بسیار موثر واقع می شود.
برای عیادت بیمار چه باید ببریم؟
√ گل
گل ها معمولا در مراسمات و جاهای خاص مورد استفاده قرار می گیرند. گل ها بهتر است از رنگ های روشن انتخاب شوند، همچنین باید بوی آن ها خیلی کم باشد. طراوت گل باعث روحیه گرفتن بیمار خواهد شد به خصوص اگر رنگ روشن داشته باشد به همین علت آسان طب به شما توصیه می کند بدون گل به عیادت مریض نروید.
√ خوراکی
برای عیادت بیمار بهترین چیزهایی که می توانیم ببریم میوه ها هستند، چرا که میوه ها برای اکثر بیماری ها مفید می باشد. پزشکان برای برخی از بیماران خاص که در بیمارستان مراحل درمان را سپری می کنند، پرهیزهای غذایی تجویز می نمایند مثلا برای کسی که لاپاراتومی می شود یا بر روی شکمش عمل جراحی خاصی صورت می گیرد، تا یکی دو روز قادر نیست با دهانش غذا بخورد و غذاها به شکل وریدی به بدنش منتقل می شوند. بعد از مدتی غذاهای نرم و مایع مانند به بیمار خواهند داد و کم کم غذاهای ساده و معمولی می خورد. اگر تشخیص پزشک این باشد که بیمار باید تا مدتی غذاهای نرم بخورد، عیادت کننده باید به جای شیرینی جات برای او کمپوت ها، آبمیوه ها و میوه های پوره شده ببرد.
جا دارد این را نیز بگوییم که انتخاب خوراکی ها برای اقوام و فرهنگ های مختلف می تواند متفاوت باشد. همچنین نوع بیماری ها نیز باید مد نظر قرار داده شود. مثلا بردن موادی که حاوی قند زیادی هستند برای یک بیمار دیابتی کار پسندیده ای نیست زیرا او نمی تواند آن ها را مصرف کند.
مصرف آبمیوه های خانگی برای بیماران بهتر از آبمیوه های صنعتی است. به همین دلیل اگر امکان گرفتن آب میوه به صورت دستی و تازه را دارید حتما به جای آبمیوه های صنعتی از آبمیوه هایی که خودتان درست می کنید برای مریض ببرید. در برنامه غذایی بیماران کلیوی و بیماران قلبی باید تنظیم برخی الکترولیت ها، سدیم، پتاسیم و املاحی از این قبیل (مثل فسفر و کلسیم) در نظر گرفته شود تا فشار خون و تعادل بین مایعات درون و بیرون سلول کنترل شود. از این رو بهتر است خواراکی هایی را برای اینگونه بیماران ببرید که میزان کلسیم، سدیم، پتاسیم و بی کربناتشان مورد تایید پزشک معالج باشد.
منبع: https://mag.asanteb.com