معرفی علائم و خطرات ناشی از آلرژی بادام زمینی

آلرژی بادام زمینی هنگامی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن دارای پاسخ غیرطبیعی و حساس نسبت به یک یا چند پروتئین بادام زمینی باشد. این نوع از آلرژی یکی از شایع‌ترین انواع آلرژی غذایی در کودکان و بزرگسالان محسوب شده و برای 80 درصد از افراد مبتلا یک شرایط مادام‌العمر بوده و خطر زیادی را برای فرد به همراه دارد. طبق تحقیقات انجام شده آلرژی به این ماده غذایی بین سال‌های 1997 تا 2008 بیش از 3 برابر شده و به طور معمول با آنافیلاکسی مرتبط است. واکنش‌های آلرژیک می‌توانند غیرقابل پیش‌بینی باشند و حتی مقدار کمی از بادام زمینی نیز ممکن است در فرد ایجاد بیماری نماید.

آلرژی بادام زمینی

معرفی علائم آلرژی بادام زمینی

علائم آلرژی بادام زمینی می‌تواند از بثورات خفیف پوست و درد معده شروع شده و در نهایت به آنافیلاکسی یا ایست قلبی منجر شود. سایر علائم این آلرژی در زیر آورده شده است که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

  • عطسه کردن
  • گرفتگی یا آبریزش بینی
  • خارش چشم و یا آب افتادن چشم
  • خارش
  • اگزما
  • آسم
  • درد شکم
  • کاهش فشار خون
  • التهاب
  • سرگیجه یا ضعف
  • اسهال
  • حالت تهوع یا استفراغ

جالب است بدانید که اگر یک کودک مبتلا به آلرژی بادام زمینی، بر روی انگشتان خود کره بادام زمینی مالیده و سپس چشم‌هایش را پاک کند، می‌تواند دچار واکنش آلرژیک شود.

علت ابتلا به حساسیت بادام زمینی

علت اصلی آلرژی بادام زمینی نامشخص است اما بسیاری از شواهد بیانگر این موضوع هستند که عوامل ژنتیکی در ایجاد آلرژی‌ بادام زمینی نقش مهمی ایفا می‌کنند. عامل دیگری که می‌تواند واکنش‌های آلرژیک مرتبط با بادام زمینی را در افراد افزایش دهد شامل اثرات محیطی و افرادی که از رژیم‌های گیاهی استفاده می‌کنند، خواهد بود زیرا بادام زمینی و آجیل را جایگزین گوشت که منبع پروتئین است، خواهند کرد.

عوارض ناشی از این نوع آلرژی

آلرژی بادام زمینی

مرگ و میر بر اثر آلرژی غذایی بسیار نادر است. توجه داشته باشید که در میان همه آلرژی‌های غذایی، آلرژی بادام زمینی شایع‌تر بوده و بیشتر در معرض آنافیلاکسی قرار دارد. آنافیلاکسی یک واکنش شدید آلرژیک است که می‌تواند باعث ایجاد موارد زیر در افراد گردد:

  •  درد معده
  •  کهیر
  •  التهاب لب‌ها، زبان یا گلو
  • مشکلات تنفسی مانند تنگی نفس و خس خس
  • اسپاسم عروق کرونر و در نهایت حمله قلبی (در موارد جدی‌تر)

کودکان مبتلا به این نوع از آلرژی ممکن است از طریق خوردن، استنشاق و یا حتی تماس با پوست، دچار واکنش آلرژیک شوند. ذرات هوا در یک محیط کشت و کار یا پخت و پز نیز می‌تواند اثرات تنفسی را در افراد مبتلا به این آلرژی به وجود آورد.

راه‌های تشخیص و درمان آلرژی بادام زمینی

به گزارش مجله پزشکی آسان طب تشخیص آلرژی غذایی از جمله آلرژی بادام زمینی با تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی آغاز می‌شود. برای کمک به تشخیص آلرژی‌های غذایی آزمایش‌های متعددی در دسترس هستند که برخی از آن‌ها شامل آزمایش پوستی، آزمایش خون و یا چالش خوراکی می‌باشد. آزمایش پوستی می‌تواند برای تایید آلرژ‌های غذایی خاص مورد استفاده قرار گیرد، به این صورت که در طی آزمایش یک قطره عصاره آلرژن گلیسیرین بر روی پوست فرد قرار می‌گیرد، پس از آن اگر فرد دچار خارش یا حساسیت پوستی شد به آلرژی مبتلاست، همچنین در یک چالش خوراکی فرد باید مواد غذایی مظنون به آلرژی را مصرف کند تا پزشک واکنش‌‌های احتمالی را مشاهده نماید. آزمایش‌های آلرژی می‌تواند توسط پزشک مراقبت‌های اولیه یا یک متخصص آلرژی انجام شود. همانطور که گفته شد آلرژی بادام زمینی معمولا برای همیشه در فرد باقی می‌ماند و از بین نمی‌رود، اما برخی از مطالعات نشان می‌دهند که حدود 20 درصد از کودکان مبتلا به آلرژی بادام زمینی در نهایت آلرژی خود را از دست خواهند داد. بهتر است بدانید که آلرژی بادام زمینی یکی از خطرناک‌ترین آلرژی‌های غذایی محسوب می‌گردد. واکنش‌های شدید آلرژیک نیاز به درمان فوری داشته و افرادی که در معرض خطر آنافیلاکسی هستند نیز باید یک اپی نفرین را با خود به همراه داشته باشند تا در موارد اضطراری از آن استفاده نمایند، اما پس از مصرف حتما باید تحت نظارت مراقبت‌های اورژانسی قرار بگیرند زیرا واکنش ثانویه می‌تواند تا 4 ساعت یا حتی پس از اولین واکنش رخ دهد. در موارد خفیف‌تر، آنتی‌هیستامین‌ها ممکن است به کاهش علائمی مانند خارش دهان یا کهیر کمک نمایند، با این حال آنتی‌هیستامین‌های OTC علائم تنفسی و دستگاه گوارش را تسکین نمی‌دهند، بنابراین بهتر است در این باره با پزشک خود مشورت نمایید تا وی راهکارهای مناسب را در اختیار شما قرار دهد.

اجتناب از مصرف مواد غذایی مشابه

آلرژی بادام زمینی

افراد مبتلا به آلرژی بادام زمینی ممکن است دارای واکنش مشابه به سویا و سایر حبوباتی نطیر نخود و عدس نیز باشند. علت این تشابه در حقیقت از شباهت در ساختار پروتئین ذخیره‌سازی بین منابع غذایی نشات می‌گیرد. در نظر داشته باشید که افراد مبتلا باید از بادام زمینی و مصرف آجیل‌ها بپرهیزند زیرا ممکن است به مواد غذایی مشابه نیز آلرژی داشته باشند. بادام زمینی می‌تواند در برخی از شیرینی‌ها، آب نبات‌ها، کوکی‌ها، بستنی و انواع سالادها به کار رفته باشد، بنابراین قبل از مصرف حتما برچسب محصولات را با دقت مطالعه نمایید. در نظر داشته باشید که در صورت تمایل به مصرف غذاهای رستورانی، ابتدا از محتویات غذا آگاه شده و پس از اطمینان حاصل کردن با خیال راحت غذایتان را میل نمایید. روغن بادام زمینی بسیار تصفیه شده به عنوان یک ماده آلرژن محسوب نمی‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که بیشتر افراد مبتلا به آلرژی بادام زمینی می‌توانند از روغن آن استفاده کنند، بنابراین اگر به بادام زمینی حساسیت دارید با پزشک خود درباره مصرف روغن آن مشورت نمایید.

نگاهی اجمالی به مقاله آلرژی بادام زمینی

بادام زمینی یکی از رایج‌ترین مواد غذایی بوده که می‌تواند منجر به ایجاد آلرژی در افراد شود. سیستم ایمنی بدن معمولا با عفونت مبارزه می‌کند اما زمانی که فردی به آجیل یا بادام زمینی آلرژی دارد، سیستم ایمنی بدن به پروتئین‌های موجود در این مواد غذایی واکنش نشان خواهد داد، بنابراین فرد پس از هر بار مصرف این مواد غذایی دچار واکنش آلرژیک شده که در آن مواد شیمیایی مانند هیستامین در بدن آزاد می‌گردند. برخی از علائم این آلرژی شامل مشکلات تنفسی، درد شکم، اسهال، استفراغ، کهیر، التهاب و کاهش فشار خون می‌گردد. به افراد مبتلا توصیه می‌گردد که در صورت آلرژی از مواد غذایی مورد نظر اجتناب کرده و در صورت بروز واکنش حتما به پزشک مراجعه نمایند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا