توصیه هایی درمورد درمان درد معده

درد معده یکی از مشکلاتی است که خیلی افراد دچار آن می شوند. یکی از علل اصلی درد معده عصبی شدن است. همچنین تغذیه اشتباه و بد غذا خوردن یکی دیگر از دلایل درد معده است. در این بخش از مجله پزشکی اسان طب درباره علت درد معده و روشهای درمان درد معده اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. یادتان باشد همیشه در منزل عسل طبیعی داشته باشید. چون برای تقویت معده و تسکین درد معده معجزه می کند.

علت درد معده
علت درد معده

علت درد معده

را حلهایی وجود دارد که باعث میشود دچار درد معده به صورت ناگهانی نشویم در این مقاله قصد داریم توصیه های کاربردی ننیز در این باره یعنی معده درد به شما ارایه دهیم:
 معده انسان بی شک یکی از حساس ترین اندامهای بدن هر فرد به شمار میرود. گاهی بدون دلیل ممکن است دچار دلدردهای کوتاه مدت و یا بلند مدت شویم همه اینها به سبک تغذیه ما بستگی دارد
دلایل-معده-درد درد معده
معده انسان بی شک یکی از حساس ترین اندامهای بدن هر فرد به شمار میرود
 معده می‌تواند دردها و مشکلات متفاوتی را متحمل شود. پزشکان به طور کلی دو نوع درد مزمن و موقت را برای معده در نظر می‌گیرند. ریفلاکس اسید معده ، یبوست دائمی، نفخ دائمی، درد معده ، زخم معده و کلا تمام مشکلات معده که دائمی شده‌اند از مشکلات مُزمن معده هستند. مشکلات موقت معده اما شامل نفخ موقت، یبوست موقت، دلپیچه موقت، درد و سوزش موقت و موارد دیگر هستند که معمولا بر اثر پرخوری، خوردن بعد از سیر شدن، خوردن خوراکی‌های مخالف باهم و در مواردی هم مصرف خوراکی‌های مسموم و همچنین مشکلات عصبی شکل می‌گیرند.

.
دردهای موقت معده با کنترل‌نشدن و ادامه پیدا کردن می‌توانند بدل به دردهای مزمن و دائمی شوند. با کنترل تغذیه و رعایت برخی موارد می‌توان دردهای موقت معده را التیام داد و یا جلوی بدل‌شدن بیماری‌های موقت معده را به بیماری دائم آن گرفت. برخی از آن‌ها در زیر می‌آیند.
.
– هضم غذا برای سالم‌ماندن معده بسیار اهمیت دارد. آب سبزیجات از جمله مواردی است که می‌تواند به هضم بهتر غذا و جلوگیری از مشکلات گوارشی کمک کند. آب هویج، آب کرفس، آب کلم و… از این موارد است.

– زنجبیل از مواد خوراکی‌ای است که از دوران قدیم برای از بین‌بردن درد معده و مشکلات معده مانند نفخ، استفراغ، تهوع و… مورد استفاده بوده است. البته در مصرف این ماده نباید افراط شود، چون می‌تواند اثر معکوس بگذارد.

– غلات سبوس‌دار از مواردی هستند که به هضم و گوارش غذا  و جلوگیری از درد معده کمک زیادی می‌کنند؛ نان کامل گندم، جو، برنج قهوه‌ا ی و دیگر مواد سبوس‌دار شامل این نوع غلات هستند.

– چای سبز از دیگر نوشیدنی‌هایی است که برای معده و جلوگیری از درد معده  مفید است. چرا که اسید معده را افزایش نمی‌دهد. این درحالی است که چای سیاه اسیدی و برای معده مضر است.

– خوردن نمک زیاد به مرور موجب ایجاد زخم معده می‌گردد. بنابراین باید نمک را کاهش دهیم. در عین حال چشیدن نمک به مقدار در یک دقیقه به میزان کم از نفخ و ترشی معده جلوگیری می‌کند.

– خوردن گوشت ماهی و مرغ بهتر از خوردن گوشت قرمز برای معده و جلوگیری از درد معده است.

– باکتری‌های سالم موجود در دستگاه گوارش به هضم غذا و جلوگیری از درد معده کمک می‌کنند و از آن‌جایی که ماست حاوی برخی از این باکتری‌هاست بر هضم غذا موثر است.

– از آن‌جایی که شیر ماده غذایی بسیار مهمی است که همه افراد باید در روز بخورند، بهتر است برای روبرو نشدن با مشکلات معده شیرهای بدون لاکتوز خورد. شیرهایی مانند شیرسویا، شیرنارگیل و شیربادام به‌دلیل فنی تهیه آن‌ها بدون لاکتوز هستند.

– فعالیت بدنی، به خصوص برای نفخ معده، می‌تواند به تقویت این عضو از بدن و جلوگیری از درد معده کمک کند.

– اگر در حالت ناشتا روزی یک قاشق عسل با موم بخورید، دردهای معده و به‌خصوص نفخ از میان می‌رود.

– برخلاف آن‌که شیرینی‎‌های طبیعی مانند عسل برای معده مفید هستند، شیرینی‌های صنعتی در صورت استفاده زیاد به معده آسیب می‌زنند. برای مثال خوردن شیرینی‌جات غیرطبیعی منجر به نفخ معده خواهند گشت.

– حبوباتی مانند لوبیا، نخود و عدس برای معده، به خصوص در میزان زیاد، می‌توانند معده بسیاری از افراد را در معرض آسیب قرار دهند. در این حالت بهتر است که این‌دست از خوراکی‌ها با مقداری نان خورده شود.

– سبزیجات خام می‌تواند برای معده بسیاری از افراد مضر باشد. درنتیجه این افراد باید حتما سبزیجات خام را جایگزین کنند.

– ترشی برای معده مانند یک سم عمل می‌کنند. خوردن ترشی‌جات و موادی مانند سرکه، آبغوره و… می‌توانند معده را با مشکل روبرو سازند.

علت درد معده
علت درد معده

اطلاعاتی دیگر درباره درد معده

همچنین برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر رعایت توصیه های زیر مفید خواهد بود:

• در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) وعده های غذایی بزرگ، مقادیر بالای چربی غذایی، کافئین، قندها (لاکتوز، فروکتوز، سوربیتول) و الکل به خوبی تحمل نمی شوند.

• افزایش دریافت فیبر تا میزان های توصیه شده، به طبیعی کردن عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند؛ اما دریافت مقادیر بالای سبوس گندم در بلند مدت توصیه نمی شود، زیرا ممکن است در برخی از بیماران علایم را تشدید کند.
• در صورت عدم دریافت فیبر کافی، استفاده از ملین های حجم دهنده مانند پسیلیوم در موارد همراه با یبوست (نه در موارد همراه با اسهال) توصیه می شود.

• در صورت مصرف مکمل های پودری فیبر، دریافت مقادیر کافی مایعات توصیه می گردد.

• در صورت بیش حساسیتی یا آلرژی به غذاها، باید حذف غذایی را به صورت هدفمند و براساس آنتی بادی های ایمونوگلوبولین G (IgG) انجام داد.

• دریافت پری بیوتیک ها برای بهبود فلور کولون و کاهش عفونت پاتوژنی

منابع غذایی پری بیوتیک ها: ریشه کاسنی، کنگر فرنگی، سیر، پیاز، تره فرنگی و …

• دریافت پروبیوتیک ها برای بهیود ناراحتی شکمی، نفخ و سایر علایم

لازم به ذکر است که پروبیو تیک ها مکمل های غذائی هستند که بر میزبان تاثیرات سودمندی دارند و به تعادل فلور میکروبی روده کمک می کنند. از مهمترین پروبیوتیکها می توان به لاکتو باسیلوسها و بیفیدو باکتریومها اشاره کرد. ماست و دوغ هم حاوی مقداری پروبیوتیک است.

• دریافت روغن نعناع برای بهبود علایم شکمی a

معده-درد درد معده
درد معده و علایم آن


برای مشکل نفخ راهکارهای زیر موثر خواهند بود:

• حبوبات را 1 تا 2 ساعت قبل از مصرف بخیسانید، تا اثر نفخ زایی آنها کاهش یابد.

• نعناع، پونه و قهوه نیز اثر ضد نفخ دارند.

• مصرف رژیم غذایی کم کالری یا کم چربی، حرکت گاز از لوله گوارش فوقانی را افزایش می دهد. تحرک یا ورزش نیز، به این قضیه کمک می کند.

• در بیمارانی که رشد بیش از حد باکتری در روده باریک موجب افزایش تولید گاز شده است، باید مصرف کربوهیدرات های قابل تخمیر و تصفیه شده کاهش یابد.

• مقادیر معمول نشاسته هایی مانند نان، کلوچه و سبزی های نشاسته ای تقریباً به طور کامل هضم می شوند، اما در صورت دریافت مقادیر بالا، هضم نشده باقی مانده و در کولون تخمیر می شوند.

درد معده
درد معده

درد معده علل مختلفی دارد. به عنوان مثال شاید خوردن ترشی باعث درد معده شما شده باشد. همچنین پرخوری یا نجویدن غذا از علل اصلی درد معده است.

گاهی هم عصبی شدن و استرس زیاد دلیل درد معده است.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره درد معده تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا