گل انار و شیوههای نگهداری، پرورش، تکثیر و آبیاری آن
یکی از پرطرفدارترین گیاهان زینتی در سراسر جهان گل انار و یا گیاه انار زینتی میباشد، این گیاه که با نام علمی Punica granatum nana در جهان شناخته شده در ایران بیشتر با نام گلنار شناخته میشود. گل انار بومی کشور ایران و عراق بوده و میتوان آنرا نمونهی کوچک شدهی درخت انار دانست که میتواند در صورتی که به صورت اصولی و علمی پرورش داده شده باشد میوهی انار زینتی نیز تولید نماید. گل انار دارای دو نوع کم پر و پرپر میباشد و تفاوت اصلی این دو مدل از این گیاه در عدم توانایی نوع پرپر آن در تولید میوه میباشد. گل انار با رنگهای زیبای آلویی و عنابی در دسترس میباشد که در صورت تمایل، هر مدل آن را در منزل میتوانید پرورش دهید البته با توجه راهنماییهایی که در ادامهی این مطلب به شما خواهیم داشت.
نور مورد نیاز رشد گل انار
گل انار بر خلاف بسیاری از گیاهانی که تاکنون به معرفی آنان پرداخته ایم به نور مستقیم و کافی خورشید برای رشد خود نیازمند است و شما می توانید آنرا در حیاط منزل خود و یا در صورت پرورش در گلدان در کنار پنجره ای که بیشترین نورگیری خورشید را دارد قرار دهید تا شاهد رشد مناسب آن باشید.
خاک مناسب پرورش
این گل برای اینکه به خوبی رشد کرده و به مرحله ی گلدهی و حتی میوه دهی برسد نیازمند خاکی است که ترکیبی از خاک معمولی به همراه خاک برگ شن تشکیل شده باشد. این مدل از خاک که بیشتر با نام خاک نیمه خشک معروف است می تواند بیشترین تاثیر را بر رشد گل انار شما بگذارد. توجه داشته باشید که زهکشی مناسب خاک این گل از جمله اصلی ترین و دقیق ترین کارهایی است که می بایست توسط شما انجام شود تا نتیجه ی مطلوبی از پرورش این گل بگیرید.
منطقهی مناسب برای رشد
با توجه به تحمل بالای این گل در برابر گرما و کم آبی، مناطق خشک که دارای مدت زمان بیشتر تابش خورشید هستند مناسب ترین منطقه برای پرورش گل انار می باشد تا این گیاه به طور کامل رشد نموده و به مرحله گلدهی و میوه دهی برسد.
تکثیر
در تابستان و اوایل پاییز می بایست نسبت به جداسازی قلمه های خشبی در حال خواب زمستانه ی این گیاه اقدام نمود تا بتوان از آنها برای پرورش گیاه جدید در گلدانی دیگر استفاده نمود.
آبیاری
همانطور که در بالا گفته شد گل انار تحمل بالایی در برابر خشکی و گرما دارد ولی برای اینکه نتیجه بهتری از رشد و پرورش این گل دریافت نمایید می بایست به صورت مرتب و حداقل هفته ای یک بار به گیاه به میزان مناسب آب دهید.
نکات نگهداری و پرورش
برای پرورش گل انار در منزل می بایست در اواخر زمستان از غذای کامل گیاهی برای تغذیه آن استفاده نمایید تا در اواخر بهار و کل تابستان سال بعد شاهد گلدهی این گیاه باشید. از ویژگی های منحصر به فرد گل انار این است که این گیاه در برابر هیچ آفت و حشره ای نقطه ضعفی نداشته و احتمال بیماری آن از این طریق در حد صفر می باشد.
میوه دهی
میوه ی گل انار مانند درخت انار طبیعی و قابل خوردن نیز می باشد و تنها تفاوتی که با انارهای معمولی دارد این است که از اندازه کوچکتری نسبت به آنها برخوردار می باشد. شما می توانید از میوه ی انار گل خود از اواخر تابستان تا اوایل زمستان لذت ببرید.
زمان هرس کردن
بهترین زمان برای اینکه بتوانید گل انار خود را هرس نموده و آنرا برای رشد بیشتر تحریک نمایید در اواخر تابستان یا اوایل بهار میباشد.
موارد استفاده
گل انار مانند درخت انار خواص بسیاری داشته و از بخش های مختلف آن می توان استفاده های مختلفی مانند استفاده از دانه ی میوه ی انار در غذاهای مختلف و همچنین استفاده از پوست انار در دباغی اشاره نمود. همچنین با توجه به اینکه انار جزء آن دسته از میوه هایی است که تحمل حمل و نقل طولانی مدت را دارد پرورش و تولید آن از صرفه اقتصادی بالایی برای صادرات برخوردار می باشد.
منبع: https://mag.asanteb.com