بررسی تمامی مشکلات ناشی از ترک دندان

یکی از مشکلاتی که می‌تواند بر روی اعصاب انسان تاثیرگذار باشد بدون تردید اتفاقاتی است که برای دندان‌ها خواهد افتاد، ترک دندان می‌تواند در جویدن غذاهای سخت مشکلاتی را ایجاد نماید، این یک وضعیت شایع بوده و علت اصلی از دست رفتن دندان در کشورهای صنعتی به حساب می‌آید. در این مقاله قصد داریم ترک دندان و مشکلات ناشی از آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.

ترک دندان

اطلاعاتی در رابطه با ترک دندان

هر مشکلی که برای انسان ایجاد می‌شود مسلما دلایلی هم دارد، برخی از دلایل مربوط به ترک دندان را می‌توان موارد زیر عنوان کرد:

  • زحمت انداختن دندان‌ها برای کارهای سخت
  • تضعیف کردن یکپارچگی دندان‌ها با مواد پرکننده
  • جویدن یا خوردن غذاهای سخت همانند یخ، آجیل و یا آب نبات
  • ضربه به دهان همانند تصادف با ماشین، آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های ورزشی و یا سقوط کردن از ارتفاع
  • تغییرات ناگهانی درجه حرارت در دهان، خوردن یک ماده غذایی بسیار داغ و پس از آن خوردن یک ماده غذایی بسیار سرد
  • سن افراد، این موارد در افراد بالای 50 سال می‌تواند تا حد زیادی ایجاد شود

به گزارش مجله پزشکی آسان طب ترک دندان می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که به صورت‌های گوناگونی پدیدار می‌شوند، به عنوان مثال برخی از ترک‌های دندان به صورت خطوطی هستند بر روی پوشش بیرونی قوی دندان که موجب درد نخواهند شد و نیازی هم به درمان ندارند، یکی دیگر از انواع ترک دندان به صورت عمودی نمایان خواهد شد و اگر در سریعترین زمان ممکن درمان شود می‌توان امید داشت که دندان حفظ گردد. موارد گفته شده تنها دو مورد از انواع ترک‌های دندان می‌باشد و مواردی دیگر نیز وجود دارند که می‌توانند مشکلات زیادی را ایجاد نمایند.

علائم مربوط به ترک دندان

بد نیست بدانید که تمامی دندان‌های شکسته شده دارای علائم و نشانه‌هایی نیستند اما زمانی که ایجاد  شوند امکان ایجاد برخی از موارد رایج را دارند که عبارتند از:

  • ایجاد درد هنگام جویدن
  • داشتن حساسیت به گرما، سرما و یا شیرینی
  • دردی که گذرا هست و به ندرت طولانی می‌شود
  • ایجاد نوعی تورم در اطراف ترک دندان

معرفی روش‌های تشخیص ترک دندان

برخی از افراد معتقدند که تشخیص ترک دندان به وسیله اشعه ایکس امکان‌پذیر است اما اینگونه نبوده و اشعه ایکس قادر به تشخیص ترک دندان نمی‌باشد، این مشکل نشانه‌های معمولی ندارد اما یک دندانپزشک برای تشخیص مشکل مربوطه می‌تواند از روش‌های زیر استفاده نماید:

یکی از موارد بررسی تاریخچه پزشکی و وضعیت دندان‌هایتان خواهد بود، با بررسی این مورد می‌توان فهمید که جویدن غذاها تا چه اندازه برایتان دشوار است.

 معاینه بصری که توسط پزشکان انجام می‌شود، این کار به وسیله یک لنز بزرگنمایی برای دیدن ترک دندان صورت خواهد گرفت.

√ دندانپزشکان ابزارهای مخصوصی همچون کاوشگرهای دندانپزشکی دارند که به وسیله آن می‌توانند اطراف تمامی دندان‌ها را بررسی نمایند و در صورت وجود داشتن ترک آن را پیدا کنند.

√ استفاده از یک رنگ دندان مخصوص که می‌تواند ترک‌های موجود را برجسته نماید.

√ روشی که در تشخیص ترکهای عمودی دندان کاربرد دارد ایجاد تحریک در لثه‌ها بوده که موجب ایجاد نوعی التهاب لثه می‌شود.

√ یکی دیگر از روش‌ها هم اشعه ایکس می‌باشد اما همانطور که در قسمت قبل هم گفته شد نمی‌توان حساب ویژه‌ای بر روی این کار باز کرد.

شیوه‌های درمان ترک دندان

ترک دندان

درمان ترک دندان بستگی به جایی دارد که دندان مستقر است، دندانپزشکان غالبا موارد زیر را به عنوان روش‌های درمانی پیشنهاد خواهند کرد، از جمله:

√ پیوند: در این روش دندانپزشکان با یک سری از مواد و ابزارهای پلاستیکی برای پر کردن ترک استفاده خواهند کرد و از نظر ظاهر و عملکرد دندان را بازسازی خواهند کرد که می‌تواند نتیجه خوبی هم داشته باشد.

√ تاج: این مورد نوعی دندان مصنوعی بوده که معمولا ساخته شده از چینی و یا سرامیک می‌باشد، آن را بر روی دندان ترک خورده نصب خواهند کرد. برای قرار دادن یک تاج دندانپزشکان باید مراحل مختلفی را طی نمایند، در برخی موارد این فرآیند تا چند هفته نیز طول کشیده است، البته با پیشرفت تکنولوژی بعضی از دندانپزشکان می‌توانند آن را در دفتر کار خود تهیه و در همان روز جاگذاری نمایند، با مراقبت مناسب یک تاج ممکن است یک عمر دوام داشته باشد.

√ عصب کشی: یکی از روش‌های انجام این کار برای ترک‌هایی که گسترده شده‌اند عصب کشی می‌باشد، این روش می‌تواند دندان را از آلوده شدن و یا تضعیف بیشتر نجات دهد.

√ استخراج: هنگامی که ساختار دندان، اعصاب و همچنین ریشه‌هایی که در زیر آن قرار دارند تا حد زیادی آسیب دیده باشند ممکن است تنها راه نجات استخراج باشد که دندانپزشکان در مواقع نیاز انجام خواهند داد.

√ بدون نیاز به درمان: بسیاری از مردم در مینای دندانشان ترک‌هایی را مشاهده می‌کنند، در صورتی که این ترک دندان بر روی ظاهرشان تاثیرگذار نباشد و دردی هم ایجاد نکند ممکن است نیازی به درمان وجود نداشته باشد.

معرفی برخی از عوارض احتمالی ترک دندان

شاید بزرگترین عارضه ترک دندان عفونتی باشد که در لثه و استخوان قادر به گسترش است، برخی از علائم عفونت دندان که به عنوان آبسه هم شناخته می‌شوند عبارتند از:

  • تب
  • درد به هنگام جویدن غذا
  • لثه‌های متورم شده
  • حساسیت به گرما و سرما
  • غدد لنفاوی در گردن
  • بوی بد دهان

دندانپزشکان می‌توانند با تجویز برخی از آنتی بیوتیک‌ها شما را به نبرد با باکتری‌ها بفرستند.

مراقبت از خود و شیوه‌های پیشگیری از ترک دندان

شما قادر نخواهید بود که ترک دندان را در خانه درمان کنید اما مطمئنا توانایی جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی را خواهید داشت. دندان‌های قوی احتمال کمتری برای دچار شدن به چنین مشکلاتی را دارند، سعی کنید همواره از رعایت بهداشت دهان و دندان اطمینان حاصل نمایید، شست و شوی حداقل دو بار دندان در طول روز و مراجعه هر 6 ماه یک مرتبه به دندانپزشک می‌تواند سلامت دندان‌های شما را تضمین کرده و یا به عنوان یک روش پیشگیرانه شناخته شود. سعی کنید از جویدن غذاهای سخت اجتناب کنید و همچنین اگر در فعالیت‌های ورزشی حضور دارید بهتر است از وسایل مخصوص محافظت دهان و دندان استفاده نمایید، اگر با رعایت تمامی نکات باز هم چنین اتفاقی برایتان ایجاد گردد باید هر چه سریعتر برای جلوگیری از گسترش ترک دندان به دندانپزشک مراجعه نمایید.

چشم‌اندازی در رابطه با ترک دندان

ترک دندان

ترک دندان را می‌توان به عنوان یک تجربه مشترک تمامی افراد به حساب آورد، با اینکه می‌توان ترک دندان را رفع کرد اما این دندان‌ها هیچگاه به 100 درصد بهبودی دست نخواهند یافت. در صورتی که این مشکلات سریعا درمان شوند می‌توان انتظار داشت که دندان‌ها به طور کامل حفظ خواهند شد، توجه داشته باشید که امکان دارد پس از درمان نیز تا چند روز درد را احساس نمایید. رعایت بهداشت دهان و دندان به همراه اجتناب از جویدن غذاهای سخت و همچنین به کارگیری ابزارهایی برای محافظت از دندان می‌تواند روش‌های موثری جهت حفظ سلامت دندان و همچنین جلوگیری از ترک به حساب آیند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا