قبل از پرورش گل زنبق حتما این مقاله را بخوانید

گل زنبق با نام علمی Iris graminea، از خانواده زنبق (Iridaceae) می‌باشد. این گل زیبا در نیمکره شمالی، از اروپا تا خاورمیانه پراکنده است. البته شکی در این نیست که برای پیدا کردن زیباترین زنبق‌های وحشی، باید در خاورمیانه به دنبال آن‌ها بگردیم. گل زنبق از گل‌های مورد علاقه بسیاری از افراد بوده و بعضی نیز آن را در منزل خود پرورش می‌دهند. گل زنبق گیاهی تاریخی نیز هست. در دوران گذشته پادشاهان یونان با شکل‌هایی از گل‌های زنبق، به تاج خود زینت می‌دادند. در این مقاله قصد داریم به بررسی نکات پرورش گل زنبق بپردازیم.

گل زنبق 

آشنایی با گل زنبق:

تعدادی از گیاهان در خانواده زنبق ها، از جمله گیاهان کمیاب به حساب می آیند. این گل، گیاهی چند ساله بوده و تا به الان تقریبا 300 گونه از آن شناسایی شده است، گل های زنبق به رنگ های نامحدودی یافت می شوند. امروزه زنبق ها برگ های بلندی دارند که از بین آن ها، ساقه های گل دهنده بیرون می آیند ولی در مورد زنبق های وحشی باید بگوییم که ساقه ها و برگ های بسیار کوتاهی دارند.

گل زنبق دارای 6 عدد گلپوش است. گلبرگ ها که 3 قطعه داخلی آن را تشکیل می دهند، به صورت ایستاده قرار داشته و با نام درفش خوانده می شوند. همچنین کاسبرگ ها که 3 قطعه پایینی را تشکیل می دهند، حالتی آویزان داشته و با نام آویز خوانده می شوند. اگر بخواهیم زنبق ها را از نظر اندام زیر زمینی تفکیک کنیم، به دو گروه سوخ دار و ریزوم دار تقسیم می شوند. گروه ریزوم دار را اغلب به عنوان کاشت در باغچه و گلدان مورد استفاده قرار می دهند. گروه دیگر نیز به صورت تجاری و به عنوان گل بریدنی استفاده می شوند. توجه داشته باشید که اوایل پاییز جهت کاشتن این گیاه بهترین زمان است، اواخر زمستان تا اوایل بهار مدتی است که این پیازها گلدهی دارند.

شرایط محیطی:

خاک:

خاک هایی که قلیایی یا خنثی باشند برای زنبق مناسب هستند. همچنین خاک زنبق باید خاکی قابل نفوذ و سبک نیز باشد. اگر می خواهید کیفیت خاک اسیدی را بهتر کنید می توانید مقداری آهک را به آن اضافه کنید. برای کاشت زنبق در گلدان نیز از مخلوط 1 قسمت خاکبرگ، 1 قسمت خاک باغچه و 2 قسمت شن و ماسه استفاده کنید و سپس بستر کاشت را آماده کنید.

نور:گل زنبق

گل زنبق به نور نسبی در دوران رشد علفی و سبزینه ای احتیاج دارد. هنگامی که این گل در دوران گلدهی قرار دارد نیازمند نور کامل بوده و علاقه ای به نور مستقیم آفتاب نیز ندارد.

دما:

در طی مدت رشد علفی دمای مناسب برای گل زنبق بین 4 تا 7 درجه است. در طی مدت گلدهی نیز این گل به هوایی نیازمند است که گرم تر باشد یعنی بین 13 تا 16 درجه، در این مدت برای آن مناسب است.

رطوبت:

گل زنبق به هوای خشک و خنک علاقه داشته و احتیاجی به غبار پاشی ندارد.

آبیاری:

پس از این که گل زنبق را در گلدان کاشتید، آن را آبیاری کنید و در مراحل بعد جهت این که خاک را مرطوب نگه داشته باشید، برنامه آبیاری را هفتگی کنید. در طی مدتی که گیاه در دوران گلدهی خودش قرار دارد دو تا سه بار در هفته کافی می باشد.

کود دهی:

جهت کود دهی، هر زمان اولین غنچه های گل روی گیاه ظاهر شد، تغذیه گل زنبق را آغاز نمایید. عمل کود دهی را در هر 2 هفته یک بار تا وقتی که برگ ها زرد و خشک بشوند ادامه دهید.

تکثیر:

در مرحله اول برای این که به راحتی ساقه های زیر زمینی به بیرون از خاک بیایند، زمین را آبیاری کنید، در مرحله بعدی غده را به بیرون خاک بیاورید و چند قسمت کنید. هر کدام را نیز در گودالی که به عمق 8 سانتیمتر که از قبل حفر کرده اید بریزید، توجه داشته باشید که فاصله آن ها از هم 10 سانتیمتر باشد. سپس با استفاده از برگ های خشک و خاک نرم، روی آن ها را بپوشانید. پس از اتمام کاشت، باغچه را آبیاری نمایید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا