کوسکوس چیست و چه خواصی دارد؟

کوسکوس نوعی غذا است که بیشتر در کشورهای عربی، مدیترانه‌ای و شمال آفریقا مصرف می‌شود. عده‌ای باور دارند که خاستگاه اصلی این غذا سیسیل ایتالیا می‌باشد اما شواهد اخیر نشان می‌دهد که کوسکوس ابتدا در مصر تهیه می‌شده است. این غذا نام‌های دیگری نیز دارد که از میان مهم‌ترین آنها می‌توان به مواردی مانند سیکسو و بلغور عربی اشاره کرد. کوسکوس بسیاری مقوی است چرا که در پخت آن از موادی مانند سمولینای گندم، آرد گندم، سبزیجات، حبوبات و حتی گوشت قرمز استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر کارشناسان تغذیه آزمایش‌های گوناگونی را بر روی این غذا ترتیب داده‌اند که ما در این مقاله شما را با نتایج برخی از مهم‌ترین آنها آشنا می‌کنیم.

کوسکوس

خواص کوسکوس

همان گونه که در بالا نیز اشاره شد، در تهیه این غذا از مواد مفید و با ارزش مختلفی استفاده می‌شود و به همین دلیل است که با مصرف کوسکوس می‌توانید از ترکیبات بی نظیری همچون انواع ویتامین‌ها، سلنیم، تیامین، نیاسین، اسید فولیک و منگنز بهره ببرید. جالب است بدانید که این غذا دو برابر بیشتر از پاستا حاوی ویتامین B6 می‌باشد. ذکر این موضوع نیز واجب است که کوسکوس از نظر موسسه دارو و غذای ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی از وعده‌های سالم و درجه یک به شمار می‌رود. این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که استفاده از این غذا چقدر برای شما مفید است.

تقویت سلامت قلب و عروق

یکی از مهم‌ترین عناصری که در این غذا وجود دارد، سلنیوم می‌باشد. مواد زیادی در دنیا وجود ندارند که این حجم بالا از سلنیوم را داشته باشند. یک بشقاب از این غذا بیش از 60 درصد نیاز روزانه شما به این عنصر را فراهم می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که وجود سلنیوم باعث می‌شود تا سطح کلسترول و پلاک‌ها در شریان‌های حیاتی کاهش پیدا کند. این موضوع به صورت مستقیم با احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مانند تصلب شراین، سکته مغری و حملات قلبی رابطه دارد. علاوه بر این، در کوسکوس پتاسیم وجود دارد که این امر باعث کاهش فشار خون در بدن می‌شود.

پیشگیری از سرطان

این موضوع نیز ریشه در حجم بالای سلنیوم موجود در این غذا دارد. دانشمندان باور دارند که این عنصر قادر است بر روی مسیرهای متابولیسمی نقش داشته باشد. این موضوع می‌تواند از جهش‌های سلولی ناشی از فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد جلوگیری کنید. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که این عنصر به صورت مستقیم منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌شود. شواهد حاکی از این است که سلنیوم سلول‌های سرطانی در اندام‌های تحتانی را از بین می‌برد. علاوه بر سلنیوم، در این غذا آنتی اکسیدان‌های قدرتمند فراوان دیگری نیز وجود دارد.

تقویت دستگاه ایمنی بدن

کوسکوس

همان طور که در بالا گفتیم در این غذا آنتی اکسیدان‌های فراوانی وجود دارد. این مواد می‌توانند شما را در برابر بسیاری از بیماری‌های مزمن در امان نگه دارند. علاوه بر تأثیر آنتی اکسیدانی سلنیوم، این عنصر به روش دیگری نیز می‌تواند به بهبود ایمنی بدن کمک کند. مطالعاتی که در سال 2011 در مجله معروف بهداشت و غذا منتشر شده نشان می‌دهد که سلنیوم در واقع باعث احیای ویتامین C و ویتامین E می‌شود، که هر دو جزء جدایی ناپذیر در مکانیسم‌های دفاعی بدن هستند. اگر شما هم از جمله افرادی هستید که سریع بیمار می‌شوید، بهتر است استفاده از این غذا را در دستور کار خود قرار دهید.

افزایش حجم عضلانی

این روزها تقریباً همه می‌دانند که پروتئین یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در افزایش حجم عضلات می‌باشد. بدین منظور بیشتر افراد از غذاهای حاوی پروتئین استفاده می‌کنند اما با این حال روش دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند شما را زودتر به اهدافتان برساند. عنصر سلنیوم در بدن نقش‌های مختلفی دارد. یکی از مهم‌ترین آنها بهبود متابولیسم پروتئینی می‌باشد. این موضوع باعث می‌شود تا پروتئینی که شما دریافت می‌کنید سریع‌تر به عضله تبدیل شود. علاوه بر این، خود این غذا یک منبع غنی از پروتئین محسوب می‌شود.

بهبود گوارش

به دلیل این که در تهیه این غذا از سبزیجات استفاده می‌شود، شما حجم مناسبی از فیبرهای رژیمی را دریافت می‌کنید. این مواد به صورت موثری بر روی تقویت دستگاه گوارشی نقش دارند. به عنوان مثال، فیبرها باعث می‌شوند تا لوله‌های گوارشی مرطوب شوند که این موضوع با تسریع حرکت مواد غذایی و مدفوع به پیشگیری و درمان یبوست، یکی از رایج‌ترین بیماری‌های گوارشی منجر می‌شود. علاوه بر این دانشمندان باور دارند که مصرف فیبر احتمال ابتلا به سرطان‌های گوارشی مانند کولون را کاهش می‌دهد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا