خطرات و عوارض جرم گیری نکردن دندانها چیست؟
با جرم گیری و تمیز کردن دندانها از روند تخریب لثه جلوگیری کنیم. بزاق به طور معمول دارای املاح زیادی است که قدرت رسوب کردن دارند. این املاح معمولاً در جاهایی که با غذا و مسواک کمتر در تماس هستند رسوب می کنند که به مرور زمان با افزایش حجم این رسوبات جرم تشکیل میشود و در دهان قابل مشاهده است. با اشاره به اینکه جرمهای تشکیل شده بر روی دندان به مرور باعث آزردگی لثه شده و جایگزین لثه میشوند، این امر چون به مرور اتفاق میافتد فضای خالی که بین دندانها در اثر عقب نشینی لثه ایجاد شده از دید بیمار پنهان میماند. در موقع جرم گیری در هر صورت خونریزی اتفاق میافتد و این امری طبیعی است ولی بیمار این امر را دلیل صدمه دیدن لثههایش میداند و تصور میکند همین خونریزیها به علت کنده شدن لثهها از روی دندان است.
عوارض جرم گیری نکردن دندانها
یکی از دندان پزشکان متبحر توصیه کردند: حتماً سالی یک بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی قرار دهید و در مسواک زدن صحیح دندان های خود دقت کنید تا تشکیل جرم به حداقل خواهد رسید.
وی تصریح کرد: اگر در ناحیهای از لثهها خونریزی ایجاد شد آن ناحیه دچار مشکل است و باید به دندانپزشک مراجعه شود. این نواحی باید بیشتر مسواک زده شود. استفاده بیشتر از مسواک در آن ناحیه باعث کاهش خونریزی خواهد شد.
این دندانپزشک متخصص اظهار کرد: بعد از جرم گیری حتماً از دهانشویه مناسب استفاده کنید تا در بهبود زخمهای به جا مانده از جرم موثر افتد. استفاده مداوم از دهانشویهها زیاد توصیه نمیشود و یک هفته بعد از جرم گیری میتوانید استفاده از دهانشویه را قطع کنید.
وی یادآورشد: هیچ آنتی بیوتیکی قبل و بعد از جرم گیری نیاز نیست و در موارد خاص پزشک خود تجویز خواهد کرد بنابراین دارویی بدون هماهنگی پزشک مصرف نشود.
منبع: https://mag.asanteb.com