خواص میوه بلوط برای سلامتی و درمان درد معده
میوه بلوط برای سلامتی بسیار مفید است، این میوه بسیار مقوی است و اسهال خونی و ساده را درمان می کند. همچنین برای درمان درد معده و گاز معده از خواص میوه بلوط استفاده کنید. این میوه خاصیت ضد عفونی دارد و بواسیر خونی را هم درمان می کند. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب مهمتری خواص میوه بلوط را به شما معرفی می کنیم.
میوه بلوط چیست؟
کلمه بلوط را میتوان به صورت عمومی در مورد صدها گونه درخت از رده Quercus بکار برد. این رده، بومی نیمکره شمالی است که شامل گونههای برگریز و همیشه سبز میباشد که از نواحی سردسیر تا گرمسیری آسیا و آمریکا گسترش دارند. درخت بلوط، درختی آشنا و تنومند است که برگهایش در زمستان میریزد و طول آن تا چهل متر میرسد و شاخ و برگهای آن دورا دور تنه درخت را که پوستی صاف و خاکستری رنگ دارد و با گذشت سالیان شکافهایی بر میدارد، میپوشانند. برگهای دوک مانند آن در هر طرف 3 تا 7 لوب دارند و گلهای شاتوتی در کنار آنها ظاهر میشوند. در فصل پاییز گلهای بارور درخت ماده، میوههای بلوط به رنگ قهوهای مایل به سبز را تولید میکنند.
بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان، لرستان و کهکلویه می روید. ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا 50 متر و قطر تنه آن به 3 متر نیز می رسد. برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد. میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد .بلوط از فندق درشتتر و هر یک یا چند عدد آن درون پیالهای سبز رنگ و خاردار قرار گرفته است. بلوط را همچون فندق از پوست سبز رنگ جدا و پوسته قهوهای مایل به قرمز آن را شکسته و به صورت خام، تفت داده شده و حتی آبپز میل میکنند.مزه آن مانند فندق خوشایند و دلچسب نیست، اما به دلیل غنی بودن از املاح و ویتامینها ارزش غذایی بالایی داشته و مانند اجزای آجیل مغذی است. امروزه در صنعت از بلوط در کیک، بستنی و حتی از آرد آن به عنوان حجم دهنده در برخی از انواع نانها استفاده میشود.
خواص داروئی میوه بلوط:
بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. خواص میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند. حتی اگر آنرا خشک و در کرده و با در گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند. می توان بلوط را بو داده و سپس آنرا دم کرده و از آن چائی تهیه کرد. مقدار مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می باشد. این دم کرده را می توان برای مورد زیر بکار برد.
بواسیر را برطرف می کند.
اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند.
درد معده و گاز معده را برطرف می کند.
برای رفع کم خونی موثر است.
نرمی استخوان را درمان می کند.
برای تقویت عمومی بدن موثر است.
برای معالجه اسهال اطفال، در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آنرا به اطفال می دهند.
خواص درخت بلوط برای استفاده از پوست درخت بلوط می توان آنرا دم کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق در آنرا در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید.
میوه بلوط ترشحات زنانه را از بین می برد. مصارف خارجی پوست درخت بلوط برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود. بدین منظور باید 15 گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد.
از این جوشانده می توان بعنوان کمپرس استفاده کرد و یا آنرا در وان حمام ریخته و در آن استراحت نمود.
میوه بلوط خون مردگی را درمان می کند.
میوه بلوط اگزما را از بین می برد.
میوه بلوط برای درمان بیماری های پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یک ربع ساعت استراحت کنید.
اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید.
گز علفی در اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت میوه بلوط ماده ای به بیرون تراوش می کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر 2 سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود. برای استفاده از گز شاخه های درخت را تکان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد. البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود. گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود. (50 گرم در یک لیتر آب جوش)
میوه بلوط برای سلامتی ما خواص زیادی دارد که در اینجا به آنها اشاره کردیم. امیدواریم اطلاعات کافی را درباره خواص میوه بلوط کسب کرده باشید.