اسکلرودرمی و بررسی پوست سفت یا سخت شده
اسکلرودرمی، یک واژه یونانی است و میتوان آنرا به عنوان”پوست سخت شده” ترجمه کرد. در این بیماری پوست براق و سفت می شود. دو نوع اسکلرودرمی وجود دارد: اسکلرودرمی موضعی و اسکلرودرمی سیستمیک. در اسکلرودرمی موضعی، بیماری به پوست و بافتهای زیرین پوست درگیرشده محدود می شود. این بیماری می تواند به شکل لکه ای (مورفه آ) یا به شکل یک نوار سخت شده (اسکلرودرمی خطی) باشد. در نوع سیستمیک، فرایند گسترده است و نه تنها پوست بلکه دیگر اعضای داخلی بدن را درگیر میکند. اسکلرودرمی، جزو بیماریهای خودایمنی است که سفت شدن پوست جزو بارزترین علایم آن محسوب میشود.
اسکلرودرمی یا سفتی پوست
«اسکلرو» بهمعنای سفتی و «درمی» بهمعنای پوست است و به همین دلیل هم بیماری اسکلرودرمی، را در مواردی «سفتی پوست» هم مینامند اما در این بیماری، بیمار فقط علایمی مانند سفتی پوست را تجربه نمیکند، بلکه دچار مشکلات دیگری مانند ناراحتیهای تنفسی و کلیوی هم میشود. به گزارش آسان طب وقتی فردی به اسکلرودرمی، مبتلا میشود، سلامتش بیشتر با عوارض تنفسی و کلیوی در معرض خطر قرار میگیرد، نه با مشکل پوستی. ابتلا به این بیماری باعث سفت شدن پوست قسمتهای انتهایی اندامها، دستها و انگشتان میشود.
درمان بیماری اسکلرودرمی
گاهی افرادی که از این بیماری رنج میبرند، در اثر سفت شدن بیش از اندازه انگشتان دست و پا، با محدودیتهای آزار دهندهای در خم و راست کردن آنها مواجه میشوند. معمولا نوک انگشتان این بیماران در مواجهه با سرما، دچار زخمهای ناراحتکنندهای میشود که به درمان نیاز دارند. درمان بیماری اسکلرودرمی، باید حتما زیر نظر متخصص روماتولوژی انجام شود اما از آنجا که علایم پوستی این بیماری بسیار واضحتر هستند و نام آن هم براساس نشانههای پوستیاش گذاشته شده، ممکن است این بیماران ابتدا به متخصص پوست مراجعه کنند و سپس با تشخیص نوع بیماری، به متخصص روماتولوژی ارجاع داده شده و تحت درمان قرار گیرند.
منبع: https://mag.asanteb.com