با علت شکنندگی ناخن ها آشنا شوید
علت شکنندگی ناخن ها موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. خیلی از ما مدام ناخن هایمان می شکند ، ولی علت آن را نمی دانیم و از این قضیه ناراحتیم. اما اگر با علت شکنندگی ناخن ها آشنا شویم می توانیم آن را درمان کنیم.
علت شکنندگی ناخن ها
تغذیه نامناسب و کمبود ویتامین ها یک علت شکنندگی ناخن هاست. از مواد مغذی که برای سلامت ناخن ها لازمست می توان به کلسيم به میزان زیاد ، منيزيم، پروتئين ، سيليس و … اشاره کرد.
کم کاری تیرویید یکی دیگر از علل شکنندگی ناخن است. وقتی دچار کم کاری تیروئید باشیم ناخن ها توان نگهداری آب را ندارند و در نتیجه سطح آنها خشک و شکننده می شود.
یک علت شکنندگی ناخن ها کمبود آهن است که مستقیما بر روی ناخن ها تاثیر می گذارد. نبود آهن کافی در بدن موجب نازک شدن ناخن ، شکنندگی ناخن ، خشکی ناخن و … می شود.
برای جبران کمبود آهن باید خوراکی های آهن دار مانند اسفناج، گوشت قرمز و تخم مرغ را زیاد میل کنید. همچنین می توانید قرص آهن بخورید.
قرار دادن ناخن ها در آب به مدت طولانی یکی دیگر از علل شکنندگی ناخن هاست. شما باید در هنگام کار طولانی مدت با آب حتما از دستکش استفاده کنید تا ناخن های تان اسیب نبیند.
استفاده همیشگی و بیش از حد از لاک های ناخن به ناخن صدمه می زند. سعی کنید فقط برای مهمانی ها لاک بزنید. همچنین لاک سالمی را انتخاب کنید. لاک های خیلی ارزان برای ناخن مفید نیستند.
برخی دیگر از علل شکنندگی ناخن ها
تماس مدام ناخن با شوینده ها و پاک کننده های قوی ، کلر و نور مستقیم آفتاب و … همگی از علت شکستن ناخن ها به شمار می آیند.
گاهی وقتها هم شما به خاطر بیماری های پوستی دچار شکنندگی ناخن یا ترک ناخن می شوید.
سرمای زیاد هم میتواند باعث شکستن ناخن شود. پس سعی کنید از ناخن هایتان در مقابل دما هم مراقبت کنید.
یک علت شکنندگی ناخن ها خشکی ناخن است. این خشکی ممکنست در اثر افزایش سن ، آب و هوا و شرایط محیطی و …. باشد. برای رفع این مشکل باید آبرسانی ناخن ها را انجام دهید.
خودتان مایعات زیاد بنوشید. با کرم ها و روغن های مختلف مثل روغن زیتون و روغن نارگیل ناخن هایتان را چرب کنید تا مشکل تان رفع شود.
پرکاری تیروئید هم ممکنست یک علت شکنندگی ناخن باشد. کلا اگر ریزش موی زیادی دارید یا ناخن های تان می شکند حتما یک آزمایش تیروئید برای احتیاط بدهید.
نکاتی برای داشتن ناخن های سالم
– جویدن ناخن و پوسته های اطراف ان برای سلامت ناخن ها ضرر دارد.
– تا جایی که می توانید لاک نزنید و در مواقع ضروری از لاک های باکیفیت استفاده کنید تا به ناخن های تان ضرر نزند.
– بعد از پاک کردن لاک از روی ناخن آن را با یک مرطوب کننده چرب کنید.
– اگر ناخن های شکننده ای دارید آن را خیلی بلند نگذارید. حداقل تا زمانی که مشکل تان رفع شود.
– ناخن هایتان را به کمک انواع مرطوب کننده مرطوب نگه دارید تا کمتر بشکند. برای اینکار میتوانید از روغنهای طبیعی مثل نارگیل یا زیتون استفاده کنید.
– ناخن ها را از ته کوتاه نکنید. چون هم ممکنست عفونت کند و هم به آن صدمه وارد می شود.
– ناخن هایتان گرد نکنید. ناخن باید صاف کوتاه شود ، ولی اکثرا آن را گرد کوتاه می کنند.
بیشتر بدانید : ساختمان ناخن ها و چگونگی رشد ناخن ها
امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره علت شکنندگی ناخن ها تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید. اگر شما اطلاعات دیگری در این زمینه دارید همین الان در بخش نظرات بیان کنید تا دیگران از ان استفاده کنند.