کم خونی و روزه داری به هم ارتباط دارد؟ 3 ویدیو دستورات مفید

کم خونی یکی از مشکلاتی است که خیلی از افراد دچار آن می شوند. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب میخواهیم بدانیم که کسانیکه کم خونی دارند آیا میتوانند روزه بگیرند یا روزه بر آنها واجب نیست. کم خونی و روزه داری ربطی به هم ندارند. چون اکثر کم خونی ها بخاطر فقر آهن است و کسانیکه این نوع کم خونی را دارند میتوانند روزه بگیرند.

آیا کم خونی و روزه داری به هم ربط دارد؟

 

افرادی که کم خونی تالاسمی دارند روزه بگیرند یا خیر؟!

 

کلا چه افرادی نباید روزه بگیرند؟

 

کم خونی و روزه داری

از آنجایی که اکثر کم خونی ها از نوع کم خونی ناشی از کمبود آهن هستند، روزه داری با کم خونی منافاتی ندارد.

دکتر سیما صدرای، متخصص طب مکمل و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه کم خونی افراد با روزه‌داری منافاتی ندارد، تاکید کرد:

«باید توجه داشت که نمی توان برای تمام افرادی که به یک نوع بیماری مشترک مبتلا هستند، دستورالعمل یکسانی در مورد روزه داری تجویز کرد؛ چراکه شرایط هر فرد از جمله سن، جنسیت و شدت بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

بیماران مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، با مصرف مکمل آهن (قرص یا شربت یا کپسول آهن) در وعده افطار یا سحر به راحتی می‌توانند روزه بگیرند و این مشکل با روزه‌داری منافاتی ندارد.

البته بیمارانی که میزان ذخایر آهن آنها پایین است و مدام دچار ضعف و سستی می‌شوند و با افزایش ضربان قلب روبرو هستند، در خصوص اقدام به روزه‌داری باید با پزشک مشورت کنند؛ چراکه در این بیماران برعکس بیماران مبتلا به تالاسمی توصیه می‌شود که همراه با گوشت بویژه در وعده افطار از لیموترش تازه استفاده شود.

علت کم خونی باید ریشه یابی و به صورت هورمونی درمان شود.

بقیه اطلاعات درباره کم خونی و روزه داری

کم خونی و روزه داری

اغلب افراد پس از افطار با فاصله کمی یا همراه غذا، چای می‌نوشند که باعث تشدید کم خونی در افراد می‌شود

طب فشاری یا رفلکس‌تراپی روشی است که برای تمامی اعضای بدن، “نقطه” را در نظر می‌گیرد و با مالش و فشار آن نقطه به رفع ناراحتی می‌پردازد که با فشار دادن مرکز کف دست و میان چهارانگشت منجر به کاهش خونریزی و تقویت بافت رحم در زنان می‌شود.

همچنین چرب کردن کف پا قبل از خواب با روغن‌های گیاهی منجر به افزایش چرخش خون در بدن در طی روز می‌شود و از سر دردهای حاصل از کم خونی در زمان روزه‌داری جلوگیری می‌کند.

رعایت رژیم غذایی خون‌ساز در ماه رمضان از اهمیت بسزایی برخوردار است. اغلب افراد پس از افطار با فاصله کمی یا همراه غذا، چای می‌نوشند که باعث تشدید کم خونی در افراد می‌شود.

بهتر است افراد با کاهش مصرف چای که مانع جذب آهن می‌شود، آب گرم به همراه هل، بیدمشک یا دارچین بنوشند.»

اغلب افراد پس از افطار با فاصله کمی یا همراه غذا، چای می‌نوشند که باعث تشدید کم خونی در افراد می‌شود

نکات لازم برای کم خونی های روزه دار

– بیشترین نوع کم خونی ‌ها از نوع تغذیه ‌ای است که در راس آن ها کم خونی ناشی از فقر آهن (مواد لازم برای ساخت گلبول های قرمز) قرار دارد. افراد مبتلا به این کم خونی اگر داروهای شان را در سحر یا افطار مصرف کنند، مشکلی در روزه داری نخواهند داشت.

– افراد مبتلا به کم خونی باید از مواد غذایی غنی از آهن و عوامل افزایش دهنده جذب آهن در برنامه غذایی خود استفاده کنند. همچنین از مصرف چای، حدود یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا، جدا خوداری کنند.

در کم‌خونی فقر آهن، مصرف گوشت قرمز، جگر و حبوبات تجویز می‌شود.

باید توجه داشت که «آهن» موجود در گوشت قرمز و غذاهای حیوانی به راحتی از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود، ولی آهن موجود در گیاهان و حبوبات کمتر جذب بدن می‌شود.

راههای درمان کم خونی و روزه داری

کم خونی و روزه داری

افسنتین، گیاهی است شفابخش که هم به طور وحشی می روید و هم آن را کشت می کنند و براحتی می توانید آن را از عطاری ها تهیه کنید. ۵ تا ۶ گرم از برگ این گیاه را در یک لیتر آب جوش بریزید و چند دقیقه آن را بجوشانید و بعد بگذارید خنک شود.

آن را صاف کرده و با کمی عسل شیرین کرده و قبل از ناهار و شام یک فنجان از آن را میل کنید. این جوشانده برای درمان کم خونی و لاغری بسیار موثر است. انگور به علت داشتن آهن، منگنز و منیزیم برای درمان کم خونی بسیار موثر است؛ البته انگور شیرین با پوست نازک.

نوشیدن روزانه ۳ تا ۵ فنجان شربت بارهنگ کم خونی را از بین می برد.

۲۰ گرم از آب تره را با عسل مخلوط کرده و روزانه ۲ تا ۳ فنجان از آن را میل کنید که درمان کامل و خوبی برای کم خونی است.

۲۰ گرم جو پوست کنده را در یک لیتر آب سرد بریزید و بجوشانید و آب اول آن را دور ریخته و دوباره یک لیتر آب روی آن بریزید و یک ربع بجوشانید و صاف کنید و پس از هر وعده غذا یک فنجان از آن را بنوشید.

کسانی که دچار کم خونی هستند یک روز در میان بعد از وعده غذایی پنج، شش عدد فندق خام بخورند.

برگ های کلم سبز و قرمز خام را به صورت سالاد قبل از هر وعده غذایی میل کنید. برگ های کلم دارای کلسیم و گوگرد فراوان بوده و بسیار برای کم خونی مفید است.

جوشانده برگ یا پوست گردو بهترین دارو برای کم خونی است.

۲۰ تا ۳۰ گرم از برگ های خشک گزنه را در نیم لیتر آب سرد بریزید و ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانید و سپس ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد، بعد آن را صاف کنید و روزی ۳، ۴ بار و هر بار یک فنجان از آن را بنوشید که برای کم خونی بسیار موثر است.

حدود ۵ گرم از ریشه خشک ریواس را به صورت پودر درآورید و داخل یک لیوان آب ولرم حل کرده و با عسل شیرین کنید و خوب هم بزنید و هر روز قبل از غذا یک فنجان از آن را بنوشید.

داشتن تغذیه خوب و مناسب همراه با گیاهان دارویی می تواند بسیاری از بیماری ها را معالجه و ریشه کن کند، پس از معجزه این مواد غافل نشوید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دکمه بازگشت به بالا