راهکارهایی برای موفقیت اقتصادی و موفقیت مالی

موفقیت اقتصادی و مالی نیاز به دانستن مهارتهایی دارد. به عنوان مثال یکی از مهارتها برای رسیدن به موفقیت اقتصادی داشتن صبر است. هیچ کس یک شبه به موفقیت نمی رسد و مسلما ممکنست در بین راه با شکست هایی روبرو شود که اگر صبر نداشته باشد نمی تواند از جایش بلند شود. برای رسیدن به موفقیت اقتصادی باید یک برنامه ریزی صحیح و منظم داشته باشید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره موفقیت اقتصادی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

موفقیت اقتصادی و موفقیت مالی
موفقیت اقتصادی و موفقیت مالی

ترفندهای موفقیت اقتصادی و مالی

در اینجا برخی ترفندها و ایده ها برای رسیدن به موفقیت اقتصادی را برای شما بیان می کنیم. مطمین باشید اگر اینها را در مسایل اقتصادی خود به کار ببرید بی بهره نخواهید ماند.

ایجاد بودجه و پیروی از آن 

توانایی برنامه ریزی برای نیازهای مالی و تعیین محدودیت ها در برخی هزینه های خاص تقریبا همیشه در بلند مدت نتایج بهتری را به همراه خواهد داشت. شاید هر فردی بتواند اقدام به بودجه بندی کند، اما نظم کافی برای دنبال کردن آن دشوارتر است.

حفظ حداقلی هزینه های ماهانه و مکرر  

افرادی که از نظر مالی موفق هستند هزینه های ماهانه خود را ارزیابی کرده و در صورت امکان آنها را کاهش می دهند. با اجتناب از هزینه های غیر ضروری، آنها بخش بیشتری از درآمد خود را می توانند به پس انداز اختصاص دهند.

بهره مندی از آموزش مالی سالم

افرادی موفق از نظر مالی از جریان ها و روندهای اقتصادی فعلی به خوبی آگاه بوده و به طور مداوم دانش خود را افزایش می دهند. بر همین اساس، آنها قادرند هنگام مدیریت پول تصمیم گیری های درستی انجام دهند.

 برای رسیدن به موفقیت اقتصادی
برای رسیدن به موفقیت اقتصادی

تمرکز بر دوره زمانی بلند مدت

افراد موفق از نظر مالی برنامه ریزی برای دستیابی به این جایگاه را از دیروز آغاز نکرده اند. اگر قصد دستیابی به موفقیت مالی را دارید، توانایی تفکر درباره اهداف مالی بلند مدت در شرایطی که به شرایط مالی امروز رسیدگی می کنید، عادتی کلیدی برای تمرین است.

احترام به پول و درک ارزش آن 

افرادی که درک و شناخت درستی از ارزش پول دارند در نهایت به موفقیت اقتصادی و پول بیشتر دست می یابند.

پس انداز به عنوان یک اولویت 

اگر اقدام به پس انداز کنید از امنیت مالی بیشتری در آینده برخوردار خواهید بود. حتی اختصاص بخش کوچکی از درآمد خود به این کار می تواند نتایج چشمگیری را در آینده به همراه داشته باشد.

عدم مقایسه خود با دیگران

افراد موفق از نظر اقتصادی زمان و پول را برای مقایسه خود با دیگران و یا این که شبیه آنها باشند، هدر نمی دهند. این افراد بر اهداف و توانایی های مالی خود متمرکز می شوند.

کاهش و جلوگیری از بدهی

در صورتی که بدهکار نباشید، موفقیت اقتصادی می تواند به سادگی محقق شود. اگرچه همیشه امکان اجتناب از بدهی وجود ندارد، اما به حداقل رساندن آن تا حد ممکن باید یکی از اولویت ها در نظر گرفته شود.

کنترل هزینه های ناگهانی

همگی ما مواقعی را که تمایلی ناگهانی به خرید چیزی که می خواهیم، اما نیاز ضروری به آن نداریم را تجربه کرده ایم. تفاوت بین اکثر مردم و آنهایی که از امنیت مالی سود می برند به کنترل این خریدهای ناگهانی باز می گردد.

سرمایه گذاری برای آینده

تصمیم گیری درباره سرمایه گذاری برای بازنشستگی پیش از موعد، شما را در مسیر امنیت مالی چند گام جلوتر قرار می دهد.

احتیاط و دقت هنگام تصمیم گیری

افرادی که از نظر مالی موفق هستند به طور معمول از این عادت مشترک برخوردار هستند. آنها به ندرت تصمیماتی سریع بدون بررسی و تفکر درباره شرایط می گیرند. در مقابل، آنها زمانی را به پژوهش درباره احتمالات، توجه به شرایط موجود و تمرکز بر آن چه واقعا اهمیت دارد، صرف می کنند.

پیگیری بدهی ها

برخی مواقع پیگیری این که چه مقدار بدهکار هستید، آسان تر از آن چیزی است که تصور می کنید. این در شرایطی است که افراد موفق از نظر مالی همواره آگاهی کامل و دقیقی از میزان بدهی خود دارند.

صرفه جویی در زندگی

بسیاری از ثروتمندن جهان از زندگی پر از تجملات لذت می برند که برای اکثر مردم رویایی بیش نیست. اما آنها نیز فعالیت خود را با در اختیار داشتن خانه ای لوکس و هواپیمای اختصاصی آغاز نکرده اند. بسیاری از ثروتمندان جهان صرفه جویی و فعالیت در چارچوب آن چه در اختیار داشته را دنبال کرده اند. آنها با ارزیابی هزینه های خود موارد غیر ضروری را حذف کرده و در زمان ممکن تنظیمات لازم در بودجه خود را انجام داده اند.

موفقیت اقتصادی و موفقیت مالی
موفقیت اقتصادی و موفقیت مالی

تعیین اهداف

افراد موفق از نظر مالی فعالیت خود را با تعیین اهداف آغاز کرده و تعیین اهداف جدید پس از دستیابی به اهداف قدیمی را دنبال کرده اند.

معوق نگذاشتن 

افراد موفق از نظر مالی هنگامی که صورت حساب و یا قبضی را دریافت می کنند، آن را پرداخت می کنند. آنها بدهی های خود را نادیده نمی گیرند و به سرعت آنها را پرداخت می کنند.

آغازی زودهنگام

تفکر و برنامه ریزی برای آینده مالی از هر زمانی می تواند آغاز شود. چه این روند با افتتاح حساب پس انداز هنگامی که با والدین خود زندگی می کنید و چه با سرمایه گذاری برای بازنشستگی آغاز شود، به هر میزان که قادر به پس انداز باشید، تقاوتی بزرگ در پایان کار را رقم خواهید زد.

همکاری با مشاوران حرفه ای

حتی باهوش ترین و موفق ترین افراد در جهان به کمک افراد حرفه ای دیگر نیازمند هستند. آنها ترس و نگرانی از مشاوره با افراد متخصص در حوزه های خاص ندارند.

صبر

موفقیت اقتصادی یک شبه حاصل نمی شود. در اغلب موارد روندی چند ساله با پشتکار و تعهد زمینه ساز دستیابی به این هدف است. برای رسیدن به موفقیت اقتصادی یکی از نیازهای مهم صبر است.

امیدواری

امیدواری در رسیدن به موفقیت اقتصادی و مالی موثر است. افراد موفق از نظر اقتصادی به ندرت در مسیر تحقق اهداف خود و در مواجهه با چالش ها دلسرد و ناامید می شوند. در مسیر موفقیت اقتصادی باید برای زمان های سخت، رویدادهایی غیر منتظره و مواقعی که احساس می کنید به بن بست رسیده اید، آماده باشید.

درس گرفتن از اشتباهات گذشته

استفاده نامناسب و اشتباه از پول اتفاقی معمول در زندگی همه انسان ها محسوب می شود. همه ما چنین اشتباهاتی را انجام می دهیم، اما افرادی که در نهایت به موفقیت اقتصادی دست می یابند نه تنها این اشتباهات را انجام داده، بلکه آموزه های لازم از آنها را فرا گرفته اند. به گفته “بیل گیتس”، یکی از مشهورترین ثروتمندان جهان، جشن گرفتن موفقیت خوب است، اما مهم تر از آن توجه به آموزه های شکست است.

موفقیت اقتصادی
موفقیت اقتصادی

10 راهکار برای رسیدن به موفقیت اقتصادی

ما به دنبال موفقیت اقتصادی هستیم، اما به ندرت تعریف روشنی از موفقیت اقتصادی برای خود داریم. از خود بپرسید:

 
•    به نظر شما موفقیت چیست؟

•    چرا برایتان مهم است؟

•    برای رسیدن به آن حاضرید چه کارهایی انجام دهید؟

به گزارش بانکی دات آی آر ، وقتی نوبت به سرمایه گذاری می رسد، باید گفت که تعداد معدودی از افراد ، شانس،مهارت یا توانایی در زمینه  اوراق بهادار و موفقیت در بازار رقابتی بورس و یا سایر سرمایه گذاری ها را دارند.

حال در اینجا 10 راهکار موثر ارائه می شود که توجه به آنها در راه کسب موفقیت توصیه می شود:

1.لازم است گام اول را با توجه کافی به موجودیتان و تعریفتان از موفقیت بردارید.

تعریف شما از موفقیت چیست ؟ تعریفتان از موفقیت اقتصادی چیست ؟ برای رسیدن به اهداف چا ابزارهایی را در اختیار دارید و چه ابزارهایی را می توانید برای خود فراهم کنید ؟

2. این موضوع را به شکل راز نگه ندارید بلکه آن را در خانواده و بین دیگر سهام داران و شرکایتان مطرح کنید.دلیلی وجود ندارد که با نزدیکانتان چه از نظر خانوادگی و چه از نظر اقتصادی از برنامه های مالی صحبت نکنید، شاید آنها بتوانند به شما کمک کنند.

3.توصیه می شود تفکراتتان را به قلم بیاورید. اگردستیابی به موفقیت برایتان اهمیت دارد ارزش نگاشتن را دارد.

نوشتن به شما کمک می کنید احساس تقید بیشتری به برنامه ها داشته باشید ، نیازی نیست این برنامه ها ، برنامه های کلان اقتصادی باشد ، شما می توانید بنویسید که از این پس در برخی مسائل قصد کم کردن ولخرجی هایتان را دارید ، یا می خواهید درآمدتان را در راههایی که کیفیت زندگی را بهبود می بخشد استفاده کنید.

اگر بتوانید تمامی مسائل را ریز و تا حدی مصداقی و واقعی بنویسید بسیار بهتر خواهد بود. مرور کردن نوشته ها در هر روز توصیه می شود .

4.آشفتگی های موجود در اطرافتان را شناسایی و مسئولیت برطرف کردن آنها را به عهده بگیرید.

همه ی ما کارهایی داریم که هر چند شاید کوچک باشند اما انجام آنها را به تاخیر انداختیم و چند کار انجام نشده به همین ترتیب در گوشه ای از ذهنمان تلمبار شده و اجازه نمی دهد فکرمان باز شده و در مورد مسائل مهم تمرکز لازم را داشته باشد ، پس بهتر است ابتدا وقتی بگذارید و تمام کارهای انجام نشده تان را با رعایت اولویت به پایان ببرید.

5.برنامه ای بریزید که منطقی، روشمند و معنادار باشد.

خب ، تا حدی ذهنتان نظم و تمرکز لازم را به دست آورد ، وقت آن است که برنامه ریزی کنید ، یک برنامه ی عملی و چالشی.

برنامه ی چالشی به برنامه ای می گویند که در عین در دسترس بودن ، رسیدن به آن تا حدی سخت و دشوار است ، به بیان ساده تر نه آنقدر سخت و دست نیافتنی است که شما را ناامید کند و نه آنقدر راحت و ساده که انگیزه های شما را از بین ببرد ، یک برنامه ی متعادل و انگیزشی.

پر واضح است که با این توضیحات ، برنامه های احساسی و کوتاه مدت نمی تواند شما را به جایی برساند.

6.با گروهی از افراد متخصص کار کنید تا شما را کمک کنند.

بگردید و افراد متخصص و دلسوز را که می توانند کمک حال شما در برنامه هایتان باشند ، پیدا کنید ، بدون مشورت با این افراد ، به عملی شدن برنامه ها نمی توان امید چندانی داشت.

لازم هم نیست راه دور بروید ، سعی کنید از افراد دور و برتان شروع کنید ، کم کم گزینه ی مورد نظرتان را پیدا خواهید کرد.

7.فقط به عوامل علم اقتصاد اعتماد نکنید.

بهتر است جایی هم برای سایر عوامل بگذارید ، گاهی اوقات گرفتن دست یک نیازمند ، یا کمک مالی به کسی که از شما کمک می خواهد ، می تواند شما را زودتر به اهدافتان برساند ، البته باید شرایطی را هم در این امر رعایت کرد.

8.به دنبال راههای میانبر و فوری نباشید که سازگار نخواهند بود.

اجازه بدهید مثالی بزنم تا این مساله به خوبی جا بیفتد .

فرض کنید مادری در حال غذا دادن به کودک خود است ، این مادر بعد از هر لقمه ی غذا ، قد و وزن کودک خود را اندازه می گیرد تا ببیند چقدر بزرگ شده است ! و از اینکه این لقمه ها تاثیری بر رشد کودک نداشته و او تغییری نکرده ناراحت و ناامید می شود.

شاید مثال خنده داری باشد ، اما در واقع بسیاری از ما در مسائل زندگی خود اینگونه عمل می کنیم و اجازه ی گذشت زمان برای تاثیر برنامه هایمان را نمی دهیم و سریع ناامید می شویم.

مشخص است که آن مادر اگر 6 ماه به طور منظم و با برنامه به کودک خود غذا دهد ، تاثیر آن را درک خواهد کرد ، ولی پس از 6 ماه .

بنابراین انتظار معجزه آن هم در کوتاه مدت از برنامه های خود نداشته باشید ، به طور پیوسته و مدام برنامه ها را اجرا کنید ، کم کم نتیاج آن را مشاهده خواهید کرد.

9.برنامه خود را به طور دوره ای مرور کنید و پیشرفتتان را به نمودار ببرید.

گفتیم که به خود زمان بدهید ، اما این بدین معنی نیست که نسبت به نتیجه بی تفاوت باشید ، سعی کنید دوره های زمانی – مثلا یک ، دو یا سه ماهه – برای ارزیابی عملکرد و بررسی نتایج برنامه هایتان در نظر بگیرید ، ممکن است به این نتیجه برسید که یک یا چند برنامه ی خاص نتوانسته بازده خوبی داشته باشد ، پس بهتر است در مورد ان تجدید نظر کنید ، و یا بالعکس ، یک یا چند برنامه تاثیر بسیار خوبی داشته ، آنرا ادامه دهید.

10.موفقیت های خود را هرچند کوچک تحسین کنید.
در برنامه ریزی و به خصوص ابتدای آن با خود مهربان باشید ، موفقیت های کوچک خود را جشن بگیرید و برای آن از خدای خود تشکر کنید ، از همسر ، پدر و مادر ، و دوست و آشنایانتان به خاطر کمکی که برای رسیدن به همان موفقیت کوچک به شما کردند قدردانی کنید و بگویید که به کمک آنها در ادامه ی راه نیازمندید.

موفقیت اقتصادی و پولدار شدن ، روشهای پولدار شدن و راهکارهایی برای موفقیت اقتصادی
موفقیت اقتصادی و پولدار شدن ، روشهای پولدار شدن و راهکارهایی برای موفقیت اقتصادی

 نکاتی مدیریتی مالی جهت ثروتمند شدن

آدم های پولدار میانگین هوشی بالاتری نسبت به سایر افراد ندارند، اما انتخاب های آنها در مورد نحوه خرج کردن پول و صرف زمان با بقیه افراد فرق می کند. بر اساس نوشته های دکتر توماس استنلی در کتاب “ذهن میلیونر”، 5 “عامل موفقیت” وجود دارد که 80% از سرمایه داران بزرگ دنیا با آن موافق هستند و جزء اصلی ترین عوامل رسیدن به موفقیت به شمار می روند. دو نمونه از این عوامل به شرح زیر می باشند:

1- انضباط – کنترل فردی
2- سخت کوشی

بیش از سایرین خوب به هر حال هیچ یک از این دو مورد کارهای جالبی به نظر نمی رسند و با برنامه های تبلیغاتی که شعار “با شرکت در مسابقه ما یک میلیون دلار می برید” همخوانی ندارند؛ اما به راستی تا کنون به این مطلب فکر کرده اید که چگونه می توانید پولدار شوید؟ البته منظور من پولدار شدن های یک شبه نیست، بلکه پولدار شدن از طریق برنامه ریزی می باشد. به خواندن ادامه دهید تا ببینید از همین امروز چه کارهایی میتوانید انجام دهید تا فردا پولدارتر شوید.

درس اول: داستان پولی خود را بازنویسی کنید همه ما برای خود داستانی در مورد پول هایمان داریم که من به آن “نقشه پولها” میگویم. این درست همان راهی است که شما در ذهن برای خود خلق کرده و به صورت ناخودآگاه در زندگی آنرا دنبال می کنید. این نوع طرز تفکر می تواند شما را به پول نزدیک تر کرده و یا از آن دورتر کند. برای بیشتر ما که همیشه در طول زندگی خود عباراتی نظیر: “ما قدرت خرید آنرا نداریم” ، “من که پول چاپ نمی کنم” ، “هیچ کسی نیست که هم پولدار باشد و هم خوشحال” را از زبان اطرافیانمان می شنویم،  به این نتیجه می رسیم که پس انداز پول کار دشواری است؛ اما نباید با این طرز تفکر غلط برای خود محدودیت ایجاد کنید و میزان سپرده حسابتان همیشه زیر صفر باشد.

باید نوعی بازبینی مجدد بر روی دخل و خرج خود داشته باشید. باید تمام تصورات غلط را در ذهن خود دور بریزید و خودتان را از نظر اقتصادی مستقل کنید. نحوه تفکر خود بر روی پول و افراد پولدار را تغییر دهید. دکتر “هارو اکر” نویسنده کتاب: “اسرار ذهن میلیونر” معتقد است که باید به برخی چیزها اعتراف کنید. حالا چرا اعتراف و نه اثبات؟ بر اساس فرهنگ لغت اعتراف یعنی: “پذیرفتن یک بیانیه و یا موقعیت با میل و رغبت باطنی” بنابراین اگر در زندگی خود به دنبال موفقیت هستید، باید داستان پول های خود را بازبینی کرده و آن را از نو بازنویسی نمایید. شاید در نگاه اول این امر قدری دشوار به نظر برسد، ولی آیا می خواهید قدری کارهای دشوار انجام دهید و پولدار باشید و یا نه ترجیح می دهید راحت طلب و بی پول باشید؟

درس دوم: هوس پول خرج کردن را محدود کنید بر اساس آمارهای بدست آمده، هر دانشجو در حدود دو میلیون ریال به صندوق های قرض الحسنه بدهکار است و این رقم پس از فارغ التحصیلی به 5 میلیون ریال نیز میرسد. از آنجایی که سود وام ها اغلب زیاد می باشد هر چقدر بیشتر در پس دادن آنها تعلل کنید، مجبور به پرداخت هزینه های بیشتری خواهید شد. بهتر است تا آنجایی که می توانید بر روی باز پرداخت وام های خود تمرکز کنید و سعی کنید میزان سپرده کلی خود را تا آنجایی که می توانید افزایش دهید.

با این کار اعتبار خود را در بانک ها افزایش می دهید. اعتبار هم ربطی به میزان پول نقدی که در حساب خود خوابانده اید ندارد، به طور معمول، کمترین میزان پرداخت شما در هر ماه می تواند 4% از کل بدهیتان را در بر بگیرد. اگر قرار باشد 5 میلیون تومان را در 18 نوبت پرداخت کنید، می توان گفت که تقریباً با ماهی دویست هزار تومان به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. شاید مدت زمان بسیار زیاد برای انجام دادن این کار احتیاج باشد، اما پس از اینکه حساب خود را تصفیه کردید، اعتبار بالایی نیز از آنتان خواهد شد و به هر حال میزان بازپرداخت هم زیاد نبوده و اصلاً متوجه هم نخواهید شد.

درس سوم: پس انداز کردن هر یک تومان درس اول و دوم به راحتی به شما کمک می کنند که درس سوم را بتوانید به درستی انجام دهید. طبق ارزش های پولی و مالی می توان اظهار داشت که هر هزار تومانی که امروز پس انداز کنید، در آینده می تواند ارزش بسی بالاتری داشته باشد. اگر شما تصمیم جدی در پس انداز کردن پول هایتان گرفته اید، باید به خاطر داشته باشید که این شما هستید که باید به آنها بگویید که کجا بروند نه اینکه تعجب کنید که آنها خودشان کجا می روند! و اگر هم در حال حاضر برنامه ای برای سرمایه گذاری پول هایتان ندارید، بهتر است فعلاً یک حساب پس انداز موقتی باز کنید. همچنان که شما به نحوه پس انداز پول هایتان فکر می کنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که روزها، هفته ها و ماهها در حال سپری شدن است. پول شما می تواند در طول این مدت برایتان کار کرده و سود بسیار زیادی را عایدتان کند. حتی اگر 50 یا 100 هزار تومان هم دارید، اصلاً مهم نیست، تنها نکته مهم که باید به خاطر داشته باشید این است که تعلل بیش از اندازه به هیچ وجه جایزنمی باشد.

موفقیت اقتصادی و پولدار شدن ، روشهای پولدار شدن و راهکارهایی برای موفقیت اقتصادی
موفقیت اقتصادی و پولدار شدن ، روشهای پولدار شدن و راهکارهایی برای موفقیت اقتصادی

در اینجا برخی روشهای رسیدن به موفقیت اقتصادی را در اختیارتان گذاشتیم .سعی کنید حتما این موارد را در شغل و زندگی تان به کار ببرید تا زودتر به موفقیت اقتصادی برسید.

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا