مادر شوهر و عروس ،یک رابطه جنجالی

مادر شوهر و عروس در قدیم رابطه خیلی خوبی نداشتند. اما امروزه با توجه به افزایش دانش افراد رابطه مادرشوهر و عروس با هم بهتر شده است. اگر مادرشوهر و عروس تا جایی که میتوانند احترام طرف مقابل را بگیرند و فک نکنند که طرف مقابل شوهر یا پسرشان را برای خودش می خواهد، رابطه شان خیلی خوب خواهد شد. مادرشوهر باید عروسش را عین دخترش و عروس هم باید مادر شوهر را عین مادرش بداند. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره مادرشوهر و عروس اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

مادر شوهر و عروس
مادر شوهر و عروس

رابطه مادر شوهر و عروس

همیشه حساسیت هایی در روابط عروس و مادر شوهر وجود داشته؛ منشأ این حساسیت ها هم وجود داماد است که برای عروس شوهر و شریک زندگی و برای مادر پاره تن است.
مادر فرزند خویش را دوست دارد و او را جگر گوشه خود می داند. مادر پسر را برای خود می خواهد و همچنان که ایثار گرانه همه مهر و محبت خویش را نثار رشد و کمال فرزندش کرده، خود نیز به مهر و محبت او در هر شرایطی نیاز دارد و این نیاز به هنگام جدایی و تنهایی، ایام پریشانی و بیماری به ویژه در دوران پیری بیشتر می شود. مادر دلواپس رابطه عروسش با دست پرورده اش است. بعضی از مادرها حتی بعد از سال ها نمی توانند نگرانی شان را از وضعیت فرزندشان پنهان کنند. حتی گاهی نگران غذای او هستند و فکر میکنند عروس شان نمی تواند غذای دلخواه پسرشان را درست کند.
مادر شوهر و عروس
مادر شوهر و عروس

این حمایت های افراطی زمینه ساز مشکلاتی می شود. مادر خود را تنها حامی و دلسوز پسر می داند و با ازدواج پسر، خود را در کنار پسر نمی بیند.

از سوی دیگر عروس هم با دنیایی از آرزوها پای به زندگی جدیدی گذاشته و می خواهد به دور از دخالت کسی زندگی اش را اداره کند. او همه توجه ، محبت و فکر همسرش را برای خود می خواهد و نمی تواند جایگاه اول همسرش را به عنوان پسر آن مادر شاهد باشد . او مایل نیست کس دیگری جز او به شوهرش چیزی بگوید، از او چیزی بخواهد و یا فکر و اندیشه او را حتی برای زمان کوتاهی در اختیار داشته باشد حتی اگر مادر شوهرش باشد.

تبعیض میان دختر و عروس

هر عروس جوانی که وارد خانواده جدید می شود، انتظار دارد، تفاوتی میان او و سایر اعضاء خانواده وجود نداشته باشد. گاهی این اتفاق نمی افتد و اگر پای درد و دل عروس های جوان بنشینید، یکی از نکاتی که از زبان آنها خواهید شنید، خاطراتی از تبعیض میان دختر و عروس خانواده است. در این گونه مواقع است که  گاهی عروس توقع چنین رفتاری را ندارد و کینه به دل می گیرد و این آغاز تخریب رابطه میان خانواده همسر و عروس است.

دخالت مستمر مادرشوهر در برنامه زندگی زوج های جوان و احضار پی در پی پسر و در اختیار گرفتن بخش قابل توجهی از اوقات او زمینه بدبینی و پیش فرض های نادرستی را در ذهن عروس ایجاد می کند.

این مشکلات زمانی پیش می آید که عروس یا مادرشوهر، خواسته یا ناخواسته غرق در خود بینی ،خود خواهی و وابستگی های نامعقول عاطفی می شوند و فقط به تأمین خواسته های خود فکر می کنند. ریشه نگرش های منفی نسبت به عروس یا مادرشوهر در خودپرستی ها و خود خواهی ها، ضعف شخصیت، تعصبات غیر معقول و محدودیت های فکری ، بد آموزی ها و بی بهره بودن از شیوه های مطلوب تربیتی و روش های برقراری ارتباط مۆثر است.

شایسته است مادر شوهر و عروس در نیکی و مهربانی، گذشت و ایثار، صبوری و فداکاری از همدیگر سبقت بگیرند.

ارتباط-با-مادر-شوهر مادر شوهر و عروس
مادر شوهر و عروس

 

انتظار معقول از مادرشوهر 

** فکر و تلاش و رفتارش در جهت تحکیم روابط میان عروس و پسرش باشد و زمینه دوستی، مودت و محبت میان آن ها را بیشتر کند. در واقع عروس برای مادرشوهر همچون دختری عزیز و دوست داشتنی باید باشدو آرامش و راحت او را آرزوی قلبی خود بداند.

** به استقلال فکری و سلیقه شخصی عروس احترام بگذارد، که این تأثیر مستقیم بر آرامش زندگی زوج جوان دارد. گرمی زندگی مشترک آن ها در دور بودن از دخالت ها و اظهار نظرهای غیر لازم است.

** به جای زبان انتقاد و رفتار دخالت گرانه باید رفتار حمایتی همراه با تکریم شخصیت زوج جوان داشته باشد.

** گفتارو رفتارش به گونه ای باشد که بقیه فرزندانش(خواهر و برادر شوهر) تایید و تکریم را از او بیاموزند.

** پسرش را به حمایت همه جانبه از همسرش تشویق کند و از او بخواهد که همسرش را همراز خود بداند .

مادر-شوهر مادر شوهر و عروس
مادر شوهر و نو عروس

عروس هم باید

**  مادر شوهر را مثل مادر خود بداند.

** بداند که برخلاف بسیاری از باورهای نادرست و ذهنیت های غلط، مادرشوهر از شخصیتی والا برخوردار است و وجودش منبع خیر و برکت است. سعی کند نگرش های منفی نسبت به مادرشوهر را از ذهن دور کند.

** از هیچ کوششی برای تکریم منزلت مادرشوهر دریغ نکند. احترام به مادر و پدر همسر از اصول مهم زندگی مشترک است.

** هر قدر نسبت به مادرِ همسر خود مهربان و صبور باشد، محبت را در دلِ همسر خود  بیشتر می کند.

گاهی صحبتهای عروس خانواده در مورد مادر شوهر بسیار متاثر کننده است. از طرف دیگر صحبتهای مادر شوهر نیز در مورد عروس خانواده جای تامل دارد. پس مشکل کجاست؟ هر دو طرف بازنده وناراحت هستند و آنچه را که می خواستند همانگونه بدست نیاورده اند. بسیاری از مشکلات ارتباطی بین مادر شوهر و عروس ناشی از نگرشهای نادرست، سوء تعبیر ها، دلخوریهای مداوم، حساسیتها، توقعات بی جا، خودخواهی ها، نداشتن شناخت کافی از یکدیگر و پیش زمینه های غرض ورزانه است.

مشکلات در زندگی انسان همیشه وجود داشته مانند مشکلات فردی، اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و ارتباطی. وجود چنین مشکلاتی باعث شده تا انسان در مورد آنها کنکاش کند و راه کارهای مناسب را پیدا کند.

گاهی ما ناآگاهانه از همان ابتدا به جای اینکه به یک پیوند دوستی در محیط خانوادگی همسرمان فکر کنیم به این مسئله فکر می کنیم که آیا با آنها می توانیم رابطه برقرار کنیم یا مورد آزار قرار می گیریم؟یعنی رابطه مادر شوهر و عروس خیلی وقتها آغشته به پیش داوری و سوء تعبیرهاست وازهمان ابتدا موجب می شود تا حالت دفاعی داشته باشیم. حرفهای اطرافیان و گفتن تجربیات منفی آنها و دیدن رفتارهای ناپسند مادر شوهر، ممکن است ما را به این فکر بیندازد که در میدان جنگ وارد شده ایم. بنابراین تصمیم می گیریم با آوردن شوهر به میدان خود، مشکلات را حل کنیم، اما این راه حل هم مشکل را به طور کلی از بین نمی برد.

در اینجا باید به این مسئله فکر کنید، همانطوری که شوهر خود را دوست دارید، باید خانواده او را نیز بپذیرید. پذیرفتن خانواده او نقش بسیاری در حل مشکلات شما دارد. زیرا صمیمت و احترام را به همراه دارد. همچنین به این فکر کنید، شما با بسیاری از مشکلات ارتباطی که تاکنون داشته اید، توانسته اید، موفق شوید، زیرا به خودتان متکی بودید. خودتان را باور کردید که می توانید و اعتماد به نفس لازم را پیدا کردید. صحبتهای دوستانه و محترمانه شما، آنها را مجاب به پذیرش شما می کند بدون اینکه مجبور شوید همسر خودتان را درگیر در این مسئله کنید.

در عین حال سعی کنید ارتباط عاطفی خود را با همسرتان قوی تر کنید. پیوند عاطفی و صمیمت با او موجب آرامش فکری و روانی بیشتر شما می شود و بهتر می توانید در جهت اهداف مشترک زندگی تان گام بردارید. در این درگیری ها او را دخیل نکنید اما به طور کلی در جریان تلاشهای شما باشد.

همانطوری که شوهر خود را دوست دارید، باید خانواده او را نیز بپذیرید. پذیرفتن خانواده او نقش بسیاری در حل مشکلات شما دارد. زیرا صمیمیت و احترام را به همراه دارد

فکر کنید بسیاری از صحبتهای که از مادر شوهر خود می شنوید و ناراحت می شوید آیا از مادر خودتان بشنوید، ناراحت می شوید.؟ یعنی حساسیت نشان نمی دهید و راحت از کنار آنها می گذرید. بنابراین سعی کنید همین روش را در مورد مادر شوهر خود نیز انجام دهید. گاهی توجه کردن به خواسته های مادر شوهر و مدارا کردن نوعی تدبیر و مصلحت است.

برای اینکه بتوانیم ارتباط درست برقرار کنیم باید ذهن مان را از بدی ها پاک کنیم و تصور کنیم که یک ارتباط تازه را می خواهیم شکل دهیم. شاید مادر شوهر شما بدخلق است اما با کمی سیاست و محبت بتوانید محبت مادرانه او را داشته باشید. در کنار صمیمیت حد فاصله و حریم ها را حفظ کنید.

در نهایت با دیدن بعضی از رابطه های خوب مادر شوهر و عروس ، خودتان را قانع کنید که این رابطه هم می تواند حاکی از صمیمیت و احترام باشد. با تلاش بیشتر آنرا بدست آورید.

بهترین رابطه این نیست که اشخاص بی عیب و نقص را گرد هم می آورد بلکه آن است هر فرد بیاموزد با معایب دیگران کنار آید و محاسن آنان را تحسین نماید.

 و اما داماد

** بیشترین مسئولیت را در تألیف قلوب مادر شوهر و عروس بر عهده دارد.

** باید بعد از ازدواج رابطه عاطفی را با مادر خود بیشتر کند و از تکریم شخصیت مادر غافل نماند.

** هرگز ذره ای از کاستی های زندگی مشترک و ضعف ها و کوتاهی های احتمالی همسرش را به مادرش انتقال ندهد، بلکه همیشه از مهر و محبت و گرمی و صمیمیت همسر خود بگوید.

** همین طور هرگز گله های احتمالی مادر و خواهر خود را به همسرش انتقال ندهد.

** اجازه ندهد که فرصتی فراهم شود تا شخصیت همسرش را مورد نقد قرار دهند.

بنابراین شایسته است عروس و مادر شوهر در نیکی و مهربانی، گذشت و ایثار، صبوری و فداکاری از همدیگر سبقت بگیرند.

مادر شوهر و عروس
مادر شوهر و عروس

مادر شوهر و عروس موضوع این بخش از اسان طب بود. عروس ، مادرشوهر و داماد باید طوری رفتار کنند که بین سه نفر صمیمیت باشد و اصلا رابطه مادرشوهری معنی نداشته باشد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

یک دیدگاه

  1. پیغمبر فرمودند نگاه کردن به چهره کسی که بین زن و شوهر ولو به زبان تفرقه بیاندازد حرام است اگر زنان و مردان ایرانی معنای این را بفهمند بیشتر هوای همسرشان را دارند و از همسر به موقع دفاع می کنند. متاسفانه در جامعه بسیاری از افراد یک بوم و دو هوا کار می کنند . مردان ایرانی باید بیشتر متوجه آسیب هایی که به همسرشان می رسد باشند و احترام خود را نسبت به همسر در جمع و خلوت نشان دهند.
    امام علی فرمود چیزی که برای خود می پسندی برای دیگران هم همان را بپسند بعضی آدم ها دوست ندارند کسی در زندگی‌شان دخالت کند اما به خود اجازه دخالت در زندگی دیگران می دهند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا