خواص تخم کتان بر فشار خون

کتان گیاهی است قدیمی که حتی کاشت آن از قدیم در مصر هم رواج داشته است . گیاه کتان دارای تخم می باشد که فواید زیادی برای سلامتی دارد . از جمله فواید تخم کتان می توان به کاهش کلسترولکاهش قند خون, کاهش وزن, پیشگیری از سرطان و.. اشاره نمود.

از فشار دادن تخم کتان بدون حرارت روغنی به عمل می اید که به آن روغن تخم کتان می گویند. این روغن بسیار پرارزش تاثیر بسزایی در کنترل فشار خون انسان و جلوگیری از بالارفتن آن دارد .

فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی، حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را افزایش می دهد. مصرف برخی مواد غذایی مانند روغن بذر کتان می تواند به کنترل فشارخون تان کمک کند.

کنترل فشار خون به معنای داشتن برنامه ی غذایی سالم، فعالیت بدنی کافی، کاهش وزن و کنترل استرس است. شاید برای جلوگیری از بیماری های جدی دیگر، به دارو نیاز باشد. مصرف بذر کتان یا روغن بذر کتان هم می تواند به کاهش فشار خون در برخی از افراد کمک کند. با این حال، فشار خون بالا یک بیماری جدی است و روغن بذر کتان ممکن است برای همه ی افراد مناسب نباشد بنابراین قبل از مصرف آن، با پزشک خود مشورت کنید. 

فشار خون بالا

فشار خون نیرویی است که خون در هنگام جریان به دیواره ی رگ های خونی وارد می کند. فشار خون سیستولیک (عدد بالایی) نیرویی است که در هنگام انقباض قلب تولید می شود و فشار خون دیاستولیک (عدد پایینی) نشان دهنده ی نیرویی است که در هنگام استراحت قلب تولید می شود.

زمانی که فشار خون سیستولیک بین ۱۴۰ تا ۱۵۹ و یا فشار خون دیاستولیک ۹۰ تا ۹۹ میلی متر جیوه باشند، گفته می شود که فرد به فشار خون بالا مبتلا است. فشار خون بالا می تواند به دلیل برخی بیماری ها، داروها، برنامه ی غذایی دارای کلسترول، چربی و نمک بالا؛ سبک زندگی نشسته؛ سیگار کشیدن و اضافه وزن ایجاد شود.

فشار خون بالا باعث می شود که قلب برای خون رسانی و اکسیژن رسانی به بدن، سخت تر فعالیت کند و اگر فشار خون به خوبی کنترل نشود، می تواند بیماری های جدی یا حتی مرگ را به دنبال داشته باشد.

روغن تخم کتان و فشارخون

روغن تخم کتان از دانه های گیاه کتان گرفته می شود. این گیاه حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که بدن به آن ها نیاز دارد اما خود قادر به تولید آن ها نیست.

روغن های فرار موجود در بذر کتان (ALA)، در بدن به اسیدهای چرب EPA و DHA تبدیل می شوند. این دو نوع اسید چرب امگا ۳ که در ماهی ها یافت می شوند، خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری قلبی را کاهش می دهند.

با این حال، هنوز ثابت نشده است که میزان EPA و DHA تولید شده از روغن های فرار موجود در بذر کتان، به اندازه ای بالا باشد که به اندازه ی ماهی مؤثر باشد.

میزان استاندارد مصرف روغن تخم کتان

ماهی های روغن دار آب های سرد و مکمل های روغن ماهی بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و مصرف روزانه ۳ گرم روغن ماهی برای کاهش فشار خون توصیه می شود.

یک قاشق غذاخوری روغن بذر کتان دارای ۰٫۰۷ گرم EPA و DHA است. با این که بذر کتان به اندازه ی ماهی های روغنی مؤثر نیست، اما اگر از ماهی استفاده نمی کنید، بذر کتان را فراموش نکنید.

فشارخون، سطح کلسترول و تری گلیسیرید

کلسترول و تری گلیسیرید بالا هم از عوامل دیگر فشار خون بالا هستند. بالا بودن سطح هر یک از این دو می تواند باعث ایجاد پلاک در دیواره ی رگ ها شود.

با تجمع پلاک، رگ های خونی سفت و تنگ می شوند و در نتیجه فضای عبور خون از رگ کاهش می یابد. بنابراین برای پمپاژ خون به بدن، نیروی بیشتری به دیواره ی رگ ها وارد می شود و در نتیجه، فشار خون بالا می رود.

تخم کتان سرشار از فیبر است و فیبر مانع از جذب کلسترول و چربی در بدن می شود؛ بنابراین مصرف خوراکی های پر فیبر از تشکیل پلاک جلوگیری می کند. روغن تخم کتان به جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا کمک می کند اما تأثیر چندانی برای کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا نخواهد داشت.

تخم کتان

خواص تخم کتان برای کنترل فشار خون موضوع این بخش از سایت اسان طب بود . امیدواریم از مطالعه این بخش بهره مند شده باشید.

پیشنهاد می کنیم اگر فشار خون دارید حتما از تخم کتان استفاده کنید. تخم کتان علاوه بر کنترل فشار خون فواید دیگری هم دارد. پس از مصرف ان غافل نشوید.

‫5/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا