بیماری کرمک و ویدئو 9 نشانه خاموش انگل در بدن

بیماری کرمک یکی از بیماری هایی است که طی آن اطراف مقعد دچار خارش می شود. این بیماری بیشتر به خاطر عدم رعایت بهداشت رخ می دهد. شما باید یادتان باشد که بعد از مدفوع کردن و کلا دستشویی رفتن حتما دست تان را با آب و صابون بشویید. همچنین قبل از غذا خوردن در هر شرایطی دست تان را بشویید. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره بیماری کرمک اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

 

بیماری کرمک چیست؟

بیماری کرمک در سراسر جهان شایع است و جای بسی تعجب است که در کشور های سرد سیر بیماری کرمک بیشتر دیده می شود . اغلب کودکان 5 تا 9 ساله به کرمک مبتلا می شوند. (تحقیقاتی که اواخر دهه 1980 انجام شد نشان داد که این بیماری در گروه سنی 39 تا 40 سال هم زیاد بروز می کند. شاید علت این باشد که این گروه سنی، کودکان 5 تا 9 سال دارند و از طریق فرزندان خود به این بیماری مبتلا می شوند).

بروز بیماری کرمک بیشتر در مناطق شهری رخ می دهد. تصور می شود 50 % کودکان لندن زمانی از عمر خود به کرمک مبتلا شده اند.

نامهای دیگر کرمک: کرم نخی، کرم نشیمن

علل ابتلا به کرمک علت بیماری کرمک

بیماری کرمک

بیماری کرمک از طریق تماس دست یا از طریق تماس با لباس های زیر خاک آلود، یا ملافه از کودکی به کودک دیگر سرایت می کند. کرمک در اطراف معقد کودک هنگام خواب هزاران هزار تخم می گذارد. این تخم ها با خاراندن معقد به نوک انگشتان کودک می چسبد و سپس به دهان کودک منتقل می شود. تخمهایی که از راه دهان وارد شکم می شود در مسیر خود به روده شکافته می شوند و کرمها سر از تخم در می آورند.

کرمهای بالغ شروع به جفت گیری می کنند کرمهای ماده مجدداً هزاران تخم میگذارند و این چرخه همچنان ادامه می یابد، این تخمها در گرد و غبار و در حرارت معمولی اتاق می تواند به مدت دو تا سه هفته زنده بماند. (حیوانات خانگی از هر نوعی که باشد نقشی در تاًثیر کرمک ندارد. نحوه تکثیر این کرمها با تکثیر سایر کرمها فرق دارد.)

مشخصات و علائم بیماری کرمک

مدتی متمادی تصور می شد که بیماری کرمک موجب بروز نشانه هایی از قبیل جویدن ناخن، تشنج و بیش فعالی در کودکان می شود . اما در واقع هیچکدام از نشانه های فوق به علت وجود کرمک نیست.

خارش و سوزش در اطراف مقعد کودک به علت وجود کرمک و بیماری کرمک است. این کرمها در اطراف مقعد تخم ریزی می کنند، در نتیجه خواب مختل می گردد .بعضی از متخصصان معتقدند هنگامیکه کودک در رختخواب خود را خیس می کنند، نشانه ای از وجود کرمک در آنهاست.

در دختران سوزش و خارش اطراف مهبل به علت وجود کرمک در آن ناحیه است.

والدین از دیدن کرم در مدفوع کودک دچار وحشت می شوند . البته این حالت چندان رخ نمی دهد، زیرا کرمک به قدری کوچک (حدود 10 میلیمتر ) است که زیاد قابل رویت نیست .

در صورتی که به اطلاعات بیشتر در مورد علل خارش معقد نیاز دارید به اینجا ( علت خارش مقعد ) مراجعه کنید.

بررسی بیماری کرمک

بهترین روش تعیین وجود کرمک در کودک این است که یک نوار سلوتیپ را دور یک لوله آزمایش یا یک قاشقک بپیچانید و روی معقد کودک بمالید . سپس این نوار را روی لام میکروسکوپ بگذارید. در صورتی که تخم کرم وجود داشته باشد در زیر میکروسکوپ فوری دیده می شود . (قبل از آنکه آزمایشی انجام شود کودک نباید اجابت مزاج کند یا به حمام برده شود.) شاید لازم شود این آزمایش در سه روز متفاوت صورت گیرد زیرا کرمها لزوما به طور مرتب از روده خارج نمی شوند.

روشهای درمان کرمک

داروهای فراوانی وجود دارد که به طور موثری کرمک را از بین می برد. معمولاً فقط یکبار مصرف آن در روز کافی است و بسیار عاقلانه است که تمامی افراد خانواده باهم دارو مصرف کنند، زیرا هزاران تخم کرم ممکن است در ملافه ها و گرد و غبار منازل وجود داشته باشد.

رعایت بهداشت، بخصوص بهداشت فردی، اهمیت بسیار زیادی در کنترل و جلوگیری از ابتلا به کرمک دارد. به گزارش آسان طب، به کودکان باید آموزش داده شود تا حتماً دستهایشان را قبل از غذا و بعد از رفتن به توالت بشویند. ناخن ها باید کوتاه شود تا از اجتماع تخم های کرمها در زیر ناخن ها جلوگیری شود. به طور مرتب باید لباسهای زیر و ملافه ها تعویض و شسته شود.

به والدین باید اطمینان داده شود که آنها تنها کسانی نیستند که کرمک به سراغشان آمده و اینکه کودک آنها به طور دائم از این بیماری رنج نخواهد برد.

عوارض بیماری کرمک

بیماری کرمک

گاهی اوقات ممکن است وجود کرمک در روده به قدری زیاد باشد که کودک از دردهای شکمی بنالد . این حالت با استفاده از درمان مناسب که سبب از بین رفتن کرمک می شود، برطرف خواهد شد. (کرمک در داخل مجرای آپاندیس پس از برداشتن این عضو دیده شده است، اما به نظر نمی رسد که این مسئله تاًثیری در بروز آپاندیس داشته باشد.)

پیشگیری از کرمک

پیشگیری از ابتلا به کرمک بیماری کرمک مستلزم رعایت بهداشت فردی تک تک اعضای خانواده است و در صورتی که عضوی از خانواده به کرمک مبتلا شود، باید تمام افراد خانواده به طور مناسب و بسرعت درمان شوند.

درمان کرمک یا درمان بیماری کرمک چیست؟

بیماری کرمک و درمان ان راههای گوناگونی دارد. به گزارش آسان طب شاید بهترین دارو و قرص برای درمان کرمک «مبندازول» باشد. (از دو سال به بالا میزان دارو برای همه افراد یکسان است).

این دارو را ۱۵ روز دیگر باید تکرار کرد، تا چنانچه تخم انگلی پس از این مدت تبدیل به کرم شده باشد نابود بشود. همچنین طبق اطلاعات بدست امده برای درمان کرمک میتوان از «پیرانتل پاموات»، «پیرونیسیوم پاموات» و «پی‌پی‌رازین» استفاده کرد.

لازم به یادآوری است که درمان برای همه افراد خانواده چه نشانه بیماری داشته باشد و چه نداشته باشند باید انجام پذیرد. فقط یادتان باشد این داروها باید با اجازه پزشک مصرف شود.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از اسان طب درباره بیماری کرمک تقدیمتان کردیم بهره کافی را برده باشید.

 منبع : AsanTeb.com

‫3/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا