زحیر نوعی دل پیچه

در مشکل دل پیچه ، در حالت پیچش ساده شکم پیچش دارد و هر دفعه ای که بیمار برای دفع مدفوع می رود ، شکم مقدار کمی عمل می کند و در واقع مدفوع کم ولی تعداد عمل دفع زیاد است . به نظر اطباء سنتی سبب آن ریختن صفرا زیادتر از مقدار لازم در امعاء یا خراش در امعاء یا گیردادن موادی است در روده ها و یا هر دو طریق اخیر و یا وجود مختصر ورمی است که در روده ها پیدا شده است و مدفوع در این افراد یا به صورت موادی است صفراوی یا به صورت بلغم است. و یا مقدار کمی مدفوع است که از کنار آنچه در روده گیر کرده می گذرد در این صورت آن را عصاره محتبس می گویند .

درمان دل پیچه یا زحیر
درمان دل پیچه یا زحیر

درمان دل پیچه و زحیر

به گزارش مجله پزشکی آسان طب درمان دل پیچه ها با هم شبیه است و معالجه آنها با ملین های لعابدار همراه با روغن بادام شیرین می باشد . بارهنگ ، قدومه ، بهمن پیچ ، تخم ختمی یا گل ختمی و بنفشه از هر کدام دو مثقال یعنی ده گرم بجوشانند و پس از صاف کردن آب آنرا در دو وعده و هر وعده با بیست گرم روغن بادام شیرین میل کنند و غذای بیمار باید حریره بادام باشد و اگر نشد آش برنج یا کته نرم کم چربی باشد و از خوردن نان امتناع ورزند و اگر بطریق مذکور مداوا نگردید باید مقدار ده گرم هلیله زرد را در آب جوش خیس کرده و مدت دو روز ناشتا میل کنند و دستور غذایی به صورت فوق می باشد .

زحیر نوعی دل پیچه
زحیر نوعی دل پیچه

زحیر یکی از انواع دل پیچه

به گزارش بخش سلامت سایت اسان طب در صورتی که دلپیچه اسباب پیچش شکم در روده فراخ یا راست روده باشد زحیر نامیده می شود و مداوای آن به طریق فوق است و می توان از جوشانده و صاف شده دوای فوق مقداری را نیز به صورت تنقیه بکار برد و یا روغن بادام را به صورت تنقیه اضافه بر دارو مصرف نمود . در صورتی که دل پیچه و پیچش شکم یا درد شکم با اسهال همراه باشد باید از دادن داروهای ملین یا مسهل خودداری نمود و از داروها و غذاهای قابض استفاده نمود و برای این افراد و معالجه اسهال آنان بیشتر داروهای افیونی مفید واقع می شود . مانند حبی که از تریاک و رب سوس و صمغ عربی ساخته می شود . (تریاک یک گرم ، رب سوس هفت گرم و صمغ عربی هفت گرم را کوبیده و با آب مخلوط و به صورت حب در می آورند که اندازه حب ها به اندازه ی عدس باشد از این حب ها چهار عدد صبح و چهار عدد عصر خورده می شود .)

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا